fbpx

Klantenservice

Heeft u een vraag over onze website, over uw aankoop, of kunnen wij u helpen met informatie over een nieuw bed, boxspring, matras of hoofdkussen ? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder!

Passie voor Slapen
Eikenlaan 229
2404 BP – Alphen aan den Rijn
Tel: 0172 47 00 32
info@passievoorslapen.nl

Veelgestelde vragen

Wil jij meer weten over een van de collectie onderdelen van Passie voor Slapen? Op deze pagina geven we alvast graag wat meer info. Natuurlijk staan onze slaapexperts ook voor je klaar in onze showroom. Over onze complete collectie informeren we je graag en laten je deze graag ervaren en beleven:

Matrassen

De basis voorwaarden waar een goed matras aan moet voldoen zijn:

Een matras moet uit goede veerkrachtige materialen zijn opgebouwd voor een comfortabele ondersteuning van het lichaam.Een matras moet een goede zone verdeling hebben (zachte schouderzone, stevige heupzone en extra stevige lende-zone) zodat de wervelkolom de juiste ondersteuning krijgt. Is een matras te hard dan zult u veel bewegen in uw slaap en daardoor te weinig diepe slaap krijgen. Is uw matras te zacht dan kunt u bijvoorbeeld lage rugklachten krijgen.Een matras moet uit goed ventilerende en vochtregulerende materialen bestaan. Iedereen verliest per nacht een 320 tot 480 ml aan vocht dit moet door de matras goed opgevangen worden en overdag moet dit vocht weer kunnen uitwasemen zodat u altijd een droog en hygiënisch bed houdt.Een matras moet lekker liggen en u moet eenvoudig kunnen draaien en bewegen in bed. De ervaren slaapadviseur kan zien aan de zijligging of het bed u de juiste ondersteuning geeft maar of u lekker ligt kunt u alleen zelf beoordelen. Daarom is het uitproberen van de matras samen met een goed advies essentieel voor een goede nachtrust.

Al onze matrassen voldoen aan de bovenstaande voorwaarden en in ons uitgebreide assortiment zult u een matras vinden die zorgt voor een zeer gezonde nachtrust waarin uw lichaam en geest zich 100% kunnen herstellen voor de volgende dag.

Zoveel mensen, zoveel slaapwensen. Daarom heeft Passie voor Slapen een uitgebreid matrassen assortiment waar ook de matras van úw wensen bij zit.

Waarom een Passie voor Slapen matras?

Bij Passie voor Slapen vind je niet alleen matrassen van de beste, bekendste en oudste bedden-merken van Nederland, maar ook onze eigen collectie Passie voor Slapen matrassen. Vanwege de uitstekende, duurzame kwaliteit en de zeer vriendelijke prijs, is dit altijd een goede keus! Gebaseerd op de ervaringen die Passie voor Slapen, in vele jaren opbouwde en door uitgebreid testen in samenwerking met fysiotherapeuten. Met deze ervaring ontwikkelden wij een serie aan matrassen die het toppunt van slaapcomfort bieden.

Kenmerken van onze matrassen zijn het zeer hoge comfort, de perfecte afwerking en de lange levensduur. In alle matrassen zijn unieke technieken toegepast die van doorslaggevend belang zijn voor het hoge comfort-niveau.
Daarnaast is de keuze voor de beste materialen en de combinatie van de nieuwste technologieën met de kennis en het gevoel van de slaapexperts van Passie voor Slapen onmisbaar.

Onze kennis en ervaring en alles wat van belang is voor een gezonde nachtrust zit in onze matrassen: een gelijkmatige ondersteuning, een goede ventilatie en vochtregulatie en uw persoonlijke voorkeur voor stevig of zacht (soepel) liggen. Maar ook uw favoriete comfort-beleving: pocketvering, latex, traagschuim en koudschuim. Elk matras-type is er in vele modellen en maten. Voor vlak gebruik of soepel buigbaar voor (elektrisch) verstelbare bedden. En naar wens in anti-allergische uitvoering, met een rits te koppelen aan een andere matras, makkelijk hanteerbaar, keerbaar of juist lekker makkelijk niet keerbaar.
Met onze huismerk-matrassen staat er een collectie slaapcomfort producten waarvan wij met trots durven te zeggen: Passie voor Slapen matrassen, optimaal slaapcomfort.

Onze matrassen range bestaat uit:

 • Pocketvering
 • Latex
 • Traagschuim
 • Koudschuim
 • Comfortschuim

En nog veel meer bijzondere, exclusieve en vernieuwende eigenschappen.

Hoe moet ik kiezen, alle matrassen zien er hetzelfde uit….

Alle matrassen zien er inderdaad een beetje hetzelfde uit. Want alles wat een matras uniek maakt zit immers keurig verpakt. De beste manier blijft: een goed advies inwinnen en de tijd nemen om een aantal matrassen uit te proberen. Passie voor Slapen werkt met goed getrainde slaapexperts. Zij kunnen u echt helpen om het voor u ideale matras te vinden. Zodat u een gezonde keuze maakt. Maar als het om comfort gaat, moet u vooral zelf gaan uitproberen. De mogelijkheden zijn bijna onbegrensd, in ieder geval te veel om hier te laten zien. We beschrijven de belangrijkste types te weten: pocketvering-matras, latex-matras, traagschuim-matras en koudschuim-matras.

Welke matras past bij mij?

Onze kennis en ervaring en alles wat van belang is voor een gezonde nachtrust zit in al onze matrassen: een gelijkmatige ondersteuning, een goede ventilatie en vochtregulatie en uw persoonlijke voorkeur voor stevig of zacht (soepel) liggen. Maar ook uw favoriete comfort-beleving: pocketvering, latex, comfortschuim, traagschuim en koudschuim. Elk matras-type is er in vele modellen en maten. Voor vlak gebruik of soepel buigbaar voor (elektrisch) verstelbare bedden en naar wens in anti-allergische uitvoering, met een rits te koppelen aan een andere matras, makkelijk hanteerbaar, keerbaar of juist lekker makkelijk niet keerbaar.

Wat is een pocketvering-matras eigenlijk?

Onzichtbaar, verscholen in het hart van een pocketmatras, zitten de pocketveren. Ze zorgen voor een vriendelijke en zachte ’touch’ bij het liggen. De pocketkern bestaat uit honderden veren per vierkante meter, alle veren zijn afzonderlijk verpakt in zakjes (pockets) die uw lichaam ‘actief’ ondersteunen. De 3 tot wel 7 speciale comfort-zones zorgen dat de schouder iets makkelijker kan wegzakken en de heup weer iets meer steun krijgt, dus de juiste ondersteuning op de juiste plaats.

Het doel van een pocketkern is dat iedere veer zo onafhankelijk mogelijk van de andere veer kan bewegen waardoor de kern perfect met uw lichaam kan meecontouren. De buitenste windingen zijn namelijk hypergevoelig, de binnenste wat stugger. Daardoor zoekt en vindt de veer sneller dan gebruikelijk uw lichaamscontour en dat voelt heel comfortabel aan.

Groot voordeel: een pocketvering-matras laat zich eenvoudig buigen en is bij uitstek geschikt voor alle verstelbare bedden. Ventilatie en vochtregulatie zijn optimaal.

Wat is een (natuur)latex matras eigenlijk?

De beleving: wegzakken in een behaaglijk warme ondergrond. Latex-matrassen worden altijd gemaakt van een combinatie van natuurrubber met synthetisch rubber. Latex is een zeer zacht en elastisch materiaal waar uw lichaam behaaglijk in kan wegzakken en op elke millimeter ondersteunt wordt. De meeste latex-matrassen hebben speciale comfort-zones, voor de juiste ondersteuning.

Latex is anti-bacterieel en zal vrij blijven van schimmels en huismijt. Door de open celstructuur heeft latex ook uitstekende ventilerende en vochtregulerende eigenschappen.

Door de volle latex kern ervaart u een stabiele ligging met een aangenaam warm slaapcomfort.

Wat is een comfortschuim matras eigenlijk?

De meeste Comfortschuim matrassen zijn speciaal ontwikkeld voor jonge kinderen, tieners en starters. Voor de actieve generatie dus. Comfortschuim is stoeibestendig, veerkrachtig en licht van gewicht. Het materiaal heeft bovendien prima ventilerende en vochtregulerende eigenschappen en last but not least: ook de prijs is doorgaans heel comfortabel.

Wat is een traagschuim matras eigenlijk?

Langzaam vormt uw matras zich naar uw lichaam; elk centimetertje van uw lichaam is in rust. De wonderlijke ervaring van een traagschuim matras. Een vinding uit de ruimtevaart, bedoeld om astronauten ook in een drukloze ruimte een goede ondersteuning en doorbloeding te geven én om ze te beschermen tegen de druk tijdens de lancering en afdaling. Traagschuim reageert op uw lichaamstemperatuur en druk waardoor langzaam alle drukpunten onder u zullen verdwijnen.

Wat is een koudschuim matras eigenlijk? 

Koudschuim is dé slaaprevolutie na traagschuim. Koudschuim heeft alle voordelen van traagschuim, niet de nadelen. Draagschuim is veel minder temperatuur en drukgevoelig en voelt meer elastisch aan dan latex waardoor er een perfecte pasvorm van uw lichaam in het materiaal ontstaat. Dus perfect drukverlagend maar u kunt zich toch zonder problemen omdraaien. Koudschuim herstelt zich namelijk zeer snel. Door de open celstructuur is de ventilatie en vochtregulering uitstekend.

Boxsprings

Boxsprings, ons specialisme.

Het klassieke slapen: een gestoffeerde en verende boxspring als bedbodem waarop een matras ligt. Boxsprings slapen heerlijk, het lichaam wordt overal diep-dragend ondersteund. Passie voor Slapen durven wij ons een echte specialist op boxspring gebied te noemen. In onze showroom vind je unieke boxsprings (de naam voor de bedbodem), maar ook boxspringcombinaties (boxspring, matras, topper, hoofd- en voetbord). De slaapkamer wordt multifunctioneel: we willen er lezen, tv-kijken, even bellen etc. Daarom hebben we naast vlakke boxsprings ook elektrisch verstelbare uitvoeringen in onze collectie. Voor de combinatie met uw ideale matras kunt u terecht bij onze slaapexperts in de showroom.

Nog meer voordeel: als u twee boxsprings tegen elkaar plaatst voelt u geen harde rand in het midden.

De boxspring betekent ook slapen op z’n mooist. Compleet aan te kleden met verschillende hoofd- en voetborden in velerlei designs en diverse stoffen in fraaie kleuren.

Gemakkelijk te verplaatsen

Om een boxspring gemakkelijk te verplaatsen zijn er bij de meeste van onze merken speciale zwenkwieltjes verkrijgbaar.

Het voordeel van elektrisch verstelbaar

Zeer comfortabel is natuurlijk een elektrisch verstelbare boxspring voor elke denkbare rust- en slaaphouding. De motor van de elektrisch verstelbare uitvoeringen heeft een speciale net-vrijschakeling. Dus geen magnetische velden en geen gebrom van de transformator.
Het ligcomfort wordt hier met hoofdletters geschreven dankzij een ergonomisch afgestemde verdeling van het rug-, knie- en voetdeel.
En voor het gemak, kan iedere boxspring worden geleverd met een voorziening voor het opbergen van de afstandsbediening.

Bedbodem

De basis voor comfortabel en verantwoord slapen

Een bedbodem, of matras-drager, is de bodem onder uw matras, die samen met de matras voor de juiste ondersteuning van uw lichaam zorgt. Maar welke bedbodem is de juiste ondersteuning voor uw lichaam? Voor een individuele oplossing is het daarom belangrijk te weten of u alleen of samen slaapt, kort bent of juist lang. Of u slank bent of wat zwaarder. En: slaapt u beter op een harde bodem of vindt u een zachte ondergrond plezieriger?

In onze showroom vind je diverse type bedbodems. Comfortabele, overal gelijkmatig ondersteunende boxsprings, zowel vlak als elektrisch verstelbaar. Perfect ventilerende en duurzame schotelbodems. Duurzame en perfect ventilerende spiraalbodems. Maar ook over de volle breedte verende lattenbodems, die de matras en uw lichaam optimaal volgen. Voor nog meer comfort en gemak zijn er ook hand- en elektrische verstelbare uitvoeringen.

Wat is een boxspring eigenlijk? 

Het is een bedbodem met binnenvering die uw gewicht in combinatie met de matras zeer gelijkmatig verdeelt. Over de volle breedte en lengte. En dat merkt u. Uw gehele lichaam ondervindt een perfecte en comfortabele ondersteuning. Hierdoor ontspant u zich volledig. Dankzij de optimale vochtregulatie en ventilatie slaapt u niet alleen lekkerder, ook de duurzaamheid van uw boxspring wordt er door vergroot.

Het voordeel van elektrisch verstelbaar 

Zeer comfortabel is natuurlijk een elektrisch verstelbare boxspring, spiraal-, schotel- of lattenbodem voor elke denkbare rust- en slaaphouding. De motor van de elektrisch verstelbare uitvoeringen heeft een speciale net-vrijschakeling. Dus geen magnetische velden en geen gebrom van de transformator. Ligcomfort wordt hier met hoofdletters geschreven dankzij een ergonomisch afgestemde verdeling van het rug-, knie- en voetdeel.

Wat is een lattenbodem eigenlijk?

Een lattenbodem bestaat uit latten en is net als een matras een lichaasondersteunend onderdeel van een bed. De lattenbodem wordt in het bedframe geplaatst, waarna de matras erop geplaatst wordt. De lattenbodem verdeelt uw gewicht gelijkmatig, zodat u in een bed met een lattenbodem comfortabel slaapt. Ze zijn verkrijgbaar in een vlakke, hand-verstelbare en elektrisch-verstelbare uitvoering.

Wat is een schotelbodem eigenlijk? 

Schotelbodems zijn een interessante innovatie op het gebied van bedbodems. Ze bestaan in plaats van latten uit een groot aantal opengewerkte kunststof schotels/elementen die onafhankelijk van elkaar veren. De schotels hebben verschillende kleuren, elke kleurzone kan naar wens worden ingesteld op draag- en veerkracht. Schotelbodems volgen nauwkeurig de vormen van uw lichaam in welke houding u ook ligt. Hierdoor ontstaat een stevige maar tegelijk soepele bodem.

Ze zijn verkrijgbaar in een vlakke, handverstelbare en elektrisch verstelbare uitvoering.

Wat is een spiraalbodem eigenlijk?

Een spiraalbodem bestaat uit een dwarsgespannen spiraalstructuur, die zorgt voor een unieke ventilatie en ondersteuning. Uitgerust en fris wakker. Klaar voor een nieuwe dag. Door de 80% open structuur van de spiraalbodem is er veel ruimte voor aanvoer van schone en frisse lucht. De spiraalbodem biedt op elke centimeter ondersteuning, vanwege de meer dan 10.000 ondersteuningspunten en veert altijd terug in de originele positie.

Ze zijn verkrijgbaar in een vlakke, hand-verstelbare en elektrisch verstelbare uitvoering.

Toppers

Bedbodem, matras, topper. Van onder naar boven is dat de opbouw die u ongekend slaapcomfort geeft. Een topper is de comfort-laag waarop u ligt; het bovenste deel van de lagen-opbouw en dient als extra aanvulling op uw matras. Een perfect comfort begint hier omdat u lekker in de topper weg kunt zakken en het omarmende gevoel van een hotelbed ervaart. U heeft de keuze uit verschillende hoogtes, comfort-vullingen (zoals wol, paardenhaar, traagschuim en latex) en uitvoeringen, zoals twee enkele of een split-topper (tweepersoons en toch afzonderlijk bewegend. Handig op verstelbare bedbodems).

In onze collectie vind je enkel toppers die zijn vervaardigd van hoogwaardige materialen, zonder gebruik van drijfgassen die de ozonlaag aantasten. Om de kwaliteit te waarborgen blijven wij onze producten testen.

Voordelen van een topper:

 • Een topmatras geeft extra comfort
 • Gebruik van een topmatras kan de levensduur van een gewoon matras verlengen
 • Het opmaken van uw bed wordt een stuk eenvoudiger door zijn licht gewicht
 • Het matras zelf hoeft minder vaak gedraaid te worden
 • Bij een tweepersoonsbed met losse matrassen heb je geen last meer van de naad wanneer er een tweepersoons topmatras op ligt
 • Een tweepersoons topper is verkrijgbaar als split-uitvoering. Handig op een verstelbare bedbodem.

Live Advies

Wil jij weten hoe je het makkelijkst je dekbed in je dekbedovertrek krijgt? Of ben je op zoek naar een nieuw hoofdkussen, dekbedovertrek of bed maar kom je er via de webshop niet uit?

Met Live Advies kan je direct meekijken in onze winkel om te zien hoe alles eruit ziet, kunnen wij je helpen met vragen en kun jij zien welke producten wij hebben.

Neem direct een kijkje in onze showroom via Live Advies !

Deel

Bekijk meer artikelen

Kastverlichting

Wie kent het niet, het is nog donker buiten maar jij staat al naast je bed omdat het tijd is

Kastinterieur

Wanneer je een kast koopt, heb je er natuurlijk niks aan als er geen planken of roedes in zitten. Omdat

Commodes

Een commode is een elegante oplossing om meer opbergruimte in de slaapkamer te creëren. Dat is fijn want dan blijft

Topdekmatras

Het is een ware trend in slaapkamerland, de Topdek-matras. Zoals elk product heeft ook een topdek-matras voor- en nadelen. We

Contact ons