Deel deze pagina
 • Slapen als belangrijk onderdeel van het trainingsschema van een topsporter

  Slapen als belangrijk onderdeel van het trainingsschema van een topsporter

  Afgelopen zondag de laatste intake gehad, met een van de Beddentesters. Het team is compleet alles staat in bestelling en we hopen de eerste matrassen al snel uit te leveren. Ik heb er echt zinin en kijk uit naar de reacties en feedback die we gaan krijgen op de nieuwste matrassenlijn. 

  Topsportster in ons team!

  Maar even terug naar de intake van gisteren middag: vol trots kan ik melden dat Anice Das een van onze Beddentesters is. Nou ben ik op al mijn Beddentesters stuk voor stuk ontzettend trots, het zijn namelijk allemaal erg leuke mensen en heel erg leuke gesprekken geweest en nog met aardige uitdagingen ook. Maar het gesprek en de intake met Anice was echt bijzonder om te doen. Slapen is voor topsporters vaak wel belangrijk, maar ik vind dat het toch nog erg weinig aandacht krijgt in het totale schema van een topsporter. Ultieme kans voor mij om dat te gaan bewijzen :-)

  Wie is Anice Das?

  Sport is echt een Passie voor mij, maar Anice Das, ook ik had nog nooit gehoord van haar. Aankomende october komt ze uit op de NK Schaatsen op de 500 en 1000 meter. En zondag middag heb ik tijdens de intake uitgebreid met haar mogen spreken over sporten en natuurlijk mijn 'passie voor slapen'.

  Wat blijkt?

  20 tot 24 uur per week is ze keihard aan het trainen om een topprestatie te kunnen leveren op de aankomende NK. Eten, sporten en rusten, daar bestaat haar schema uit. En dat op een heel simpel matras. Trainingsschema en voedingsschema dat krijgt de grootste aandacht, en slapen bleef toch wat mij betreft nog wel erg onderbelicht. Tijdens de nacht zorgt het lichaam voor het broodnodige herstel van alles wat het lichaam overdag te verduren heeft gehad. Vooral met topsport vraag je echt heel wat van je lichaam, voldoende rust is van belang, maar ook zorgen voor optimale omstandigheden om te komen tot een optimaal herstel van het lichaam. 

  Je lichaam, na de zware prestaties van overdag verwennen met een goede en gezonde ondersteuning van een matras, is geen overbodige luxe. Eigenlijk zou wat mij betreft elke topsporter een soort slaapcoachingsgesprek moeten hebben. Het juiste slaapsysteem passend bij de sporter, maar ook de omstandigheden rondom het slapen. Denk aan een donkere ruimte om in te slapen, de juiste temperatuur, voldoende diepslaap, rekening houden met slaaptraagheid voor de wedstrijden, allemaal dingen waar wij van Varia Passie voor Slapen kennis van hebben. 

  Het juiste matras is gevonden

  Inmiddels heb ik samen met Anice goed gekeken welk matras het beste bij haar past. Ook alle randvoorwaarden voor een goede nachtrust zijn doorgenomen. Ik hoop het matras snel te kunnen leveren zodat het slapen op het juiste matras en de juiste omstandigheden, wellicht nog een goede bijdrage kunnen leveren aan haar aankomende NK prestaties. 

  Een ding is zeker Anice, wij zitten aankomende NK op de tribune! Ik wil je wel zien finishen met een topprestatie! Heel veel succes met de voorbereidingen en ik hoop je snel te kunnen bellen voor de uitlevering van het matras!

  Wil je meer weten over sporten en slapen? Eerder heb ik al twee blogs geschreven met deze onderwerpen:

  Video: het juiste matras selecteren!

  Bij Varia Passie voor Slapen werken we met een stappenplan om het juiste matras te selecteren. Eenmaal het stappenplan doorlopen dan is er nog de slaapgarantie. Maak kennis met ons slaapadvies en onze slaapgarantie en jij weet zeker dat je gaat slapen op het juiste matras.  Vergelijkbare blogs

  • Stop op beddentesters!

   Stop op beddentesters!

   Al direct na de eerste oproep voor Beddentesters stroomden de aanmeldingen binnen. Iedereen wil kennelijk een bed testen voor Varia Passie voor Slapen! Het was wel even doorlezen. In de eerste paar dagen waren er al een dikke honderd sollicitaties o... Lees meer...
  • Afscheid

   Afscheid

   Soms is het heel gemakkelijk om afscheid te nemen en soms is dat gewoon moeilijk. Dat heeft meestal totaal niets te maken met redelijkheid en logica. Nee, gemakkelijk en moeilijk zijn gevoelens en dus gaat het bij afscheid om emoties. Zelfs als het a... Lees meer...
  • Mijn eerste ervaringen als Beddentester - Winan Hoekstra

   Mijn eerste ervaringen als Beddentester - Winan Hoekstra

   Al jaren tob ik met een rugblessure na een val op mijn stuitje. Een normaal mens staat uitgerust op uit bed en zal misschien last van de rug krijgen gedurende dag doordat de rug dan meer wordt belast. Ik niet. Als ik 's ochtends opsta, ben ik... Lees meer...

  Dit blog delen:

  Kees Goddrie

  Kees Goddrie

  Dit blog is geschreven door Kees Goddrie. Klik hier voor meer blogs van Kees Goddrie, of klik hier om meer te weten te komen over Kees Goddrie.

  Reacties

Maak een afspraak

= verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht