Deel deze pagina
 • Zeg maar ‘dag’ tegen nekklachten

  Zeg maar ‘dag’ tegen nekklachten

  Je staat op, je rekt je uit, en spontaan voel je je nek. Stijf en stram. Een spier die niet helemaal lekker zit. Dat voelt niet helemaal, oké… Vrijwel al dit soort klachten is te verhelpen met het juiste type hoofdkussen. 

  Wat wij bij Varia Passie voor Slapen vaak zien, is dat veel mensen niet letten op het hoofdkussen en op de juiste houding van de nek. Een kussen lijkt onbelangrijk, maar voor een goede ondersteuning van de nekwervels is een goed passend hoofdkussen juist heel belangrijk! 

  Ondersteun je nekwervels

  Om er geen al te technisch verhaal van te maken, probeer ik het simpel uit te leggen. 

  Tussen twee wervels zit een soort sponsje. Die sponsjes zorgen dat je nek flexibel kan bewegen. Dus is het hartstikke belangrijk dat die sponsjes goed functioneren. 

  Overdag krijgen de sponsjes het behoorlijk voor hun kiezen. Daarom verliezen ze een stukje van hun veerkracht. Herstel van die veerkracht gebeurt tijdens je slaap. De sponsjes laden zich als het ware ‘s nachts weer op. Zo wordt je nek klaargemaakt voor de belasting van de volgende dag. 

  En daar gaat het dus mis. Als die sponsjes door een verkeerde houding of verkeerde ondersteuning tijdens de nacht niet kunnen herstellen, ga je dat overdag voelen. 

  Dat is nou dat stijve en stramme gevoel in je nek als je opstaat. 

  Welk hoofdkussen past bij jou?

  Wil je weten welk kussen jou het beste ondersteund? Dan raad ik je aan om echt even naar de showroom van Varia Passie voor Slapen te komen. En trek er dan niet gewoon even één uit het vak, maar laat mij mijn werk doen. Ik kijk namelijk net even verder dan alleen ‘het kussen dat wel lekker ligt’. 

  Tijdens ons adviesgesprek check ik vooral de correcte ondersteuning van je nekwervels. In de showroom hebben we een uitgebreide testhoek. Daar kun je de verschillende hoofdkussens even uitproberen. Dan voel je meteen het verschil!

  Ik kijk vooral naar de houding en zodra die er goed uitziet, dan is er een match! 

  Testservice!

  Je hebt het juiste hoofdkussen gevonden. Het ligt best lekker in de showroom. Klaar ben je, zou je denken! Maar nee, zo werkt het niet! 

  Mijn ervaring: iedereen heeft ongeveer twee weken nodig om te wennen aan een nieuw kussen. De nieuwe houding voor je nek, het kussen dat net even anders aanvoelt. Daar moet je echt de tijd voor nemen. Veertien nachten testen dus! Als het dan niet oké is, zie ik je graag terug in de showroom. Dan bespreken we jouw ervaringen en kijken we welk kussen een alternatief kan zijn. 

  Ik ga gauw verder met inpakken, want ik ga namelijk lekker met de auto richting Frankrijk! 

  En ‘note to myself’: mijn hoofdkussen gaat mee! 

  Tot over twee weken: en geen zorg, mijn collega's staan klaar om ook jou te voorzien van een lekker nieuw en goed ondersteunend hoofdkussen!

   

  PS: En ook hebben we een leuke actie van Tempur: het tweede kussen is nu voor de helft van de prijs :-) Lees meer op: 

  http://www.passievoorslapen.nl/blogs/varia_nieuws/tweede_kussen_halve_prijs.html

  Bekijk ook deze video met de meest gestelde vragen over hoofdkussens:

  1 = Welke soorten kussens zijn er?
  2 = Hoe kies je het juiste kussen?
  3 = Hoe onderhoud je een kussen?   Vergelijkbare blogs

  • Hoofdkussen Testservice: Zo simpel kan het zijn...

   Hoofdkussen Testservice: Zo simpel kan het zijn...

   Afgelopen vrijdag bezocht een klant onze winkel met de vraag: “Ik ben op zoek naar een nieuw kussen. Ik heb er inmiddels tien naast mijn bed liggen en geen van die kussens doet wat het beloofde!” Verder vertelde deze mevrouw: “Ik h... Lees meer...
  • Het juiste hoofdkussen? We helpen je graag op weg!

   Het juiste hoofdkussen? We helpen je graag op weg!

   Het hoofdkussen is nogal van belang bij gezond en comfortabel slapen. Elke nacht opnieuw zouden je nekwervels en spieren graag tot rust willen komen. Slapen op een verkeerd of niet ondersteunend hoofdkussen zorgt dat je nekwervels en spieren geen kan... Lees meer...
  • Tweede kussen halve Prijs!

   Tweede kussen halve Prijs!

   Tempur maakt het je nu wel heel aantrekkelijk om te switchen. En: om een lekker tweede kussen op je bed te leggen of juist je partner ook te laten genieten van dat lekkere kussen.  Tempur staat bekend om ergonomische en goed ondersteunende hoof... Lees meer...

  Dit blog delen:

  Paul Godart

  Paul Godart

  Dit blog is geschreven door Paul Godart. Klik hier voor meer blogs van Paul Godart, of klik hier om meer te weten te komen over Paul Godart.

  Reacties

Maak een afspraak

= verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht