fbpx

Complete boxspring

Een boxspring is in vele maten en uitvoeringen te verkrijgen, hoog, laag, elektrisch verstelbaar of juist vlak. Een boxspring bestaat uit een boxspring bodem op pootjes, met daarop matrassen, eventueel gestoffeerd met een topdekmatras en afgemaakt met een hoofdbord. Alles behoort tot de mogelijkheden, maar wat is een boxspring precies? En waar bestaat deze uit? Dit gaan wij je hieronder verder uitleggen!

Wat is een boxspring?

Een boxspringbodem is eigenlijk niet meer dan een bak (box) met veren (spring). Nu heb je natuurlijk wel een aantal verschillende boxspringbodems. Boxen met binnenvering, pocketvering en zelfs met een extra spiraalbodem. In een boxspring, eigenlijk een bed en een bodem ineen , zitten dus metalen veren. Deze kunnen allemaal naar boven en naar beneden bewegen en geven daardoor een nauwkeurige ondersteuning. Bijna alle modellen zijn in een vlake of elektrisch uitvoering te verkrijgen.

Waaruit bestaat de boxspring?

Een boxspring wordt ook vaak een hotelbed genoemd omdat deze vaak in hotels gebruikt worden (zie hier onze hotelcollectie). Boxsprings worden altijd gestoffeerd en kunnen vrijstaand geplaatst worden, er is dus geen ledikant of bedombouw nodig. Bovenop de boxspring komt een matras (van pocketveren, traagschuim of koudschuim) met eventueel een topdekmatras als comfortlaag, dit wordt dan een boxspringcombinatie genoemd. Vaak wordt dit weer afgekort tot boxspring, maar daarmee wordt vrijwel altijd de boxspring plus matras en eventueel topdekmatras bedoeld.

Kan ik de boxspring zelf samen stellen?

Natuurlijk heb je volop de mogelijkheid om de boxspring helemaal eigen te maken, een boxspring kan je daardoor de uitstraling geven die perfect past in jouw slaapkamer. Nadat je de keuze hebt gemaakt voor de afmeting en welk matras erop moet, begint de aankleding van de boxspring. Allereerst is er de keuze voor de stof en kleur. Daarnaast heb je de keuze om de matrassen te stofferen en er een topdekmatras op te leggen. Verder heb je de keuze uit verschillende hoofdborden, voetborden en pootjes. Bekijk hier hoe je zelf je boxspring kunt samenstellen.

Deel

Bekijk meer artikelen

De Laatste Trends: Hout

De laatste trends: Houten Ledikanten Kenmerkend bij de houten ledikanten is uiteraard het gebruik van natuurlijke materialen. De collectie bestaat

Opruiming

Matrassen opruiming

Matrassen opruiming bij Passie voor Slapen: 50% korting! Het is tijd om onze collectie aan te passen. Nieuwe ontwikkelingen, nieuwe kleuren,

Koffie & Dutjes

Wie op zoek is naar wat extra energie grijpt al snel naar de koffiekan, of geeft toe aan de vermoeidheid

Contact ons