Of je nu opzoek bent naar een knuffelbaar hoofdkussen of een die zorgt voor een gezonde ergonomie? Auping heeft 11 verschillende hoofdkussens in het assortiment, waardoor er eigenlijk voor elke slaper wel een prettig exemplaar bij zit. 

Welk Auping kussen past bij jou?

Het kussenassortiment bestaat uit 11 comfortabele, ondersteunende en ventilerende kussens. Deze kussens zijn geschikt voor mensen die in meer of mindere mate transpireren, met voorkeur voor buik-, rug- of zijligging en voor hen die extra nekondersteuning nodig hebben. Je lighouding in combinatie met de hardheid van je matras en persoonlijke voorkeuren zijn bepalend voor de juiste keuze. Onze slaapadviseurs kijken dan ook graag met je mee naar de best passende mogelijkheid. 

Slaaphouding en ondersteuning

Voor iedere slaaphouding heeft Auping het perfecte kussen in het assortiment. Als rug- en buikslaper heb je een relatief dun kussen nodig dat ervoor zorgt dat je nekwervels gelijk blijven lopen aan je rugwervel. Als zijslaper heb je een relatief dik kussen nodig dat ervoor zorgt dat je nekwervel gelijk blijft lopen aan je rugwervel. 

Zo doe je nog langer met jouw Auping kussen:

Schudt en lucht (niet in volle zon) jouw kussen regelmatig. Verwijder stof met een borstel (niet met de stofzuiger). Wassen is mogelijk volgens het wassymbool dat op het productlabel staat dat aan de tijk bevestigd is. Was echter niet te vaak om slijtage en verlies aan veerkracht te voorkomen. Voor de hygiene is het beter om een molton-sloop om het kussen te gebruiken, dan te vaak te wassen. 

Verschillende Auping hoofdkussens knuffelbaar:

Auping Comfort Natuur Hoofdkussen
Het Auping Comfort Natuur hoofdkussen is gevuld met 20% Europese eendendons en 80% Europese eendenveren. Dons is heel goed in het reguleren van vocht, veren geven stevigheid aan het kussen.

De tijk bestaat voor 50% uit biologisch katoen en voor 50% uit bamboe, hierdoor voelt het kussen heerlijk zacht aan en het ondersteunt een goede vochtregulatie.

 • RDS gecertificeerde eendendons en -veren
 • Tijk van 50% biologisch katoen en 50% bamboe
 • Navulbaar

Eendendons en -veren
De vulling van het Auping Comfort Natuur hoofdkussen bestaat voor 20% uit Europese eendendons en 80% Europese eendenveren. Veren geven meer stevigheid aan het kussen. Ook is het kussen hierdoor iets zwaarder dan een 100% donzen kussen. De Auping donzen hoofdkussens zijn navulbaar, zo kun je het volume altijd later nog aanpassen.

Een donzen kussen voelt zacht aan, is licht van gewicht en heeft een grote veerkracht. Dons is een natuurlijke vulling met zeer goede vocht- en temperatuurregulerende eigenschappen. Het  reguleert vocht gemakkelijk en geeft een te veel aan warmte weer snel af. Zo blijft het hoofdkussen de hele nacht aangenaam en droog aanvoelen. Bovendien biedt het materiaal een zachte ondersteuning en vormt het zich uitstekend naar de contouren van schouder, nek en hoofd.

Anti-allergie
Het Auping Comfort Natuur hoofdkussen is geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie. De donzen hoofdkussens hebben een zeer dichtgeweven tijk die het binnendringen van huisstofmijt tegen gaat. De tijk bestaat voor 50% uit biologisch katoen en voor 50% uit bamboe. Biologisch katoen en bamboe is geteeld zonder schadelijke middelen zoals pesticiden.

Stoffen van bamboe zijn licht van gewicht, vallen soepel en voelen zeer zacht en koel aan. Door de goede temperatuurregulerende en ademende eigenschappen geeft het lichaamswarmte gemakkelijk door. De holle structuur van bamboe zorgt voor 60% betere vochtregulatie dan katoen. Het hoofdkussen is ook geschikt voor mensen die snel en/of veel transpireren.

Auping Deluxe Natuur Hoofdkussen
Het Auping Deluxe Natuur hoofdkussen is gevuld met 70% Europese eendendons en 30% Europese eendenveren. Dons is heel goed in het reguleren van vocht, veren geven stevigheid aan het kussen.

De tijk bestaat voor 50% uit biologisch katoen en voor 50% uit bamboe, hierdoor voelt het kussen heerlijk zacht aan en het ondersteunt een goede vochtregulatie.

 • RDS gecertificeerde eendendons en -veren
 • Tijk van 50% biologisch katoen en 50% bamboe
 • Navulbaar

Eendendons en -veren
De vulling van het Auping Deluxe Natuur hoofdkussen bestaat voor 70% uit Europese eendendons en 30% Europese eendenveren. Veren geven stevigheid aan het kussen. Het kussen is hierdoor iets zwaarder dan een 100% donzen kussen. De Auping donzen kussens zijn navulbaar, zo kun je het volume altijd nog aanpassen. 

Een donzen kussen voelt zacht aan, is licht van gewicht en heeft een grote veerkracht. Dons is een natuurlijke vulling met zeer goede vocht- en temperatuurregulerende eigenschappen. Het reguleert vocht gemakkelijk en geeft een te veel aan warmte snel af. Zo blijft het hoofdkussen de hele nacht aangenaam en droog aanvoelen. Bovendien biedt het materiaal een zachte ondersteuning en vormt het zich uitstekend naar de contouren van schouder, nek en hoofd. 

Anti-allergie
Het Auping Deluxe Natuur hoofdkussen is geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie. De donzen hoofdkussens hebben een zeer dichtgeweven tijk die het binnendringen van huisstofmijt tegen gaat. De tijk bestaat voor 50% uit biologisch katoen en voor 50% uit bamboe. Biologisch katoen en bamboe is geteeld zonder schadelijke middelen zoals pesticiden.

Stoffen van bamboe zijn licht van gewicht, vallen soepel en voelen zeer zacht en koel aan. Door de goede temperatuurregulerende en ademende eigenschappen geeft het lichaamswarmte gemakkelijk door. De holle structuur van bamboe zorgt voor 60% betere vochtregulatie dan katoen. Het hoofdkussen is ook geschikt voor mensen die snel en/of veel transpireren.

Auping Prestige Natuur Hoofdkussen
Het Auping Prestige Natuur hoofdkussen is gevuld met 90% Europese ganzendons en 10% Europese ganzenveren. Dit hoogwaardige dons is zeer goed in het reguleren van vocht en temperatuur. Het ganzendons bestaat uit grote donsvlokken met een hoge vulkracht en heeft daarmee een hogere isolatiewaarde dan eendendons. Daarnaast zijn kussens van ganzendons relatief comfortabeler door het lage gewicht. Veren geven stevigheid aan het kussen.

Dit hoofdkussen is anatomisch gevormd waardoor dit kussen beter aansluit op de nek. Tevens zijn deze kussens door het formaat uitermate geschikt voor matrassen met een schouderzone.

 • RDS gecertificeerde ganzendons en -veren
 • Buitentijk van Tencel® en Polyester
 • Binnentijk van 100% biologisch katoen
 • Navulbaar

Ganzendons en -veren
De vulling van het Auping Prestige Natuur hoofdkussen bestaat voor 90% uit Europese ganzendons en 10% Europese ganzenveren. Veren geven stevigheid aan het kussen. De ganzendons bestaat uit grote donsvlokken met een hoge vulkracht en heeft daarmee een hogere isolatiewaarde dan eendendons. De Auping donzen hoofdkussens zijn navulbaar, zo kun je het volume altijd nog aanpassen. 

Dons is een natuurlijke vulling met zeer goede vocht- en temperatuurregulerende eigenschappen. Het reguleert vocht gemakkelijk en geeft te veel aan warmte snel af. Zo blijft het hoofdkussen de hele nacht aangenaam en droog aanvoelen. Bovendien biedt het materiaal een zachte ondersteuning en vormt het zich uitstekend naar de contouren van schouder, nek en hoofd. 

Anatomisch gevormd
Het Prestige Natuur hoofdkussen is anatomisch gevormd waardoor dit kussen beter aansluit op de nek. Tevens zijn deze hoofdkussens door het formaat uitermate geschikt voor matrassen met een schouderzone.

Anti-allergie
Het Auping Prestige Natuur hoofdkussen is geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie. De donzen hoofdkussens hebben een zeer dichtgeweven binnentijk die het binnendringen van huisstofmijt tegen gaat. De binnentijk bestaat voor 100% uit biologisch katoen. Deze is geteeld zonder schadelijke middelen zoals pesticiden. 

De buitentijk bestaat uit 100% Tencel® voor de bovenkant en 100% Polyester voor de onderkant van het kussen. Tencel® beschikt over optimale vocht- en temperatuurregulerende eigenschappen, voelt superzacht aan en zorgt voor goede ventilatie. Een luxe tijk voor ideaal slaapcomfort.

Auping Comfort Synthetisch Hoofdkussen 

Het Auping Comfort Synthetisch hoofdkussen is gevuld met polyester vezelbolletjes en is ideaal voor mensen die hun kussen regelmatig zelf willen wassen. De hoogwaardige en veerkrachtige synthetische vezels staan garant voor optimaal slaapcomfort.

De tijk bestaat voor 50% uit biologisch katoen en voor 50% uit bamboe, hierdoor voelt het kussen heerlijk zacht aan en heeft het een goede vochtregulatie. Bamboe werkt naast vochtregulerend ook bacteriewerend. 

 • Tijk van 50% biologisch katoen en 50% bamboe
 • Navulbaar

100% polyester vezelbolletjes
De vulling van het Auping Comfort Synthetisch hoofdkussen bestaat uit veerkrachtige polyester vezelbolletjes die garant staan voor optimaal slaapcomfort. Een synthetisch hoofdkussen is gemakkelijk te vormen naar je hoofd.

De Auping synthetische hoofdkussens zijn navulbaar, zo kun je het volume altijd later nog aanpassen.

Wasbaar
Het Auping Comfort Synthetisch hoofdkussen kan gemakkelijk worden gewassen in de wasmachine op 60 graden en nog op dezelfde dag weer worden gebruikt omdat het snel droog is. 

Anti-allergie
De synthetische hoofdkussens van Auping zijn ideaal voor mensen met allergieën. Ze zijn eenvoudig te reinigen waardoor huisstofmijt geen kans krijgt.

De tijk bestaat voor 50% uit biologisch katoen en voor 50% uit bamboe. Biologisch katoen en bamboe is geteeld zonder schadelijke middelen zoals pesticiden. Stoffen van bamboe zijn licht van gewicht, vallen soepel en voelen zeer zacht en koel aan. Door de goede temperatuurregulerende en ademende eigenschappen geeft het lichaamswarmte gemakkelijk door. De holle structuur van bamboe zorgt voor 60% betere vochtregulatie dan katoen. Het hoofdkussen is ook geschikt voor mensen die snel en/of veel transpireren.

Auping Deluxe Synthetisch Hoofdkussen

Het Auping Deluxe Synthetisch hoofdkussen is gevuld met Comforel Soft vezelbolletjes en is ideaal voor mensen die hun kussen regelmatig zelf willen wassen. De vormstabiele vezelbolletjes zijn zeer zacht en staan garant voor optimaal slaapcomfort.

De tijk bestaat voor 50% uit biologisch katoen en voor 50% uit bamboe, hierdoor voelt het kussen heerlijk zacht aan en heeft het een goede vochtregulatie. Bamboe werkt naast vochtregulerend ook bacteriewerend. 

 • Tijk van 50% biologisch katoen en 50% bamboe
 • Navulbaar

100% Comforel® Soft® vezelbolletjes
De vulling van het Auping Deluxe Synthetisch hoofdkussen bestaat uit  vormstabiele Comforel® Soft® vezelbolletjes die zeer zacht zijn en garant staan voor optimaal slaapcomfort. Een synthetisch hoofdkussen is gemakkelijk te vormen.

De Auping synthetische hoofdkussens zijn navulbaar, zo kun je het volume altijd later nog aanpassen.

Wasbaar
Het Auping Deluxe Synthetisch hoofdkussen kan gemakkelijk worden gewassen in de wasmachine op 60 graden en nog op dezelfde dag weer worden gebruikt omdat het snel droog is. 

Anti-allergie
De synthetische hoofdkussens van Auping zijn ideaal voor mensen met allergieën. Ze zijn eenvoudig te reinigen waardoor huisstofmijt geen kans krijgt.

De tijk bestaat voor 50% uit biologisch katoen en voor 50% uit bamboe. Biologisch katoen en bamboe is geteeld zonder schadelijke middelen zoals pesticiden. Stoffen van bamboe zijn licht van gewicht, vallen soepel en voelen zeer zacht en koel aan. Door de goede temperatuurregulerende en ademende eigenschappen geeft het lichaamswarmte gemakkelijk door. De holle structuur van bamboe zorgt voor 60% betere vochtregulatie dan katoen. Het hoofdkussen is ook geschikt voor mensen die snel en/of veel transpireren.

Auping Prestige Synthetisch Hoofdkussen

Het Auping Prestige Synthetisch hoofdkussen is gevuld met Suprelle© Fresh en Tencel© holle microvezels, ideaal voor mensen die hun kussen regelmatig zelf willen wassen. Bovendien bieden deze zachte en veerkrachtige vezels de unieke warmte-isolatie en het comfort van dons. 

Dit hoofdkussen is anatomisch gevormd waardoor dit kussen beter aansluit op de nek. Tevens zijn deze kussens door het formaat uitermate geschikt voor matrassen met een schouderzone.

 • Buitentijk van Tencel® en Polyester
 • Binnentijk van 100% biologisch katoen
 • Navulbaar

Suprelle© Fresh en Tencel© holle microvezels
De vulling van het Auping Prestige Synthetisch hoofdkussen bestaat uit Suprelle© Fresh en Tencel© holle microvezels die een optimale vochtregulatie hebben en zorgen voor een heerlijk fris en zacht slaapcomfort. Een synthetisch hoofdkussen is gemakkelijk te vormen.

De Auping synthetische hoofdkussens zijn navulbaar, zo kun je het volume altijd later nog aanpassen. 

Anatomisch gevormd
Het Prestige Synthetisch hoofdkussen is anatomisch gevormd waardoor dit kussen beter aansluit op de nek. Tevens zijn deze kussens door het formaat uitermate geschikt voor matrassen met een schouderzone.

Wasbaar
Het Auping Prestige Synthetisch hoofdkussen kan gemakkelijk worden gewassen in de wasmachine op 60 graden en nog op dezelfde dag weer worden gebruikt omdat het snel droog is.

Anti-allergie
De synthetische hoofdkussens van Auping zijn ideaal voor mensen met allergieën. Ze zijn eenvoudig te reinigen waardoor huisstofmijt geen kans krijgt.

De binnentijk bestaat voor 100% uit biologisch katoen. Deze is geteeld zonder schadelijke middelen zoals pesticiden. De buitentijk bestaat uit 100% Tencel® voor de bovenkant en 100% Polyester voor de onderkant. Tencel® beschikt over optimale vocht- en temperatuurregulerende eigenschappen, voelt superzacht aan en zorgt voor goede ventilatie. Een luxe tijk voor ideaal slaapcomfort.

Auping Comfort Latex Hoofdkussen

Het Auping Comfort Latex hoofdkussen is een anatomisch gevormd kussen gevuld met 50% natuurlatex en 50% synthetische latex en is voorzien van ventilatiekanalen. Latex is van nature veerkrachtig, heel rekbaar en flexibel en biedt daardoor goede ondersteuning. Het Comfort Latex hoofdkussen is dus ideaal voor mensen die een kussen willen dat maximale ondersteuning biedt en goed in vorm blijft.

Dit kussen is voornamelijk geschikt voor mensen die op hun rug of zij slapen en is beschikbaar in 2 hardheden, soft en medium.

 • Tijk van Tencel® en Polyester
 • 2 hardheden

Natuur- en synthetische latex
De vulling van het Auping Comfort Latex hoofdkussen bestaat uit 50% natuurlatex en 50% synthetische latex. In het latex zijn ventilatiekanalen geperforeerd voor een nog beter ventilerend vermogen. Zo blijft het hoofdkussen de hele nacht aangenaam droog aanvoelen.

Latex is van nature veerkrachtig, heel rekbaar en flexibel en biedt daardoor goede ondersteuning. Latex zorgt er voor dat de druk gelijkmatig wordt verdeeld, waardoor je nog comfortabeler ligt. Bovendien behoudt een latex hoofdkussen altijd zijn vorm.

Voorgevormd
Het Comfort Latex hoofdkussen is zo gevormd waardoor dit kussen goed aansluit op de nek. Tevens zijn deze kussens door het formaat uitermate geschikt voor matrassen met een schouderzone.

Dit kussen is voornamelijk geschikt voor mensen die op hun rug of zij slapen en is beschikbaar in 2 hardheden, soft en medium.

Wasbare tijk
Het Auping Comfort Latex hoofdkussen heeft een wasbare hoes die gemakkelijk kan worden gewassen in de wasmachine en nog op dezelfde dag weer worden gebruikt omdat het snel droog is.

De tijk bestaat uit 100% Tencel® voor de bovenkant en 100% Polyester voor de onderkant. Tencel® beschikt over optimale vocht- en temperatuurregulerende eigenschappen, voelt superzacht aan en zorgt voor goede ventilatie. Een luxe tijk voor ideaal slaapcomfort.

Auping Prestige Latex Hoofdkussen

Het Auping Prestige Latex hoofdkussen is een anatomisch gevormd kussen gevuld met 50% natuurlatex en 50% synthetische latex en is voorzien van ventilatiekanalen. Latex is van nature veerkrachtig, heel rekbaar en flexibel en biedt daardoor goede ondersteuning.

Het Prestige Latex hoofdkussen is dus ideaal voor mensen die een kussen willen dat maximale ondersteuning biedt en goed in vorm blijft.

 • Tijk van Tencel® en Polyester
 • Beschikbaar in 2 hardheden en 3 hoogtes
Natuurlatex en Synthetische latex

De vulling van het Auping Prestige Latex hoofdkussen bestaat uit 50% natuurlatex en 50% synthetische latex. In het latex zijn ventilatiekanalen geperforeerd voor een nog beter ventilerend vermogen. Zo blijft het hoofdkussen de hele nacht aangenaam droog aanvoelen.

Latex is van nature veerkrachtig, heel rekbaar en flexibel en biedt daardoor goede ondersteuning. Latex zorgt er voor dat de druk gelijkmatig wordt verdeeld, waardoor je nog comfortabeler ligt. Bovendien behoudt een latex hoofdkussen altijd zijn vorm.

Anatomisch gevormd
Het Prestige Latex hoofdkussen is anatomisch gevormd waardoor dit kussen beter aansluit op de nek. Tevens zijn deze kussens door het formaat uitermate geschikt voor matrassen met een schouderzone. 

Dit kussen is beschikbaar in 2 hardheden, soft en medium, en in de hoogtes 10cm, 12cm en 14cm. Hierdoor is er voor elk slaaptype een geschikte variant.

Wasbare tijk
Het Auping Prestige Latex hoofdkussen heeft een wasbare hoes die gemakkelijk kan worden gewassen in de wasmachine en nog op dezelfde dag weer worden gebruikt omdat het snel droog is.

De tijk bestaat uit 100% Tencel® voor de bovenkant en 100% Polyester voor de onderkant. Tencel® beschikt over optimale vocht- en temperatuurregulerende eigenschappen, voelt superzacht aan en zorgt voor goede ventilatie. Een luxe tijk voor ideaal slaapcomfort.

Uitleg van enkele begrippen

Bamboe: voelt heerlijk zacht aan en werkt vochtregulerend en anti-bacterieel. 

Biologisch katoen: staat voor katoen die geteeld is zonder schadelijke middelen zoals pesticiden. De katoen en de stof wordt verwerkt volgens strikte richtlijnen. Beter voor zowel mens als milieu.

Comforel Soft: deze vezelbolletjes zijn zeer zacht, lekker opschudbaar en goed ondersteunend.

EU Ecolabel: is het Europese milieukeurmerk voor non-food producten en diensten, met als doel om duurzamere productie en consumptie te stimuleren. Producten en diensten met het EU Ecolabel zijn geproduceerd met een lagere milieubelasting van grondstoffen, energie, water, schadelijke stoffen, afval en verpakking. 

Nomite: De tijk van deze kussens is zo dicht geweven dat het binnendringen van huisstofmijt wordt tegengegaan. 

RDS: Responsible Down  Standard. Producten gecertificeerd volgens de Responsible Down Standard voldoen aan strikte dierenwelzijnseisen.

Suprelle Fresh: Deze zachte microvezel heeft optimale vochtregulerende eigenschappen en voelt heerlijk zacht aan. Voorzien van EU Ecolabel. 

Tencel: beschikt over optimale vocht en temperatuurregulerende eigenschappen. Voelt superzacht aan en zorgt voor goede ventilatie en dus voor ideaal slaapcomfort. 

Banner voor footer