Deel deze pagina
 • ‘Best getest’ is niet altijd ideaal

  ‘Best getest’ is niet altijd ideaal

  Gelukkig bestaat er zoiets als de Consumentenbond. De bond test producten op prijs/kwaliteit en andere voor de gebruiker interessante zaken. Maar: ‘best getest’ betekent niet automatisch dat dit ook voor jóu de ‘beste keuze’ is!

  Kijk maar naar de recente test van de Consumentenbond van matrassen van verschillende fabrikanten. De Eastborn Xante X2 is opnieuw als beste uit de test van de Consumentenbond gekomen. Waarvoor, overigens, onze welgemeende felicitaties aan de firma Eastborn!

  Maar wij van Varia Passie voor Slapen, zijn het niet eens met de uitkomst van de test. Eigenlijk ben ik als specialist op het gebied van bedden en slaapcomfort van mening dat het gewoon niet mogelijk is om één matras uit te roepen als beste!

  Het is en blijft subjectief om matrassen te testen en er één uit te roepen als beste.

  Want: slaapt elke slaper lekker op hetzelfde matras? Zeker niet. Elk mens heeft voorkeuren, elk mens heeft een eigen gezondheidssituatie en elk mens heeft een unieke lichaamsbouw - brede heupen, smalle heupen, brede schouders, smalle schouders - en daar wordt bij Varia Passie voor Slapen het slaapadvies altijd op aangepast.

  Het is dus veel te kort door de bocht om te stellen dat een matras als ‘beste getest’ is voor bijvoorbeeld een zijslaper. Daar horen veel meer en betere beschrijvingen bij.

  Is het dan nuttig om een matras als beste te prijzen?

  Ook daar zet ik vraagtekens bij! Ik zie consumenten in de showroom die zich blindstaren op testresultaten. Soms is ‘best getest’ inderdaad prima, maar soms ook niet. Is die consument dan geholpen met deze testresultaten? Ik denk van niet.

  Het best geteste matras kan voor de sommige klanten zelfs een ware nachtmerrie zijn. Kijk maar naar deze reactie van een consument die een best getest matras heeft aangekocht!

   

   

  Maar klaar met zeuren over de Consumentenbond Matrassentest.

  De matras van Eastborn de Xante X2 is als beste uit de test gekomen en natuurlijk heeft Varia Passie voor Slapen dit matras in de collectie zitten.

  Of dit matras ook echt de beste keuze voor jou is, weet je pas na een uitgebreid consult met mij of met een van de adviseurs. En natuurlijk: na de slaapgarantieperiode van 3 maanden.

  Dan weet je pas of dit matras ook voor jou als best getest naar voren komt!

  Kees Goddrie

   

     Vergelijkbare blogs

  Dit blog delen:

  Kees Goddrie

  Kees Goddrie

  Dit blog is geschreven door Kees Goddrie. Klik hier voor meer blogs van Kees Goddrie, of klik hier om meer te weten te komen over Kees Goddrie.

  Reacties

Maak een afspraak

= verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht