Een boxspring is in vele maten en uitvoeringen te verkrijgen, Hoog, Laag, Elektrisch verstelbaar of juist vlak. Alles behoort tot de mogenlijkheden, maar wat is een boxspring precies? en waar bestaat deze uit? dit gaan wij je hieronder verder uitleggen! 

Wat is een boxspring?

Een Boxspring bodem is eigenlijk niet meer dan een bak (box) met veren (spring). Nu heb je natuurlijk wel een aantal verschillende Boxspring bodems. Boxen met Binnenvering, pocketvering en spiraalbodem (Auping). Alle modellen zijn in een vlake of elektrisch uitvoering te verkrijgen. De letterlijke vertaling van boxspring is ‘doos met veren’. In een Boxspring – eigenlijk een bed en een bodem aaneen - zitten metalen veren. Deze kunnen allemaal naar boven en naar beneden bewegen en geven daardoor een nauwkeurige ondersteuning. 

Waar bestaat de boxspring uit?

Een boxspring wordt ook vaak een hotelbed genoemd omdat deze vaak in hotels gebruikt worden. Boxsprings worden altijd gestoffeerd waardoor een ledikant niet nodig is en deze vrijstaand geplaatst kunnen worden. Bovenop de boxspring komt een matras (van pocketveren, traagschuim of koudschuim) met eventueel een topper als afdeklaag, dit wordt dan een boxspringcombinatie genoemd. Vaak wordt dit weer afgekort tot boxspring, maar daarmee wordt vrijwel altijd de boxspring plus matras en eventueel topper bedoeld.

Kan ik de boxspring zelf samen stellen?

Natuurlijk heb je vollop de mogelijkheid om de boxspring helemaal eigen te maken, door de keuze uit verschillende stoffen, hoofdborden, matrassen en pootjes. Zo maak je van jouw boxspring echt een uniek bed dat geheel past bij jouw eigen wensen.

Banner voor footer

Live advies nu online!

Klik hier om te starten