Deel deze pagina
 • Het gebruik van Feng Shui in de slaapkamer

  Het gebruik van Feng Shui in de slaapkamer

  De slaapkamer is meer dan een ruimte waarin we slapen. Steeds vaker is het een plek waar we in leven. Feng Shui is erop gericht positieve energie (chi) door je huis te laten stromen en is daarom ook op slaapkamers toepasbaar.

  Chi bestaat uit de mannelijke yang en de vrouwelijk yin. Dit zijn tegengestelde, maar vooral elkaar aanvullende krachten.

  Feng Shui is van oorsprong een eeuwenoude Chinese geneeskunst. Aangezien de omgeving van invloed is op het welzijn van de mens, is de leer van de omgeving een belangrijk onderdeel van Feng Shui. In het westen is Feng Shui vooral bekend als een manier om je huis in te richten zodat je je er prettig in voelt.

  Hieronder een aantal tips…

  90 graden

  De deur is een plek waar energie de kamer binnenkomt. Als een deur niet helemaal open kan – minder dan hoek van 90 graden – wijst dat op een beperking voor het binnenstromen van energie.

  Wie komt er binnen?

  Belangrijk is dat je vanuit het bed de deur kunt zien, zo dat je ziet wie er binnenkomt.

  Zorg dat het bed niet in één lijn met de deur staat. Als dat wel zo is, bestaat er volgens de Chinese cultuur de mogelijkheid dat je precies in de stroom van energie ligt.

  Plaats het hoofdeind van het bed tegen een muur, maar laat de zijkanten vooral vrij.

  Liefdesleven

  Elektrische apparaten in de slaapkamer veroorzaken een elektromagnetisch veld. Dat heeft een negatief effect op je Chi. Haal zoveel mogelijk apparaten weg. Als er toch iets moet blijven staan, leg daar dan een kleed of doek over als je gaat slapen.

  En: niet alleen volgens Feng Shui is een televisie in de slaapkamer slecht voor je liefdesleven en je slaap.

  Yin en yang

  Hang geen spiegels op plaatsen waar je jezelf vanuit je bed in de spiegel kunt zien. Spiegels horen eigenlijk helemaal niet in een slaapkamer, omdat ze yang-energie vrijmaken in een ruimte die eigenlijk een yin-ruimte is.

  Nieuwe kansen

  Kijk eens naast het bed en op de eventuele nachtkast. Volgens de leer van de Feng Shui blokkeert rommel de energiestroom en houdt vooruitgang tegen.

  Stap van het idee af dan het opruimen van je spullen een verschrikkelijke klus is. Realiseer je dat je met ieder boek, tijdschrift, kledingstuk, meubelstuk of wat je ook wegdoet ruimte schept voor nieuwe energie en nieuwe kansen.

  Fitnessapparaten

  Als je fitnessapparaten in de slaapkamer hebt en daar ook oefent, dan breng je de energie die hoort bij hard werken en inspanning je slaapkamer in. Eigenlijk zou je slaapkamer de plek moeten zijn voor rust, ontspanning en romantiek. Mocht je een andere plek hebben, benut die dan voor de fitnessapparaten.

  Kleuren

  Kies in de slaapkamer neutrale kleuren. Vooral blauw, lila, groen, beige en lichtgeel zijn geschikt.

  Kies voor een evenwicht in koele en warme kleuren. Teveel koele kleuren zoals blauw, groen en grijs geven het idee dat een kamer kouder is dan hij in werkelijkheid is. Dat is niet prettig in een ruimte waar je je moet kunnen ontspannen.

  Water

  Volgens Feng Shui hoort water niet in de slaapkamer. Geen echt water en ook geen afbeeldingen (kunst) van water.

  Licht

  Hang geen licht boven je bed. Kies liever voor lichtpunten naast je bed. De slaapkamer is een yin-ruimte en vraagt om zachte verlichting.

  Er is yin en yang in alles. Het is misschien het makkelijkst uit te leggen aan de hand van voorbeelden. De zon is yang, de maan is yin. Een stromende rivier is yang, stilstaand water is yin. De slaapkamer is yin en de woonkamer is yang.

  Hoe is het met jouw relatie?

  Het bed symboliseert een relatie. Is je bed oud en gammel dan zegt dat volgens de Chinese cultuur iets over de staat van je relatie.  Vergelijkbare blogs

  • Onze nieuwe website

   Onze nieuwe website

   Vanaf vandaag heeft Varia Passie voor Slapen een nieuw gezicht op internet. Deze nieuwe frisse site, is gebruiksvriendelijker en overzichtelijker dan de oude website. Tevens zijn we met de nieuwe website in staat je te voorzien van meer achtergrond i... Lees meer...
  • Het Vianova groep 3/4 op bezoek bij Varia Passie voor Slapen

   Het Vianova groep 3/4 op bezoek bij Varia Passie voor Slapen

   Roos is de jongste dochter van Kees en mij. Ze zit in groep 3/4 van basisschool Het Vianova. In de klas wordt deze week gewerkt aan een project over beroepen. Ja, en dan wil je als zesjarige met jouw klas wel erg graag op bezoek in de slaapkamerwinke... Lees meer...
  • De beste baantjes: Beddentester

   De beste baantjes: Beddentester

   Het is en blijft een job die veel mensen blijft trekken: Beddentester! Ook in het blog op SPunck.nl, kwam onze job als Beddentester in de lijst van beste baantjes. Lees het artikel: De beste baantjes op SPunck.nl    Binnenk... Lees meer...

  Dit blog delen:

  Lisette Goddrie Godart

  Lisette Goddrie Godart

  Dit blog is geschreven door Lisette Goddrie Godart. Klik hier voor meer blogs van Lisette Goddrie Godart, of klik hier om meer te weten te komen over Lisette Goddrie Godart.

  Lisette in het kort omschreven:

  Gek van alles wat met de inrichting van een woning of leefruimte te maken heeft. Een ware Passie voor Slapen, maar wel erg kritisch op de materialen in matrassen en hoofdkussens. Daarnaast fan van alles wat ook maar te maken heeft met websites, computers en social media.

  Reacties

Maak een afspraak

= verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht