Deel deze pagina
 • Pinterest als inspiratie en moodboard voor je Slaapkamer Metamorfose

  Pinterest als inspiratie en moodboard voor je Slaapkamer Metamorfose

  De tijd van stapels met magazines, folders, brochures, schaar en lijm ligt gelukkig inmiddels achter me. Pinterest is de tool die ik gebruik om de Slaapkamer Metamorfoses voor ons TV programma Passie voor Slapen te maken. Maar ook bij het Persoonlijk Interieuradvies zet ik het graag in. 

  Wat kun je nou precies met Pinterest?

  Je zou Pinterest kunnen zien als moodboard of prikbord. Creeer verschillende borden over verschillende onderwerpen en dan kun je vervolgens lekker aan de slag om inspiratie, tips of voorbeelden te verzamelen. Elke keer als je dan weer wat tegen gaat komen, kun je dat toevoegen aan je Pinterest en het betreffende board. 

  Loop je in de Gamma en kom je de juiste verfkleur tegen? Maak met je Smartphone een foto en voeg deze toe aan je betreffende board. Maar ook op internet kun je alles heel gemakkelijk toevoegen met de Pin It Button. 

  Ook kun je binnen Pinterest zelf zoeken op trefwoorden, of andere Pinterest gebruikers volgen. Deze beide opties vind ik zelf ook wel erg handig. Voer een trefwoord in en gegarandeerd kom je een hoop leuke Pins tegen die je anders nooit was tegengekomen. Maar ook het volgen van verschillende mensen passend bij jouw interesse gebied kan mooie Pins, dus inspiratie opleveren. 

  Hoe gebruik ik Pinterest binnen mijn projecten?

  Elk project start ik altijd ouderwets met pen en papier om het Plan van Aanpak te maken. In het Plan van Aanpak komt alle informatie die ik nodig heb tijdens de Metamorfose / het project. Denk hierbij aan een plattegrond van de ruimte, foto's van meubelen, raambekleding of andere items die moeten blijven in de ruimte en als laatste de wensen en eisen lijst van de bewoners of gebruikers van een ruimte. 

  Daarna is het tijd voor een moodboard. Een moodboard is als het ware een stijloverzicht, kleurenoverzicht en materiaaloverzicht van alles wat de bewoners of gebruikers mooi vinden. Het moodboard gebruik ik om een indruk te krijgen van de gebruikers van de ruimte en alles wat ze aanspreekt. De plaatjes, foto's, afbeeldingen en patronen hoeven helemaal niets met de metamorfose of het project te maken te hebben. Het kunnen willekeurige dingen zijn die iemand mooi vind. 

  Waar ik vroeger met karton, stapels tijdschriften, stoffen en materiaal stalen zat te werken, doe ik dat nu vooral met Pinterest. Een foto, een afbeelding, een patroon alles is via Pinterest op je board te verzamelen. En eenmaal je board compleet geeft het een mooi strak overzicht waar je weer mee verder kunt. 

  Door het gebruik van het Plan van Aanpak en het Moodboard krijg je een mooi overzicht. Je kent de ruimte, je kent de wensen en eisen en als laatste de sfeer en stijl waarin je de ruimte graag zou willen zien. En dan is het tijd om de overige boards te maken. Die boards vul je vervolgens ook weer met verschillende onderwerpen die van belang zijn bij de metamorfose of het project. 

  Met het Plan van Aanpak, het Moodboard en de overige boards is mijn voorbereiding klaar en is het tijd om definitieve keuzes te gaan maken. 

  Enkele voorbeelden van de overige boards:

  De Slaapkamer Metamorfose van de maand November voor ons TV programma Passie voor Slapen, heb ik net achter de rug. Gesprek gehad met bewoonster Petra, een plattegrond gemaakt, een overzicht van wensen en eisen, Foto's van alles wat blijft en natuurlijk het moodboard ter inspiratie, alles weer compleet om het project op te starten. Daarna ben ik gaan nadenken over alles wat aangepakt moest gaan worden, en verschillende boards gaan creeeren. Ik zal enkele voorbeelden hieronder uitwerken:

  Het probleem van de deur:

  In Petra haar slaapkamer zat een deur die erg in de weg zat. Uit de plattegrond was gebleken dat het bed simpelweg geen andere plek kon krijgen, maar die deur daar moest een oplossing voor gaan komen. Lastig: hij moest bereikbaar blijven! Board gemaakt: probleem deur. Op dat board heb ik alles neergezet wat een oplossing zou kunnen zijn voor 'het probleem van de deur'. Vaak zijn dat niet exacte voorbeelden, maar vooral inspiratie die je weer kunt vertalen naar de oplossing. Zoals je hebt kunnen zien in de aflevering van November, ben ik uiteindelijk op schuifpanelen uitgekomen en nachtkasten met wielen waardoor het bed de perfecte ruimte kreeg en de storende deur weg was.

  Het board stond werkelijk vol met allemaal verschillende opties. Het fijne was dat al deze opties mij hebben geholpen een keuze te maken. Na al die opties op een gegeven moment te hebben bekeken had ik het idee dat ik alles goed heb kunnen overwegen en een goede beslissing voor de uiteindelijke uitvoer heb kunnen maken. 

  Kleuren combinaties:

  Natuurlijk had ik het moodboard waar de voorkeuren van Petra in verwerkt waren. Haar moodboard heb ik verwerkt naar mijn uiteindelijke keuzes. Paars, Turquoise, brons, Goud, bruin en natuurtinten. Deze boarden heb ik per kleur aangemaakt, passende kleur inspiratie in foto's en afbeeldingen gepind en zo een overzicht gemaakt van de kleuren die ik terug wilde zien. Zo kon ik gemakkelijk de keuzes voor de muren, vloeren, meubels en accessoires maken tijdens het shoppen. 

  Het mooie van op deze manier uitwerken is dat je duidelijke keuzes kunt maken tijdens het shoppen. Daarnaast zorgt het voor mij vooral ervoor dat ik focus hou. Tijdens het winkelen kom ik zoveel tegen. Door op die momenten even goed te kijken naar je kleuren boards kun je makkelijk beslissen of het past of juist totaal niet. 

  Shop overzicht:

  Mijn uiteindelijke keuzes komen allemaal op 1 board. De kleur van de verf voor de wand, de juiste accesoires of de meubelen. Van elk item neem ik een foto en die plaats ik op het board. Kijkend naar het gehele board met alle afbeeldingen, blijf je zo perfect zien of alles nog klopt. 

  Kortom voor het maken van boards kan alles waar je een beslissing over moet nemen een item zijn om een board voor te maken. 

  Ik hoop dat ik met dit blog, een kijkje in de aanpak van mijn werk heb kunnen geven. En natuurlijk hoop ik je geinspireerd te hebben voor het gebruik van Pinterest. Mocht je vragen hebben over het gebruik van Pinterest, schroom niet contact te zoeken. 

  Natuurlijk is Varia Passie voor Slapen ook te vinden op Pinterest. Kijk vooral ook even op ons account, daar vind je een hoop inspiratie voor de slaapkamer!  Vergelijkbare blogs

  Dit blog delen:

  Lisette Goddrie Godart

  Lisette Goddrie Godart

  Dit blog is geschreven door Lisette Goddrie Godart. Klik hier voor meer blogs van Lisette Goddrie Godart, of klik hier om meer te weten te komen over Lisette Goddrie Godart.

  Lisette in het kort omschreven:

  Gek van alles wat met de inrichting van een woning of leefruimte te maken heeft. Een ware Passie voor Slapen, maar wel erg kritisch op de materialen in matrassen en hoofdkussens. Daarnaast fan van alles wat ook maar te maken heeft met websites, computers en social media.

  Reacties

Maak een afspraak

= verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht