Deel deze pagina
 • Onze dienstverlening voor de gezondheidszorg

  Onze dienstverlening voor de gezondheidszorg

  Het ligt niet meteen voor de hand, maar bij gezondheid moet je óók denken aan een goede nachtrust. Dat dat niet voor iedereen geldt, blijkt uit het volgende verhaal.

  Een tijdje geleden moest ik met een knieblessure naar een fysiotherapeut.

  Uiteraard kwam het gesprek al gauw op slapen en wat slaapsystemen kunnen doen voor het menselijk lichaam. Na een aantal gesprekken met de therapeut – tijdens de behandeling van mijn knieblessure was er best tijd voor een praatje – ontdekte ik dat tijdens zijn opleiding slechts één simpel hoofdstukje aan slapen werd besteed. Alle aandacht ging uit naar de ergonomie tijdens beweging en het werk overdag. 

  Eyeopener

  Ik had wel een eyeopener voor de fysiotherapeut: aan slaap besteedt je 33 procent van je leven. Iedereen slaapt zo’n beetje zeven á acht uur per nacht. Dat is een derde deel van je dag! Doorverwijzen naar een arbodienst voor werkplek checks dat gebeurde bij de betreffende therapeut al vaak, maar voor slapen naar een specialist op gebied van nachtrust?

  Stel: je hebt rugklachten. Overdag wordt je behandeld door een fysiotherapeut. ’s Nachts lig je op een slaapsysteem dat niet aansluit bij de specifieke behoeftes van jouw lichaam. Ik ben er van overtuigd dat die rugklachten dan niet of veel langzamer verdwijnen dan wanneer je de hele nacht op een ergonomisch bij jou passend slaapsysteem ligt.

  De betreffende fysiotherapeut heeft later een bezoek gebracht aan de showroom. Daar heb ik hem met veel plezier een behoorlijke ‘bijscholing’ gegeven over slapen en slaapsystemen. 

  Maak een afspraak en wij geven een update

  Ik nodig graag iedereen uit die beroepsmatig te maken heeft met gezondheidsklachten – bijvoorbeeld aan rug, nek en schouders – om eens een afspraak met mij te maken. Dan deel ik graag onze kennis en meest recente informatie op het gebied van slaapsystemen.

  Ook laat ik graag zien hoe we omgaan met het advies (slaapprofiel) en de omruilgarantie (slaapgarantie) aan onze klanten.

  Bij gezondheid moet je niet alleen aan de dag maar ook aan de nacht denken. Gezond slapen doet meer voor het lichaam dan we vaak denken!

  Meer weten? Gezondheidszorg 

  Video: het juiste matras selecteren!

  Bij Varia Passie voor Slapen werken we met een stappenplan om het juiste matras te selecteren. Eenmaal het stappenplan doorlopen dan is er nog de slaapgarantie. Maak kennis met ons slaapadvies en onze slaapgarantie en jij weet zeker dat je gaat slapen op het juiste matras.  Vergelijkbare blogs

  • Veel sporten = veel slapen

   Veel sporten = veel slapen

   Veel slapen zou een vast onderdeel in het trainingsschema van een (top)sporter moeten zijn. Bij trainingen is ‘herstellen’ van essentieel belang. Laat nou net juist die slaap er voor zorgen dat je lichaam zich weer herstelt. Spaarstand e... Lees meer...
  • Het juiste hoofdkussen? We helpen je graag op weg!

   Het juiste hoofdkussen? We helpen je graag op weg!

   Het hoofdkussen is nogal van belang bij gezond en comfortabel slapen. Elke nacht opnieuw zouden je nekwervels en spieren graag tot rust willen komen. Slapen op een verkeerd of niet ondersteunend hoofdkussen zorgt dat je nekwervels en spieren geen kan... Lees meer...
  • Slaapritueel: een gezonde nachtrust begint eerder dan je denkt!

   Slaapritueel: een gezonde nachtrust begint eerder dan je denkt!

   Ineens is het zover! Tijd om te gaan slapen. Je laat al je activiteiten vallen en onvoorbereid doe je een poging om in slaap te vallen. Na half uurtje draaien, stap je toch weer je bed uit om even later een nieuwe poging te wagen. Nee, gewoon i... Lees meer...

  Dit blog delen:

  Kees Goddrie

  Kees Goddrie

  Dit blog is geschreven door Kees Goddrie. Klik hier voor meer blogs van Kees Goddrie, of klik hier om meer te weten te komen over Kees Goddrie.

  Reacties

Maak een afspraak

= verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht