Deel deze pagina
 • Bedtextiel voor Matrassen en Topdekmatrassen

  Bedtextiel voor Matrassen en Topdekmatrassen

  Je nieuwe bed staat in bestelling of is misschien zelfs al geleverd. Belangrijk natuurlijk om te zorgen dat je nieuwe bed fris en schoon blijft. Het juiste bedtextiel kan daar een goede bijdrage aan leveren.

  Wat heb je nodig om matras of topdekmatras te beschermen?

  Als eerste adviseren we een molton te gebruiken. De molton zorgt voor extra bescherming van het matras. Daarnaast adviseren we over de molton heen een hoeslaken te gebruiken. Zowel bij een matras als een topdekmatras is dit van toepassing.

  Bedtextiel voor matrassen of topdekmatrassen

  Bij de aankoop van een molton of een hoeslaken is het van belang de juiste maatvoering te hanteren. Een niet goed passend hoeslaken kan erg veel ergernis geven bij het opmaken van het bed. Lengte en breedte van het matras of topdekmatras is van belang, maar ook bijvoorbeeld de hoogte van het matras of topdekmatras is belangrijk. 

  Hoeslakens voor matrassen en topdekmatrassen zijn in de volgende materialen beschikbaar: Katoen Percal, Katoen Satijn en Katoen Jersey. Katoen Percal en Katoen Satijn zijn materialen zonder stretch. De Katoen Jersey heeft stretchend vermogen waardoor het een perfecte pasvorm heeft en daarnaast goed kan meebewegen in het contourend vermogen van de matrassen en topdekmatrassen van tegenwoordig.

  Ons advies is dan ook om gebruik te maken van Katoen Jersey omdat het mooi meebeweegt (perfecte contouring) en perfect past om de matrassen en topdekmatrassen. Veel mensen geven aan dat Jersey zo warm aanvoelt, maar dat is door de verbetering van de materialen eigenlijk geen issuu meer.

  Moltons voor matrassen en topdekmatrassen zijn over het algemeen gemaakt van katoen en vaak ook voorzien van een percentage elastan. Ook zien we enorm veel ontwikkelingen op klimaat technisch gebied in moltons. Duidelijk in opkomst zijn 3d vezels of bijvoorbeeld het gebruik van Tencel. 

  Ons advies is dan ook gebruik te maken van deze nieuwe technologieen zoals een 3d vezel of een Tencel. Deze vernieuwende materialen zijn namelijk enorm goed instaat om zowel je matras te beschermen als ook het klimaat in bed aangenaam te houden. 

  Voor topdekmatrassen adviseren wij echt speciale hoeslakens en moltons aan te schaffen die ook echt geschikt zijn voor een topdekmatras. Dit zorgt voor een juiste pasvorm en voorkomt dat de hoeken van een topdek omhoog gaan krullen. 

  Welke producten adviseren wij uit ons hoeslaken assortiment?

  De matrassen en topdekmatrassen van tegenwoordig geven een mooie contouring en hebben een goed aanpassingsvermogen op het lichaam. Een hoeslaken wat goed kan meebewegen met je matras en de contouring van het lichaam in het matras is bijvoorbeeld een Katoen Jersey. Een perfecte duurzaamheid, pilling vrij (geen bolletjes vorming) en een mooie pastvorm geven bijvoorbeeld de hoeslakens van Formesse. Deze kunnen op 60 graden gewassen worden en kunnen probleemloos in de droger. Daarnaast zijn deze hoeslakens in 54 verschillende kleuren beschikbaar. 

  Formesse heeft twee verschillende kwaliteiten in haar assortiment. De Bella Donna is het luxe hoeslaken (super zacht door gebruik van Aloe Vera en Zijde Proteine). De Bella Gracia is het voordeligere alternatief hoeslaken (nog steeds een mooie kwaliteit en duurzaamheid, maar iets minder luxe).

  Voor matrassen met een hoekhoogte tot 26 cm:

  Voor matrassen met een hoekhoogte vanaf 26 cm tot 40 cm: 

  Voor topdekmatrassen met een hoekhoogte tot 15 cm:

  Voor topdekmatrassen met een hoekhoogte tot 15 cm en een enkele of dubbele split:

   

  Welke producten adviseren wij uit ons molton assortiment?

  Een goede bescherming van je matras of topdekmatras is voor een goede levensduur en een fris en schoon slaapcomfort natuurlijk erg belangrijk. Er zijn traditionele moltons beschikbaar van katoen met elastan. Prima in staat om je matras te beschermen. Maar tegenwoordig gebruiken we steeds meer materialen uit bijvoorbeeld de sportwereld die nog beter instaat zijn om transpiratievocht te verwerken en het klimaat te verbeteren in bed door bijvoorbeeld luchtcirculatie. 

  Traditionele moltons voor matrassen tot 26 cm hoogte:

  Traditionele moltons voor matrassen vanaf 26 cm tot 40 cm hoogte:

  Traditionele moltons voor topdekmatrassen tot 15 cm hoogte:

  Traditionele moltons voor topdekmatrassen tot 15 cm hoogte en een enkele of dubbele split:

  Molton voorzien van Tencel voor extra goede opname van transpiratievocht:

  Molton voorzien van 3D technologie voor volledige bescherming tegen transpiratievocht en daarnaast voorzien van luchtcirculatie:

  Molton speciaal voor bijvoorbeeld incontinentie of extreem transpiratieverlies:  Vergelijkbare blogs

  • Tempur toen... en Tempur nu...

   Tempur toen... en Tempur nu...

   Inmiddels is Tempur al heel wat jaren te verkrijgen. Uit onafhankelijk onderzoek is naar voren gekomen dat 97 procent van de gebruikers meer dan tevreden is over zijn of haar Tempur aankoop. En zoals bij elk product zijn er natuurlijk ook gebruikers... Lees meer...
  • Nieuwe collectie Spring / Summer van HNL Bedlinnen is binnen!

   Nieuwe collectie Spring / Summer van HNL Bedlinnen is binnen!

   Momenteel lijkt het elke dag wel een verjaardag. Dagelijks komen nieuwe collectie items binnen van de verschillende merken bedtextiel die we voeren. Vandaag kwam de collectie Spring / Summer van HNL Bedlinnen binnen en wat een feest weer om al dat mo... Lees meer...
  • Nieuwe actie: 2e matras en/of bedbodem gratis

   Nieuwe actie: 2e matras en/of bedbodem gratis

   De maand april is een nieuw matras of een nieuwe lattenbodem uit de Passie voor Slapen collectie wel heel voordelig. Je koopt er 1 en krijgt de 2e gratis. Zowel de bedbodems als de matrassen staan natuurlijk klaar in onze showroom, maar ook de websho... Lees meer...

  Dit blog delen:

  Lisette Goddrie Godart

  Lisette Goddrie Godart

  Dit blog is geschreven door Lisette Goddrie Godart. Klik hier voor meer blogs van Lisette Goddrie Godart, of klik hier om meer te weten te komen over Lisette Goddrie Godart.

  Lisette in het kort omschreven:

  Gek van alles wat met de inrichting van een woning of leefruimte te maken heeft. Een ware Passie voor Slapen, maar wel erg kritisch op de materialen in matrassen en hoofdkussens. Daarnaast fan van alles wat ook maar te maken heeft met websites, computers en social media.

  Reacties

Maak een afspraak

= verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht