Deel deze pagina

Collectie

De juiste ondersteuning voor je lichaam gedurende de nacht

Het matras is eigenlijk het allerbelangrijkste onderdeel van het bed. Het zorgt voor de juiste ondersteuning van het lichaam, het geeft een prettig ligcomfort en zorgt daardoor dat je lekker gaat slapen. De afgelopen jaren zijn er behoorlijk wat ontwikkelingen geweest op gebied van matrassen. Denk aan technische innovaties en nieuwe inzichten op gebied van het lichaam. 

Het belang van een goed matras?

De nachtrust zorgt dat we onze dagen vol energie en met een gezonde dosis werklust kunnen doorbrengen. Het leven is tegenwoordig hectisch en druk, een goed herstel van alle activiteiten van overdag is tijdens de nacht dus essentieel. Een gezonde nachtrust bereik je door de juiste ondersteuning van je matras, bedbodem en hoofdkussen. Naast ondersteuning is ook klimaat en ventilatie van belang, denk hierbij aan het dekbed en de gebruikte materialen in het matras, hoofdkussen en de bedbodem. 

De grootste resultaten boek je bij een gezonde nachtrust met het matras. Een goed slaapadvies om het juiste matras te selecteren is dus ook erg belangrijk. En laat onze specialisatie nou net op dat punt zitten. Varia Passie voor Slapen staat bekend om zijn grondige  en goede slaapadviezen. Daarnaast altijd voorzien van de bekende Varia Slaapgarantie.

De kernpunten bij het uitzoeken van een nieuw matras?

In ons slaapadvies komen ontzettend veel punten aanbod. Om het niet te ingewikkeld te maken, pakken we de drie belangrijkste kernpunten beet om wat meer uitleg te geven:

Ondersteuning: het allerbelangrijkste punt bij het uitzoeken van een nieuw matras is de juiste ondersteuning. Niet teveel drukpunten op het lichaam, jouw lichaam aangenaam ondersteund door je matras. Dat is het belangrijkste doel. 

Ventilatie / klimaat: naast ondersteuning zijn ook ventilatie en klimaat belangrijke punten. Elke nacht verliezen we via ons lichaam veel vocht. Dit vocht moet op de juiste manier verwerkt worden. Naast de ventilatie is ook de temperatuur in bed van belang. Het juiste klimaat zorgt voor een rustige en aangename slaapervaring. 

Duurzaamheid: ook de duurzaamheid van het matras is van belang. Gedurende minimaal 10 jaar dient het matras de juiste ondersteuning te geven. 

Deze kernpunten nemen we naast de nog overige punten, in elk slaapadvies mee. Bij Varia Passie voor Slapen gaan we eerst in gesprek om de wensen en eisen en huidige situatie goed in kaart te brengen. Daarna testen we in onze slaapstudio verschillende opties en vervolgens heb je nog 90 nachten om het matras daadwerkelijk te testen (niet goed dan starten we opnieuw).

Hoe is een matras opgebouwd?

Een matras bestaat uit een tijk (matrashoes) en een kern. De tijk van het matras zorgt met name voor een goede ventilatie en kan van betekenis zijn bij het klimaat in bed. Een kern richt zich met name op de ondersteuning voor het lichaam. Er zijn enorm veel recepturen, wat zorgt dat elk matras weer een andere ventilatie, klimaat en ondersteuning kan bieden. 

Onze Slaap Adviseurs weten precies welke recepturen zouden kunnen passen bij jouw lichaam en overige wensen en eisen. Door bij elke advisering een compleet slaapadvies te doorlopen, weten wij zeker dat we het juiste matras kunnen adviseren. En mochten we er toch eens naast zitten, dan is er altijd nog de 90 nachten slaapgarantie. 

Verschillende matrassoorten?

Er zijn verschillende soorten matrassen op de markt. En binnen die verschillende soorten matrassen zijn ook weer verschillende typen en ligcomforten te onderscheiden. Elke matrassoort heeft zijn voordelen en nadelen. Naar aanleiding van het slaapadvies waarin we starten met een vraaggesprek achterhalen wij gemakkelijk waarom de ene matrassoort wel zou passen en de andere niet. Deskundig advies is dus van belang en daar zijn onze slaap adviseurs allemaal stuk voor stuk grondig in getraind. 

Start punt 1 in de zoektocht naar het juiste matras?

Een goed matras heeft een duurzaamheid van ongeveer 10 jaar. Na 10 jaar is het alleen al vanuit hygienisch oogpunt verstandig het matras weer te vervangen. Gezien die 10 jaar, adviseren wij je om de tijd te nemen om het juiste matras te selecteren. Het juiste advies zorgt dat je de komende 10 jaar lekker en gezond gaat slapen. Een goed slaapadvies kost ongveer 1 tot 1,5 uur om alle mogelijkheden goed te inventariseren, testen en te vergelijken.

Kortom bezoek onze showroom, geef onze slaap adviseurs de kans een uitgebreid slaapadvies te geven. Eenmaal slapend op je nieuwe matras weten wij zeker dat je die investering in tijd zo weer vergeten bent!

Blogs

 • Radar uitzending over beddenverkopers

  Radar uitzending over beddenverkopers

  Daar zaten we dan, met z'n tweeen op de bank (Kees en ik). Ik kreeg al de hele dag sms'jes dat deze uitzending zou komen en ook de verschillende Social Media groepen voor vakgenoten sloegen alarm. Snel na de bijeenkomst over de Alpha (nieuwe lokale g... Lees meer...
 • De Wintersale gaat van start!

  De Wintersale gaat van start!

  De feestdagen komen nu echt dichtbij. Het nieuwe jaar staat te trappelen. Tijd om te gaan starten met de Wintersale! Speciaal voor de wintersale hebben we een folder uitgebracht met een selectie van alle items die je tijdens de Wintersale in onze win... Lees meer...
 • Bedtextiel voor Matrassen en Topdekmatrassen

  Bedtextiel voor Matrassen en Topdekmatrassen

  Je nieuwe bed staat in bestelling of is misschien zelfs al geleverd. Belangrijk natuurlijk om te zorgen dat je nieuwe bed fris en schoon blijft. Het juiste bedtextiel kan daar een goede bijdrage aan leveren. Wat heb je nodig om matras of topdekmatra... Lees meer...
 • Slapen tijdens je vakantie

  Slapen tijdens je vakantie

  Voor veel mensen staat de vakantie bijna voor de deur. Het grote aftellen gaat beginnen. Ik zie mijzelf straks al helemaal genieten op onze vakantie bestemming. Er is maar 1 maar..... die bedden op vakantie dat vind ik echt wel een puntje.  Je... Lees meer...

Maak een afspraak

= verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht