De juiste hoogte van een boxspring

Een boxspring heeft, in vergelijking met andere bedsystemen, het voordeel dat het gelijk al is voorzien van een aangename instaphoogte. Het is wel belangrijk dat je bij het uitzoeken van een nieuwe boxspring nog even goed nagaat of de hoogte ook goed bij jou past. Een te hoog bed is lastig om ‘s avonds in te komen en een te laag bed is moeilijk om weer uit te komen in de ochtend.

Wat is de ideale hoogte?

De ideale instaphoogte van een boxspring zit bij de gebruiker boven het knikpunt van de knie. De hoogte van de boxspring is afhankelijk van het type boxspring (verkrijgbaar in verschillende diktes), de hoogte van de toegepaste potenset (verkrijgbaar in verschillende hoogtes) en de dikte van de matras (verkrijgbaar in verschillende diktes). De combinatie samen adviseren wij altijd goed te checken zodat de hoogte gaat passen bij de eigen lichaamslengte.
Extra voordeel van een goede hoogte van de boxspring, is het opmaak gemak. Dankzij de prettige hoogte van de boxspring hoef je niet zo diep te bukken bij het opmaken!
Onze slaapadviseurs checken bij elk advies altijd gelijk of de hoogte goed bij je past. Echter is het goed hier zelf ook natuurlijk nog even naar te kijken. Maak snel een afspraak en we kijken samen welke combinatie het best bij jou past!

Deel

Bekijk meer artikelen

Kastverlichting

Wie kent het niet, het is nog donker buiten maar jij staat al naast je bed omdat het tijd is

Kastinterieur

Wanneer je een kast koopt, heb je er natuurlijk niks aan als er geen planken of roedes in zitten. Omdat

Commodes

Een commode is een elegante oplossing om meer opbergruimte in de slaapkamer te creëren. Dat is fijn want dan blijft

Topdekmatras

Het is een ware trend in slaapkamerland, de Topdek-matras. Zoals elk product heeft ook een topdek-matras voor- en nadelen. We

Contact ons