Een goede nachtrust valt of staat bij een goede matras. Maar wat voor de een een goede matras is, is dat niet perse voor de ander. Lichaamslengte, gewicht, slaapgedrag.... ze zijn allemaal van invloed. Net als persoonlijke voorkeuren, want iedereen is uniek. Daarom is het fijn om te beginnen bij jezelf: wat vind je fijn? Denk bijvoorbeeld aan: warm, koud, dik, dun, comfort, zacht, hard, allergievrij, ventilerend.... 

Onze slaapadviseurs nemen al deze wensen en eisen graag met je door. Zij starten dan ook elk advies met een grondige inventarisatie. Met het gebruik van de resultaten uit het gesprek maken zij een slaapprofiel en een passend slaapadvies voor jouw nieuwe matras. 

Een van de merken op gebied van matrassen die wij voeren is Auping. In de matrassen collectie van Auping vind je voor elke slaapsituatie wel een passende slaapoplossing. Graag laten we je vast een kijkje nemen in de mogelijkheden van Auping. Maar wil je echt ervaren wat voor jou een passend Auping matras zou kunnen zijn? Breng dan een bezoek aan onze showroom. We laten het je graag ervaren!

Auping matrassen

De matrassen van Auping zijn opgebouwd uit zorgvuldig samengestelde lagen, elk met zijn eigen specifieke werking. Alles op de juiste plek en gemaakt van hoogwaardige materialen. 

Een Auping matras ondersteunt je waar nodig. Het ontlast de wervelkolom en onderrrug, en geeft mee bij schouders en heupen. Ongemerkt draai je zo'n 30 keer per nacht. De DPPS pocketveren in de middenlaag van de matras zorgen dat je makkelijk draait en geven de juiste ondersteuning in elke slaappositie. 

De Auping matras is speciaal ontwikkeld met een aantal belangrijke aandachtspunten:

- Ventilerende materialen voor een fris bed

- Latex in de comfortlaag voor een heerlijk liggevoel

- DPPS pocketveren voor draaigemak zodat je niet wakker wordt

- Geschikt voor elke bedbodem

Bijkomend voordeel: de matrassen van Auping hoef je niet te keren. 

Verschillende Auping matrassen:

Je kunt kiezen uit vijf verschillende modellen, elk verkrijgbaar in diverse lengtes en soorten ondersteuning en niveaus van comfort. Zo is er altijd een Auping matras die, ongeacht welke bedbodem je kiest, perfect bij jou past. Ontdek het complete Auping assortiment in onze winkel!

- In Inizio: Dit is een prima matras voor een mooie prijs. Je ligt comfortabel en je hele lichaam wordt goed ondersteund door 3 comfortzones en een latex comfortlaag. Alvast welterusten.

De Inizio is de ideale keuze voor wie de kwaliteit van Auping zoekt tegen een scherpe prijs. Beter slapen op een keerlijk comfortabele en ventilerende matras met 3 comfortzones, die past op elke bedbodem. 

Hoogte: 18 cm
Comfortlaag: Latex
Ondersteuning: 3 zones
Afritsbare tijk / hoes: Optioneel
Varianten tijk / hoes: alleen standaard
Extra temperatuur regulatie: geen 

- Adagio: De matras die nauwkeurig de contouren van je lichaam volgt. Je ligt heerlijk comfortabel en de matras is zeer veerkrachtig. De Adagio heeft namelijk 5 comfortzones. Slaap lekker.

Voortreffelijk slapen op een Adagio. 5 Zones en de ventilerende comfortlaag van Latex Perfo vormen een sterk veerkrachtige matras die de contouren van je lichaam volgt.

Hoogte: 20 cm
Comfortlaag: Latex Perfo
Ondersteuning: 5 zones
Afritsbare tijk / hoes: Optioneel
Varianten tijk / hoes: alleen standaard
Extra temperatuur regulatie: geen 
- Cresto: Dé keuze van Tom Dumoulin en Team Sunweb. Op de Cresto slaap je heerlijk door de Latex Pura comfortlaag. Verder heeft deze matras ook een flexibele schouderzone. Hierdoor zak je heerlijk weg tijdens het dromen. 

De Cresto is een ware kwaliteitsimpuls voor je slaap dankzij 5 zones, met soepele ondersteuning voor de schouders. Duurzaam Latex Pura maakt deze matras extra soepel en veerkrachtig. 

Hoogte: 20 cm
Comfortlaag: Latex Pura
Ondersteuning: 5 zones + schouderzone
Afritsbare tijk / hoes: Inclusief 
Varianten tijk / hoes: Breeze (wasbaar op 60 graden) of Nature (chemisch reinigbaar)
Extra temperatuur regulatie: geen 

- Maestro: De Maestro. Deze heeft niet 1, maar 2 ondersteunende schouderzones voor extra comfort. Hierdoor kunnen je schouders nog beter wegzakken en ontspannen in de matras. Sweet dreams.

De Maestro verenigt meesterlijk ligcomfort met optimale ondersteuning. De extra hoge DPPS pocketveren en het Visco materiaal in de schouderzone van deze kwaliteitsmatras zorgen voor drukverlichting en laten je schouders verantwoord wegzakken. 

Hoogte: 22 cm
Comfortlaag: Vita Talalay Origins® Latex + Climawatt
Ondersteuning: 5 zones + schouderzone
Afritsbare tijk / hoes: Inclusief 
Varianten tijk / hoes: Breeze (wasbaar op 60 graden) of Nature (chemisch reinigbaar)
Extra temperatuur regulatie: geen 

- Vivo: De meest comfortabele matras van Auping. Met een dubbel ondersteunende schouderzone en een aparte heupzone. Je ligt altijd aangenaam door de temperatuurregulatie van deze matras. Slaap zacht.

Topmodel Vivo, verrijkt met alle opties, is de keus voor wie het allerhoogste eisen stelt. Ventilatie en ligcomfort zijn optimaal: met 5 zones in het hardt van de matras plus een ondersteunende schouderzone en een aparte soepele heupzone. 

Hoogte: 24 cm
Comfortlaag: Vita Talalay Origins® Latex + Climawatt
Ondersteuning: 5 zones + schouderzone + Heupzone
Afritsbare tijk / hoes: Inclusief 
Varianten tijk / hoes: Breeze (wasbaar op 60 graden) of Nature (chemisch reinigbaar)
Extra temperatuur regulatie: ja

Alle matrassen zijn van Nederlands vakmanschap en met de hand vervaardigd. Kwaliteit tot in de detail en royaal vormgegeven. Hoogwaardig materiaal en uiterst duurzaam.

Matrassen zijn er in verschillende hardheden en met verschillende comfortzones. Afgestemd op jouw lichaam.

Elk lichaam is anders. Zo bestaan er 2-persoonsmatrassen met twee individueel afgestemde matraskernen.

De tijk / hoes van Auping matrassen:

De bovenste laag van de matras, de tijk is reinigbaar bij een afritsbare variant. Daarnaast heb je bij de Cresto, Maestro en Vivo keuze uit twee verschillende tijken / hoezen. De nature tijk is gemaakt van wol en voelt hierdoor heerlijk zacht. Deze tijk is chemisch reinigbaar. De breeze tijk bevat Climawatt materiaal voor betere ventilatie en een extra zacht gevoel.

Auping Gestoffeerde matrassen

Een gestoffeerde matras gaat altijd in combinatie met een topper. De gestoffeerde matras bepaalt wat goed voor je is (ergonomie), met de topper bepaal je wat je fijn vindt liggen (ligcomfort).

Uitgerust wakker worden
Alle gestoffeerde matrassen hebben verschillende zones voor een specifiek lichaamsdeel. De veren in een zakje bewegen onafhankelijk van elkaar waardoor ze nog beter de contouren van het lichaam kunnen volgen en dus ondersteunen.

Jouw Auping gaat lang mee
Jarenlang kun je genieten van een goede nachtrust en een energiek gevoel door de kwalitatieve en ventilerende materialen. Onze matrassen hoef je niet te keren en te draaien. Dit zorgt voor extra gebruiksgemak.

Elke dag een fris bed
Een fris bed geeft een comfortabel en prettig gevoel. De kwalitatieve en ventilerende materialen zijn met zorg ontwikkeld en houden je bed in goede conditie.

Comfort Matras: De gestoffeerde Comfort matras voldoet aan alle hoge Auping standaarden zoals ondersteuning en ventilatie. Deze eigenschappen in combinatie met de scherpe prijs, zorgen ervoor dat slaapcomfort voor iedereen bereikbaar is. Een gestoffeerde matras gaat altijd in combinatie met een topper.

Deluxe matras: De gestoffeerde Deluxe matras heeft 5 zones, waaronder een extra zachte en flexibele schouderzone. Hierdoor ervaar je minder druk op je schouder en kun je je heerlijk ontspannen tijdens het slapen. De speciale drukverdeler zorgt voor gelijkmatige ondersteuning en biedt een soepele overgang van de zones. Een gestoffeerde matras gaat altijd in combinatie met een topper.

Prestige matras: De Prestige matras is een luxe matras verfijnd tot in de details. Deze matras heeft 5 zones. Naast de verfijnde schouderzone, heeft deze een extra heupzone, extra dikke drukverdeler en hoge veren voor perfecte ondersteuning. Een gestoffeerde matras gaat altijd in combinatie met een topper.

Kiruna matras: Extra luxe matras voor de luxe Kiruna boxspring. Deze matras gaat altijd in combinatie met een Kiruna topper voor het optimale comfort. Deze gestoffeerde matras heeft maar liefst 7 zones. Ook heeft deze matras 2 soorten veren voor perfecte ondersteuning en een drukverdeler van paardenhaar. Een gestoffeerde matras gaat altijd in combinatie met een topper.

Welke matras is nu voor jou het beste? De volgende thema's helpen je bij het kiezen van een nieuwe matras:

Een matras kiezen dat precies bij je past is niet gemakkelijk. Waar moet je eigenlijk op letten? Aan de hand van 5 thema's vertellen we je wat de belangrijke punten zijn bij het kiezen van een passend matras.

 • Ventilatie en ondersteuning   (Auping AVS® actieve ventilatie en support)
  Wie kiest voor Auping kiest voor de perfectie van het ventilerende en ondersteunende Auping AVS® systeem. AVS® is het unieke, door Auping ontwikkelde Actieve Ventilatie en Support systeem, waarbij verschillende ventilerende en ondersteunende materialen in een optimaal samenspel zorgdragen voor slaapcomfort op het hoogste niveau. Na elke nacht weer klaar voor een energieke dag!
   
 • Comfort en liggevoel
  De comfortlaag in een matras is bepalend voor het liggevoel. Bij de ontwikkeling en productie van ieder bed staat comfort altijd voorop. Wij hebben bewust gekozen voor latex comfortlagen in al onze matrassen. We weten dat heel veel mensen  dit materiaal een prettige combinatie van veerkracht en zachtheid vinden. Natuurlijk gebruiken wij een kwaliteit die Auping waardig is en bieden we verschillende samenstellingen van synthetisch en natuurlijk latex.
   
 • Temperatuur en klimaat
  De kwaliteit van je slaap verbetert sterk als  je lichaam op de juiste temperatuur blijft. De een heeft het snel warm de ander eerder koud. Voor iemand anders verschilt dat juist per seizoen. Het is fijn wanneer je matras aansluit bij je persoonlijke behoeften.  Daarom bieden wij ook verschillende mogelijkheden, zoals een warme of coole tijk.
   
 • Hygiëne en wasbaarheid
  Het is heel normaal dat je lichaamstemperatuur schommelt tijdens je slaap. Dat heb je ook nodig om goed te kunnen slapen.  Niet alleen ventilatie van je matras is daarom belangrijk, maar ook wasbaarheid van de tijk. Een goede matras is immers ook een schoon en fris matras.
   
 • Allergieën en irritaties
  Als je last hebt van een allergie of je bent gevoelig voor bepaalde materialen (latex of wol), dan is het heel belangrijk dat je een matras hebt die er voor zorgt dat je daar geen of zo min mogelijk last van hebt. Daarom kun je bij Auping kiezen voor materialen met een anti allergische werking. De tijken van Auping zijn gemaakt van hoogwaardige breisels en weefsels en ze zijn zacht en glad van structuur.  We kiezen zo veel mogelijk voor natuurlijke materialen als katoen en wol, maar bij allergieen ook Tencel en viscose.

Maatvoeringen Auping matrassen:

Alle verschillende Auping matrassen zijn verkrijgbaar op vele formaten. 

Inizio matras:

De Inizio matras is verkrijgbaar als een 1-persoons en 2-persoons matras.

Afmetingen 1-persoons:
Breedte maten: 70 cm, 80 cm, 90 cm, 100 cm, 120 cm
Lengte maten: 200 cm, 210 cm of 220 cm

Afmetingen 2-persoons:
Breedte maten: 140 cm, 160 cm, 180 cm of 200 cm
Lengte maten: 200 cm, 210 cm of 220 cm

Hoogte matras: 18 cm

Adagio matras:

De Adagio matras is verkrijgbaar als een 1-persoons en 2-persoons matras.

Afmetingen 1-persoons:
Breedte maten: 80 cm, 90 cm, 100 cm, 120 cm
Lengte maten: 200 cm, 210 cm of 220 cm

Afmetingen 2-persoons:
Breedte maten: 140 cm, 160 cm, 180 cm of 200 cm
Lengte maten: 200 cm, 210 cm of 220 cm

Hoogte matras: 20 cm

Cresto Matras:

De Cresto matras is verkrijgbaar als een 1-persoons en 2-persoons matras.

Afmetingen 1-persoons:
Breedte maten: 80 cm, 90 cm, 100 cm, 120 cm
Lengte maten: 200 cm, 210 cm of 220 cm

Afmetingen 2-persoons:
Breedte maten: 140 cm, 160 cm, 180 cm of 200 cm
Lengte maten: 200 cm, 210 cm of 220 cm

Hoogte matras: 20 cm

Maestro Matras:

De Maestro matras is verkrijgbaar als een 1-persoons en 2-persoons matras.

Afmetingen 1-persoons:
Breedte maten: 80 cm, 90 cm, 100 cm, 120 cm
Lengte maten: 200 cm, 210 cm of 220 cm

Afmetingen 2-persoons:
Breedte maten: 140 cm, 160 cm, 180 cm of 200 cm
Lengte maten: 200 cm, 210 cm of 220 cm

Hoogte matras: 22 cm

Vivo matras: 

De Vivo matras is verkrijgbaar als een 1-persoons en 2-persoons matras.

Afmetingen 1-persoons:
Breedte maten: 80 cm, 90 cm, 100 cm, 120 cm
Lengte maten: 200 cm, 210 cm of 220 cm

Afmetingen 2-persoons:
Breedte maten: 140 cm, 160 cm, 180 cm of 200 cm
Lengte maten: 200 cm, 210 cm of 220 cm

Hoogte matras: 24 cm

Twee losse matrassen of een tweepersoons matras: de oplossing van Auping

Het is natuurlijk gezellig om samen op één grote matras te slapen. Toch kan de steun die je lichaam nodig heeft gedurende de nacht verschillen per persoon. Auping heeft met dit in gedachte twee oplossingen:

Auping maakt 2-persoonsmatrassen met twee individueel afgestemde kernen, zodat je je individuele comfort hebt en toch het voordeel van 1 grote matras.

Auping heeft enkele praktische oplossingen om twee losse matrassen te verbinden, zoals een topmatras en speciale hoeslakens.

Weggooien is onverantwoord

Wist je dat er in ons land jaarlijks een stapel matrassen wordt weggegooid, die duizend keer zo hoog is als de Eiffeltoren? Bij Auping werken we actief mee aan het verkleinen van de afvalberg. Zodat Nederland straks geen wegwerpmaatschappij meer is. Daarom maken we matrassen van materialen die geschikt zijn voor recycling.

Auping Take Back System

Ook hebben we het Auping Take Back System geïntroduceerd: als je nieuwe matras wordt bezorgd, dan nemen we je oude matras mee terug. Dat scheelt jou een tripje naar de stort. Zo zorgen we er samen voor dat een matras geen afval wordt. We nemen elke matras mee, ook die van andere merken en zorgen dat deze gerecycled wordt.

Je matras is nu een judomat

90% van de grondstoffen en materialen uit jouw oude Auping matras wordt al hergebruikt voor bijvoorbeeld een nieuwe deurklink, judomat of bank. Goed voor het milieu en goed voor jou. Want als je weet dat je oude matras een duurzame toekomst tegemoet gaat, slaap je toch net wat lekkerder.

Banner voor footer

Live advies nu online!

Klik hier om te starten

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. We gebruiken deze cookies alleen voor het verzamelen van analytische gegevens. Deze gegevens zijn volledig anoniem en uw privacy wordt hierin niet aangetast.