Deel deze pagina
 • Bloedheet in de Slaapkamer

  Bloedheet in de Slaapkamer

  De slaapkamer is de beste plek in huis. Maar niet als het er te warm is.
  Net nog even thuis gekeken: de thermostaat geeft in de slaapkamer 21,7 graden aan. De ideale slaaptemperatuur ligt rond de 16 tot 18 graden. Dat is in de zomermaanden vaak lastig te bereiken zonder airco of ventilator.

  Gelukkig is het goed mogelijk om de de temperatuur tijdens warme nachten dragelijk te maken. Er zijn allerlei mogelijkheden voor matras, hoofdkussen en dekbed. Maar vooral voor het bedtextiel! 

  Matras
  Ik adviseer altijd: als je het snel warm hebt in bed, neem dan een matras met goede ventilatie. Er zijn echt matrassen die ook voor jou ideaal zijn. Niet alleen het materiaal van de hoes, maar ook het vulmateriaal is belangrijk voor het klimaat in bed. 

  Hoofdkussen
  Ga je voor iets mindere ventilatie of voor ergonomie? Wat mij betreft is de slaaphouding het belangrijkste.  Het klimaat is goed te regelen met het juiste materiaal voor de kussenslopen.
  Natuurlijk gevulde hoofdkussens - denk aan veren, dons, kapok of wol - ventileren goed. Ze geven vaak veel te weinig steun aan de nek. Hoofdkussens met een vaste vorm van schuim geven deze ondersteuning wel, maar ventileren ietsje minder. Gelukkig kan dat probleem met de juiste kussensloop worden opgelost.

  Dekbed
  Loop jij in de zomer met je winterjas? Oke, oké deze zomer komt het misschien best weleens voor…. 
  Maar toch: pas je dekbed aan, aan het seizoen net als je met kleding doet.
  De ideale combinatie wat mij betreft: een dons dekbed voor de winter en de zomer gaat mijn katoenen dekbed er weer op. Zomers mag het dekbed vooral niet te volumineus zijn en daarnaast moet het goed ventileren. Pak voor een zomerdekbed of de voordelige keuze van katoen, of een luxe iets duurdere optie van wilde zijde.

  Echt snoei hete nachten en dan wat verkoelends over je heen willen hebben?
  Dan is de Bella Donna Zomerdeken een echte aanrader. Bella Donna is een dunne deken die een verkoelende en zeer goed ventilerende eigenschap heeft.

  Wat mij betreft de ideale verkoeling voor die echte bloedhete nachten.

  Dekbed afbeelding

  Kussenslopen

  Uit onderzoek blijkt dat warmte in een golfbeweging plaatsvindt. Van koel naar warm en weer terug. Daardoor ga je transpireren. Lukt het om die golfbeweging eruit te halen, dan merk je direct dat je minder transpireert.

  Ook is de temperatuur veel prettiger. Juist dat klamme van transpiratie maakt het onaangenaam. Om dit te regelen is outlast-techniek ontwikkeld. Outlast is een warmte regulerend materiaal dat zorgt voor gelijkmatige temperatuur, de hele nacht.

  Een andere mogelijkheid is 3D materiaal. Opstaande vezels zorgen voor ventilatie tussen lichaam en matras. Transpiratievocht wordt direct verwerkt. Dat zorgt voor een beter slaapklimaat.

  Molton hoeslaken
  Zowel Outlast als ook de 3D is ook verkrijgbaar voor molton hoeslakens.

  Wil je meer weten? Bezoek de showroom dan laat ik je de producten graag zien en voelen!  Vergelijkbare blogs

  Dit blog delen:

  Kees Goddrie

  Kees Goddrie

  Dit blog is geschreven door Kees Goddrie. Klik hier voor meer blogs van Kees Goddrie, of klik hier om meer te weten te komen over Kees Goddrie.

  Reacties

Maak een afspraak

= verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht