Deel deze pagina
 • Afscheid

  Afscheid

  Soms is het heel gemakkelijk om afscheid te nemen en soms is dat gewoon moeilijk. Dat heeft meestal totaal niets te maken met redelijkheid en logica. Nee, gemakkelijk en moeilijk zijn gevoelens en dus gaat het bij afscheid om emoties. Zelfs als het afscheid nemen slechts om een afscheid van een matras gaat.

  Het afscheid is namelijk van de matras die ik helemaal alleen ging kopen toen ik eindelijk mijn beloofde appartementje kon betrekken. De drie maanden ervoor had ik in mijn eigen echtelijke woning gebivakkeerd met mijn aanstaande ex waar ik niet snel genoeg afscheid van kon nemen. Het bed mét matras uit de echtelijke slaapkamer wilde ik niet meenemen. Ook al was dat bed met inhoud al van mij voordat ik deze ex leerde kennen. 

  De matras die nu de opslag in gaat tijdens het bedden testen, is al twaalf jaar oud. Voor een matras is dat té oud, die is dan gewoon versleten en vergeven van het ongedierte. Ongedierte dat wij, mensen, met het blote oog niet zien. En een heleboel lijkjes van ongedierte, die liggen in de matras te vergaan. Smerig verhaal, dus. Bovendien is twaalf jaar lang genoeg geleden om die link met die oude ex helemaal niet te hoeven maken. Het ware veel beter om een link met ‘eindelijk vrij’ te maken. Dat is de logica. 

  Nu het gevoel. Dat huwelijk was niet best. Het was die ene ex uit duizenden die je echt niemand gunt, zelfs je ergste vijand niet. ‘Ik had hem aan moeten geven’, roep ik nog steeds wel eens als die ex in een gesprek opduikt. En dat had ik ook moeten doen. Maar dat heb ik niet gedaan. En wegwezen is bepaald niet mijn sterkste punt, dus dat heb ik ook niet op tijd gedaan. 

  Toen ik de matras die nu in de opslag gaat, had gekocht en hij opgemaakt en wel op mijn eveneens gloedjenagelnieuwe bed lag, was het een hele lekkere matras. Al was het maar omdat ik voortaan in mijn eentje in dat bed ging bivakkeren. De matras was lekker hard en lekker breed, voor mij in mijn eentje dan. En ik was er heel blij mee. 

  Tien jaar lang heb ik in mijn eentje van die lekkere matras genoten. Toen bleek ineens dat het met z’n tweeën ook leuk kan zijn, op die matras. Daar hebben mijn matras en ik prettige herinneringen aan. En dat mocht ook wel een keer na tien jaar. 

  Dus is het nu moeilijk om afscheid te nemen van die trouwe matras. 

  Want #passievoorslapen kan wel zeggen dat die matras met spiraalbodem in opslag gaat en over drie maanden terugkomt, we weten allebei dat dat niet waar is. Die #beddentester matras die voor mijn oude matras in de plaats komt, die hou ik gewoon. Mét of zónder korting!

  Groet, Minerva (Eveline Verhoeven)  Vergelijkbare blogs

  • #Beddentester (door: Eveline Verhoeven)

   #Beddentester (door: Eveline Verhoeven)

   Het aardige van een fenomeen als twitter is dat het buitengewoon succesvol kan zijn als communicatiemiddel.  Voor wie twitter niet kent: het is een soort mailsysteem waarbij boodschappen maximaal uit 140 tekens bestaan én waarbij volgers... Lees meer...
  • Stop op beddentesters!

   Stop op beddentesters!

   Al direct na de eerste oproep voor Beddentesters stroomden de aanmeldingen binnen. Iedereen wil kennelijk een bed testen voor Varia Passie voor Slapen! Het was wel even doorlezen. In de eerste paar dagen waren er al een dikke honderd sollicitaties o... Lees meer...
  • Mijn eerste ervaringen als Beddentester - Winan Hoekstra

   Mijn eerste ervaringen als Beddentester - Winan Hoekstra

   Al jaren tob ik met een rugblessure na een val op mijn stuitje. Een normaal mens staat uitgerust op uit bed en zal misschien last van de rug krijgen gedurende dag doordat de rug dan meer wordt belast. Ik niet. Als ik 's ochtends opsta, ben ik... Lees meer...

  Dit blog delen:

  Eveline Verhoeven

  Eveline Verhoeven

  Dit blog is geschreven door Eveline Verhoeven. Klik hier voor meer blogs van Eveline Verhoeven, of klik hier om meer te weten te komen over Eveline Verhoeven.

  Reacties

Maak een afspraak

= verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht