Een bed op comforthoogte is allang niet alleen meer alleen geschikt voor senioren. We kiezen steeds meer voor comfort in de slaapkamer. Aangenaam in en uitstappen is daarbij steeds meer, een van de eisen die we stellen aan het nieuwe bed.

De juiste hoogte voor je nieuwe bed?

Een normaal ledikant heeft over het algemeen een hoogte tussen de 35 en 45 cm. Voor het in- en uitstappen is dat geen prettige hoogte. Steeds meer zien we ledikanten die de aangename hoogte hebben tussen de 50 en 60 centimeter. 

Welke hoogte past bij jou als slaper?

De ideale hoogte van het bed is eigenlijk voor iedereen verschillend. Dat komt doordat we allemaal verschillende lengtes hebben. Wil jij berekenen wat de ideale hoogte is: 

Meet de hoogte van grond tot bovenkant van de knie. Tel daar vervolgens 5 centimeter bij op. Dan kom je vervolgens terecht op de ideale hoogte van het totale bed. 

Ook het opmaken van het bed is prettiger bij de juiste hoogte 

Niet alleen het in- en uitstappen is prettiger bij de juiste hoogte van het bed. Ook het opmaken en verschonen van het bed gaat een stuk aangenamer wanneer het bed de juiste hoogte heeft. 

Totale hoogte van je nieuwe bed?

De totale hoogte van het bed berekenen? Hou dan ook rekening met het matras en eventueel de comfort-topper. Hoeveel zakt het matras nog weg in het ledikant en hoeveel komen matras en comfort-topper daar nog bovenuit? 

Advies over de juiste hoogte van het bed?

Onze slaapadviseurs kijken graag met je mee om te zorgen dat je nieuwe bed, de juiste hoogte gaat krijgen. 

Banner voor footer

Live advies nu online!

Klik hier om te starten