Deel deze pagina
 • Alles over: Silvana Support Hoofdkussens

  Alles over: Silvana Support Hoofdkussens

  Een van de meest bekende hoofdkussens van Nederland: Silvana Support. Maar ook het hoofdkussen waar we via onze chat de meeste vragen over ontvangen. Tijd om alles op een rijtje te zetten over de Silvana Support hoofdkussens. 

  Silvana Support Collectie

  De Silvana Support collectie bestaat uit zes verschillende typen hoofdkussens. Voor elke slaper met zijn eigen individuele bouw en hardheids wensen is een passend hoofdkussen in de collectie te vinden. 

  De verschillende types in de Silvana Support Collectie

  Silvana Support heeft zes verschillende typen hoofdkussens. Elk hoofdkussen heeft zijn eigen hardheid. 

  Silvana Support Grenat
  Voor extreem zachte ondersteuning.
  - Voor gebruik op een uiterst zacht slaapsysteem 
  - Voor gebruiker met smalle schouders, tenger postuur
  - Voor gebruiker met buik slaaphouding 

  Silvana Support Saphir
  Voor zachte ondersteuning.
  - Voor gebruik op een zacht slaapsysteem
  - Voor gebruiker met smalle schouders, smal postuur
  - Voor gebruiker met buik, rug of zij  slaaphouding

  Silvana Support Emerald
  Voor gemiddelde ondersteuning.
  - Voor gebruik op een gemiddeld (hardheid) slaapsysteem
  - Voor gebruiker met een gemiddelde schouder, gemiddeld postuur 
  - Voor gebruiker met een rug of zij slaaphouding

  Silvana Support Fluorine
  Voor een beetje stevige ondersteuning.
  - Voor gebruik op een wat steviger slaapsysteem
  - Voor gebruiker met een bredere schouder, gemiddeld postuur
  - Voor gebruiker met een rug of zij slaaphouding

  Silvana Support Cristal
  Voor een stevige ondersteuning.
  - Voor gebruik op een stevig slaapsysteem
  - Voor gebruiker met brede schouder, breder postuur 
  - Voor gebruiker met rug of zij slaaphouding

  Silvana Support Larimar
  Voor een hele stevige ondersteuning. 
  - Voor gebruik op een zeer stevig slaapsysteem
  - Voor gebruiker met zeer brede schouder, breed postuur
  - Voor gebruik met een zij slaaphouding

  Welk hoofdkussen uit de Silvana Support collectie, past het beste?

  De slaaphouding is hierbij van belang: Nou slaapt bijna niemand in maar 1 houding. We nemen hiervoor als basis altijd de voorkeurshouding. 

  Een buikslaper heeft geen hoofdkussen of een heel laag hoofdkussen nodig. Dit omdat bij een te hoog hoofdkussen de nekwervels in een vervelende positie komen te liggen. 

  Een rugslaper heeft een hoofdkussen nodig wat past bij de natuurlijke curve die de nek maakt. Je mag met je kin niet te ver richting je borst.

  Een zijslaper heeft een hoofdkussen nodig wat de schouder goed kan overbruggen en de nek in een comfortabele positie kan ondersteunen. 

  Als eerste kijken wij altijd naar de bouw van diegene die er op moet gaan slapen. Over het algemeen is een smalle bouw een smal hoofdkussen en een stevige bouw een hoger hoodskussen. Voor zijslapers: belangrijk punt daarbij is de schouder. Brede schouder heeft een hoger en over het algemeen wat steviger hoofdkussen nodig, dan iemand met een smalle schouder.

  Als tweede is de hardheid van het matras een belangrijk punt. Vooral bij zijslapers is de schouderzone van belang (punt waar de schouder ligt op het matras). Bij een stevig matras zakt de schouder minder ver weg dan op een wat zachter matras.

  Daarnaast speelt je eigen voorkeur een rol. Ook informeren wij altijd naar gezondheidsklachten. Denk aan pijn in nek, schouders of hoog in de rug. Deze klachten hebben vaak te maken met het hoofdkussen, waarop wij gericht kunnen adviseren. 

