Deel deze pagina
 • Varia Passie voor Slapen start met matrassen recyclen

  Varia Passie voor Slapen start met matrassen recyclen

  Varia Passie voor Slapen in Alphen aan den Rijn heeft het initiatief genomen om de retour genomen oude matrassen te laten recyclen. Wanneer een klant een nieuwe matras koopt kan hij de oude inleveren, deze wordt dan gerecycled door de firma RetourMatras.

  Een prima initiatief want jaarlijks worden in Nederland 1,2 miljoen matrassen afgedankt. Deze matrassen belanden, voornamelijk via de gemeentelijke milieustraat, in het grof huishoudelijk afval.

  De huidige verwerking voor matrassen is verbranden in een afval verbrandingsinstallatie. Deze vorm van verwerken is ongewenst omdat bruikbaar materiaal voor altijd verloren gaat. 

  RetourMatras is sinds mei 2011 operationeel in Lelystad met een geheel zelfontworpen, –ontwikkelde en eigenhandig gebouwde matrasrecyclinglijn. Op deze lijn kunnen zo'n 1000 matrassen per dag worden gedemonteerd. Alle componenten worden van elkaar gescheiden en de diverse materiaalstromen worden hergebruikt.

  De secundaire grondstoffen die worden herwonnen zijn textiel (de tijk), pu-schuim en latex (de vulling) en metaal (de vering). Alle materialen worden afgevoerd naar de desbetreffende hergebruiker. Zo wordt het textiel ingezet in nieuwe textiele producten, de pu-schuimen gebruikt in ondertapijt, het latex in judomatten en het metaal weer omgesmolten en toegepast in nieuwe producten.

  De oude matrassen van de klanten van Varia Passie voor Slapen gaan dus een geheel nieuw leven tegemoet! Hiermee wordt afval voorkomen en een bijdrage geleverd aan een beter milieu.

  Lees meer: Afvoeren oude bed!  Vergelijkbare blogs

  • Nieuw pand, verhuizing per begin December 2015

   Nieuw pand, verhuizing per begin December 2015

   Vandaag was het dan eindelijk zover! Een lang en moeizaam traject hebben we dan eindelijk kunnen afsluiten met aankoop en de overdracht bij de Notaris van ons nieuwe pand aan de Eikenlaan 229, te Alphen aan den Rijn.  Waarom nou verhuizen? Mom... Lees meer...
  • De toekomst halen we naar binnen met nieuwe software

   De toekomst halen we naar binnen met nieuwe software

   Woorden als het retailen van de toekomst, nieuwe concepten, nieuwe identiteit, allemaal leuk en aardig maar waar het enkel en alleen om gaat is dat onze klant de beste service ontvangt. Ondanks dat we lekker vooruitstrevend te werk zijn gegaan in het... Lees meer...
  • Testers gezocht: voor het Tempur fietszadeldekje

   Testers gezocht: voor het Tempur fietszadeldekje

   Zondag 22 september 2013 is het weer zover: heel wat fietsers gaan op pad, tijdens de Rabobank Sponsorfietstocht Alphen aan den Rijn. Tijdens deze fietstocht, kun je geld bij elkaar fietsen voor de meer dan 100 aangesloten verenigingen. Inmiddels al... Lees meer...

  Dit blog delen:

  Lisette Goddrie Godart

  Lisette Goddrie Godart

  Dit blog is geschreven door Lisette Goddrie Godart. Klik hier voor meer blogs van Lisette Goddrie Godart, of klik hier om meer te weten te komen over Lisette Goddrie Godart.

  Lisette in het kort omschreven:

  Gek van alles wat met de inrichting van een woning of leefruimte te maken heeft. Een ware Passie voor Slapen, maar wel erg kritisch op de materialen in matrassen en hoofdkussens. Daarnaast fan van alles wat ook maar te maken heeft met websites, computers en social media.

  Reacties

Maak een afspraak

= verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht