Donzen dekbedden

Dekbedden zijn er in vele soorten en maten. De materialen en de hoeveelheid die daarvan wordt gebruikt hebben een grote invloed op het slaapklimaat. Donzen dekbedden zijn gevuld met dons en/of veren. Dons is een mooi natuurproduct en door het isolatievermogen is er minder materiaal nodig voor een goed isolerend dekbed dan met synthetische vezels het geval is. Dat maakt dat donzen dekbedden lekker licht en luchtig zijn en ook nog heerlijk warm. Daarnaast is dons erg goed in het regelen en opnemen van vocht. Ondanks de grote hoeveelheid vocht die we tijdens onze slaap verliezen zal een donzen dekbed niet snel klam aanvoelen.

Wat is dons?

Dons komt van de onderste laag van het verendek van watervogels, vaak van eenden of ganzen. Het fijne van dons is dat het heel zacht is, dat komt doordat dons geen hard middendeel heeft zoals veren. Dons is een pluis van veel kleine haartjes en dat zorgt voor het zachte gevoel en maakt het erg goed in warmte vasthouden. Soms wordt het dons aangevuld met veren. Veren hebben dus wel een harde pen/schacht als kern en zijn een stuk minder elastisch. Ook zijn veren minder goed in het vasthouden van warmte.

Deel

Bekijk meer artikelen

Kastverlichting

Wie kent het niet, het is nog donker buiten maar jij staat al naast je bed omdat het tijd is

Kastinterieur

Wanneer je een kast koopt, heb je er natuurlijk niks aan als er geen planken of roedes in zitten. Omdat

Commodes

Een commode is een elegante oplossing om meer opbergruimte in de slaapkamer te creëren. Dat is fijn want dan blijft

Topdekmatras

Het is een ware trend in slaapkamerland, de Topdek-matras. Zoals elk product heeft ook een topdek-matras voor- en nadelen. We

Contact ons