  Het beste advies: testen in de showroom onder begeleiding van onze slaapadviseurs

  Een hoofdkussen aankopen in een webshop? Natuurlijk kan dat ook bij ons. Maar eigenlijk is ons advies om er toch even een bezoek aan onze showroom voor te maken. We kunnen dan goed kijken naar je bouw, je ligcomfort vanuit het matras en eventuele lichamelijke klachten en persoonlijke wensen. 

  In onze showroom testen we het hoofdkussen altijd op het matras wat het dichtste in de buurt komt van je eigen matras. Ook let de adviseur op je lichamelijke bouw en vraagt naar je persoonlijke voorkeuren en eventuele lichamelijke klachten. Die punten allemaal op een rij en goed bekeken zorgt vaak voor weer zorgeloos een aantal jaar slapen. 

  14 nachten hoofdkussen testservice op de Silvana Support Collectie

  Om zeker te weten dat we het goede hoofdkussen hebben geadviseerd, heb je altijd 14 nachten hoofdkussen testservive op je aankoop. Dat wil zeggen dat je het hoofdkussen 14 nachten kunt testen en mocht het niet naar tevredenheid zijn ruilen we deze om. 

  Maatvoeringen Silvana Support Collectie

  Alle hoofdkussens uit de Silvana Support collectie zijn te krijgen in de basis maatvoering 60 x 70. De maatvoering 60 x 70 is de Nederlandse maatvoering voor dekbedovertrekken. 

  Daarnaast is er voor langere mensen ook een versie beschikbaar van 50 x 70. Hierdoor krijg je 20 cm meer lengte beschikbaar in bed. 

  Rond de vakantieperiode (juni / juli) is er jaarlijks de travel versie. Een hoofdkussen op de maat 35 x 35. Ideaal formaat om mee op vakantie te nemen. Eenmaal gewend om te slapen met je Silvana Support hoofdkussen dan wil je dat ook tijdens je vakantie. 

  Extra producten voor je Silvana Support hoofdkussen

  Om je hoofdkussen van Silvana Support goed te beschermen tegen vuil en transpiratie, is er een passende molton kussensloop beschikbaar. De molton beschermt je hoofdkussen erg goed door de vochtregulerende eigenschappen. 

  Daarnaast is er ook een speciale Climate Control sloop beschikbaar. Voor die gebruiker die het hoofdkussen te warm zou kunnen vinden. Het materiaal zorgt voor een gelijkmatige warmte verdeling waardoor je minder gaat transpireren en het hoofdkussen minder warm aanvoelt. 

  Onderhoud van je Silvana Support hoofdkussen

  De tijk (of hoes) van je hoofdkussen kun je wassen. De neksteun in het kussen zelf kan niet gewassen worden. De vulling van het hoofdkussen adviseren wij ook niet te wassen omdat er teveel slijtage zou kunnen optreden. 

  Wij adviseren het hoofdkussen elke 3 tot 4 jaar te vervangen. Sommige mensen transpireren erg veel waardoor de slijtage in de neksteun zou kunnen versnellen. Speciaal daarvoor hebben wij losse neksteunen beschikbaar in onze webshop en in de showroom zodat je de alleen de neksteun even zou kunnen vervangen. 

  Ook het losse vulmateriaal zou bijgevuld kunnen worden. Ook de materialen daarvoor hebben wij beschikbaar in onze webshop en showroom. 

  Verder adviseren wij het kussen af en toe even goed te laten luchten in de buitenlucht. Let wel op dat het hoofdkussen niet in de zon komt te liggen omdat dat schadelijk is voor de neksteun en de vulmaterialen. 

  De drie gezichtjes van de Silvana Support, waar staan die precies voor

  Mensen die een Silvana Support aanschaffen hebben het vaak over 'het kussen met de drie gezichtjes'. Zij doelen dan op de kenmerkende bedrukking. Het idee van een neksteun was 25 jaar geleden zo nieuw dat mensen niet goed begrepen hoe het kussen moest worden gebruikt. Het werd dan achterstevoren neergelegd. Zo ontstond het idee van de gezichtjes: ze laten zien, waar het hoofd hoort te liggen. 

  Inmiddels is het een van de meest verkochte hoofdkussens in Nederland en zijn de gezichtjes vooral ook een herkenning voor veel mensen.

  Ik gebruik al een Silvana Support maar welke heb ik precies thuis?

  Het hoofdkussen Silvana Support is inmiddels al meer dan 30 jaar in collectie. Inmiddels zijn er natuurlijk al verschillende updates in de collectie geweest en ook de namen zijn veranderd. 1 ding is altijd hetzelfde gebleven de afgelopen tientale jaren: de kleur van het hoofdkussen.

  Een van de herkenningspunten is de kleur accenten in het hoofdkussen. 

  De zachtste versie is altijd in de kleur Roze / Rood geweest. Het hoofdkussen had vroeger de naam Silvana Support Gracile. Inmiddels heet het hoofdkussen: Silvana Support Grenat (extra zacht). 

  De zachte versie is altijd in de kleur oranje geweest. Het hoofdkussen had vroeger de naam Silvana Support Sensic. Inmiddels heet het hoofdkussen: Silvana Support Saphir (zacht).

  De gemiddelde versie is altijd in de kleur paars geweest. Het hoofdkussen had vroeger de naam Silvana Support Elastic. Inmiddels heet het hoofdkussen: Silvana Support Emerald (beetje zacht).

  De beetje stevige versie is altijd in de kleur blauw geweest.. Het hoofdkussen had vroeger de naam Silvana Support Finesse. Inmiddels heet het hoofdkussen: Silvana Support Fluorine (beetje stevig).

  De Stevige versie is altijd in de kleur geel geweest. Het hoofdkussen had vroeger de naam Silvana Support Carresse. Inmiddels heet het hoofdkussen: Silvana Support Cristal (stevig).

  De extra stevige versie is altijd in de kleur groen geweest. Het hoofdkussen had vroeger de naam Silvana Support Largo. Inmiddels heet het hoofdkussen: Silvana Support Larimar (extra stevig).

  De hoofdkussens van Silvana Support met uitgebreide omschrijvingen:  

  De extra producten tbv Silvana Support met uitgebreide omschrijvingen:

      Vergelijkbare blogs

  • Silvana: Mijn eerste kussen voor je kind

   Silvana: Mijn eerste kussen voor je kind

   Wanneer geef je je kind een hoofdkussen? Een van de meest gestelde vragen bij ons in de showroom als het gaat om kinderen en hoofdkussens. Het antwoord is kort en krachtig (maar we geven nog wat extra uitleg): vanaf 2 jaar! Vanaf 2 jaar een hoofdkus... Lees meer...
  • Met een Tempur hoofdkussen geef je een aangename nachtrust als kerstcadeau

   Met een Tempur hoofdkussen geef je een aangename nachtrust als kerstcadeau

   Met een Tempur hoofdkussen geef je je naasten met kerst de allerbeste nachtrust die iemand maar kan wensen. En dat is nu wel heel aantrekkelijk omdat het tweede Tempur hoofdkussen nu voor de helft van de prijs is.  Een goede ondersteuning voor... Lees meer...
  • Nieuw in onze webshop: Curem

   Nieuw in onze webshop: Curem

   Inmiddels is de nieuwe Curem collectie uitgeleverd en volledig opgebouwd in onze showroom. Dit weekend hebben we ook hard doorgewerkt om ook de volledige Curem collectie te plaatsen in onze webshop. Curem is een nieuw Nederlands merk op gebied van dr... Lees meer...

  Dit blog delen:

  Lisette Goddrie Godart

  Lisette Goddrie Godart

  Dit blog is geschreven door Lisette Goddrie Godart. Klik hier voor meer blogs van Lisette Goddrie Godart, of klik hier om meer te weten te komen over Lisette Goddrie Godart.

  Lisette in het kort omschreven:

  Gek van alles wat met de inrichting van een woning of leefruimte te maken heeft. Een ware Passie voor Slapen, maar wel erg kritisch op de materialen in matrassen en hoofdkussens. Daarnaast fan van alles wat ook maar te maken heeft met websites, computers en social media.

  Reacties

Maak een afspraak

= verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht