fbpx

RELAX FAUTEUILS

Nu 15% korting op het gehele fauteuil assortiment

Een Passie voor zitten

Bent u op zoek naar een comfortabele relax-fauteuil die perfect aansluit op uw lichaam? Bij Passie voor Slapen hebben we ruime keus uit de beste relax-fauteuils die van alle gemakken zijn voorzien. Van handmatig verstelbaar tot elektrisch en zelfs met sta-op functie. 

Wat is een Relaxfauteuil?

Een relaxfauteuil is een fauteuil waarop jij helemaal kunt ontspannen! Deze zijn op verschillende manieren te verstellen, dit zorgt ervoor dat je hele lichaam de juiste ondersteuning krijgt. Zo pas je de hoogte aan naar jouw lengte, leun je achterover voor een lekkere ontspannen houding en verstel je het been en hoofddeel om al je lichaamsdelen te dragen. In welke houding jij ook het lekkerst zit, een relaxfauteuil helpt jou altijd aan de juiste ondersteuning. 

3 type relaxfauteuils

In onze collectie hebben wij drie typen relaxfauteuils: de handmatig verstelbare, de elektrisch verstelbare en de elektrisch verstelbare mét ‘sta-op’ functie. Deze drie stoelen hebben dezelfde opties om te verstellen. Het verschil met de ‘sta-op’ stoel is een extra functie die de stoel voorzichtig naar voren en omhoog kantelt, zodat je heel eenvoudig en zonder inspanning kunt opstaan uit de stoel. 

 • Handmatig verstelbare rugleuning, nekleuning, beensteun.
 • Geïntegreerde beensteun.
 • Instelbare rugsteun.
 • Zithoogtes 42cm, 45cm en 48cm.
 • 360 graden draaibaar.
 • 3 type frames, aluminium gepolijst, antraciet coating, stainless steel. 
 • 10 jaar garantie

 

 • Elektrisch verstelbare rugleuning en beensteun. 
 • Optioneel externe batterij voor draadloos gebruik.
 • Geïntegreerde beensteun.
 • Instelbare rugsteun.
 • Zithoogtes 44cm, 46cm en 50cm.
 • Zit dieptes 52cm, 54cm en 56cm.
 • Zit breedte 50cm.
 • 360 graden draaibaar.
 • Verkrijgbaar in 2- en 3 motorig.
 • Handbediening met magneet bevestiging aan stoel, draadloze bediening beschikbaar.
 • Zitvulling verkrijgbaar in soft en medium. 
 • 6 type frames, hout, metaal en combinatie.
 • Verkrijgbaar in 5 uitvoeringen; handmatig, elektrisch met 1 of 2 motoren, met sta-op functie.
 • AGR gecertificeerd.

 

 • Elektrisch verstelbare rugleuning, beensteun en sta-op support.
 • Geïntegreerde beensteun.
 • Instelbare rugsteun.
 • Zithoogtes 44cm, 46cm en 50cm.
 • Zit dieptes 52cm, 54cm en 56cm.
 • Zit breedte 49cm.
 • 360 graden draaibaar.
 • Verkrijgbaar in 2- en 3 motorig.
 • Handbediening met magneet bevestiging aan stoel, draadloze bediening beschikbaar.
 • Zitvulling verkrijgbaar in soft en medium. 
 • 6 type frames, hout, metaal en combinatie.
 • Ook verkrijgbaar met sta-op functie.
3 type relaxfauteuils

Stel je eigen Relaxfauteuil samen

Onze relaxfauteuils kennen dus 3 varianten, maar er zijn ontzettend veel verschillende opties om de relaxfauteuils samen te stellen die perfect past bij jou en jouw interieur. We nemen de stappen graag met je door:

Vooraanzicht Himolla relaxfauteuil

1. Design

In onze showroom hebben we diverse stoelen staan met ieder een eigen design. Er is dus een ruime keuze om een stoel te kiezen die perfect past bij je smaak en bij de rest van je woonkamer. Kies je voor retro? Of modern? Of misschien voor klassiek? Neemt u gerust plaatjes mee van fauteuils die u online heeft gezien, vaak kunnen we a.d.h.v. voorbeelden eenzelfde design vinden binnen de merken die wij voeren. Hierop zijn dan de garanties toepasbaar die u van Passie voor Slapen gewend bent. Het ontwerp van de stoel personaliseren we later met de keuze voor een stof en kleur, en de sokkel. Alle beschikbare opties en materialen hebben we in de winkel klaarliggen, deze kunt u zien, voelen en testen.

2. De maat

Een relaxfauteuils dient je lichaam goed te ondersteunen. Dit kan natuurlijk alleen als de stoel goed past bij je lichaam. Alle stoelen zijn verkrijgbaar in de maat S, M of L. Zo hebben we altijd een stoel waarin jij heerlijk ontspant. Welke maat voor jou het meest geschikt is hangt af van je gewicht en lichaamsbouw. Bij de juiste hoogte van de fauteuil staan je voeten vlak op de grond als je zit en staat je knie in een hoek van ongeveer 90 graden. Als je de armen op de armleuningen legt is het belangrijk dat de schouders ontspannen aanvoelen. De zitting moet net in de knieholte vallen zonder dat deze wordt bekneld. Bij een te lange zitting komt er te veel druk op de knieholte waardoor irritaties of tintelingen ontstaan.

Achteraanzicht Himolla relaxfauteuil
Bediening Himolla relaxfauteuil

3. Functies

Waar ben je naar op zoek in de stoel? Alle stoelen zijn verkrijgbaar in de eerder genoemde uitvoeringen: handmatig of elektrisch verstelbaar, of elektrisch verstelbaar met sta-op. Het voordeel van elektrisch is dat je geen kracht hoeft te zetten om de stoel te verstellen. Het voordeel van handmatig is dat je wat sneller uit de stoel komt (indien je daar fysiek toe in staat bent) als bijvoorbeeld de bel gaat. Naast de drie uitvoeringen voor verstellen heb je nog een aantal opties. Als je een elektrisch verstelbare uitvoering kiest heb je de keuze voor een accu, wat super handig is als er geen stopcontact in de buurt is. Op die manier loopt er geen stroomkabel door de woonkamer. Naast de ‘sta-op’ functie kan je ook kiezen voor ‘lift-up’. Als je bijvoorbeeld een stoel wilt delen met je partner, maar jullie niet even lang zijn, zorgt de ‘lift-up’ ervoor dat de stoel beter in hoogte verstelt kan worden. Zo komen jullie makkelijk allebei in en uit de stoel.

4. Kleur en Stof

Alle stoelen zijn verkrijgbaar in 5 stoffen en verschillende kleuren. Er zijn in totaal meer dan honderd verschillende mogelijkheden. Zo vind je altijd een stoel die perfect past bij de inrichting van je woonkamer. Kies een stof die naadloos aansluit bij de bank, of een moderne contrasterende kleur voor een echte eye-catcher! Naast de drie uitvoeringen voor verstellen heb je nog een aantal opties. Als je een elektrisch verstelbare uitvoering kiest heb je de keuze voor een accu, wat super handig is als er geen stopcontact in de buurt is. Op die manier loopt er geen stroomkabel door de woonkamer. Naast de ‘sta-op’ functie kan je ook kiezen voor ‘lift-up’. Als je bijvoorbeeld een stoel wilt delen met je partner, maar jullie niet even lang zijn, zorgt de ‘lift-up’ ervoor dat de stoel beter in hoogte verstelt kan worden. Zo komen jullie makkelijk allebei in en uit de stoel.

Afwerking Himolla relaxfauteuil
Sokkel Himolla relaxfauteuil

5. De Sokkel

De fauteuil heeft natuurlijk een sokkel waar deze op komt te staan. Er is keuze uit 5 verschillende sokkels in de kleur zwart of chroom. Indien je kiest voor de sta-op functie vervalt de keuze voor een sokkel, deze rust namelijk op het mechanisme van de sta-op functie. Naast de drie uitvoeringen voor verstellen heb je nog een aantal opties. Als je een elektrisch verstelbare uitvoering kiest heb je de keuze voor een accu, wat super handig is als er geen stopcontact in de buurt is. Op die manier loopt er geen stroomkabel door de woonkamer. Naast de ‘sta-op’ functie kan je ook kiezen voor ‘lift-up’. Als je bijvoorbeeld een stoel wilt delen met je partner, maar jullie niet even lang zijn, zorgt de ‘lift-up’ ervoor dat de stoel beter in hoogte verstelt kan worden. Zo komen jullie makkelijk allebei in en uit de stoel.

Een greep uit de stoffen en kleuren

Ruime keuze uit stoffen en kleuren, kom langs en bekijk al deze prachtige materialen. 

Bekijk deze video met handige tips vóór je een fauteuil gaat kopen!

Veel gestelde vragen
De vragen die ons vaak gesteld worden

Welke garantie bieden jullie op de fauteuils?

Bij Passie voor Slapen bieden we 5 jaar garantie op alle fauteuils. We werken met de beste merken waardoor we een lange levensduur garanderen. 

Wat houdt de 100 dagen inruilgarantie in?

U kunt gedurende 100 dagen naa aankoop van de fauteuil de stoel omruilen mocht deze toch niet naar wens zitten. Op deze manier garanderen we de juiste stoel voor iedereen. U kunt dan een andere stoel kiezen uit ons assortiment in dezelfde prijsklasse. 

Wat is de vlekkenservice?

Een kop koffie, een glas rode wijn of kinderen die met vette vingers op de stoel klimmen, vlekken kunnen helaas altijd op de fauteuil komen. Wees gerust, met onze vlekkenservice beschermt u uw fauteuil tegen alle soorten vlekken. Vraag naar de mogelijkheden. 

Welk materiaal is het best?

De materiaal keuze voor een nieuwe fauteuil is afhankelijk van een aantal zaken zoals persoonlijke voorkeur, wel of geen kinderen of huisdieren in huis, uw interieur en huis inrichting en het beschikbare budget. Welk materiaal u ook kiest, het is allemaal van hoogwaardige kwaliteit waar u lang plezier van zult hebben. In onze winkels kunt u alle materialen en kleuren komen bekijken, voelen en testen. 

Wat kost een fauteuil?

Tegenwoordig zijn er prachtige fauteuils beschikbaar voor elk budget waarbij geen consessies hoeven te worden gedaan op kwaliteit en comfort. Bij Passie voor Slapen zijn fantastische fauteuils al beschikbaar vanaf €895,- De vele accessoires en opties maken fauteuils zeer compleet maar daar hangt ook wel een prijskaartje aan. Een goede fauteuil hoeft dus niet duur te zijn. 

Wat bedoelen jullie met haal & breng service?

Slechterbeen zijn of niet beschikken over vervoer is bij Passie voor Slapen geen reden om niet langs te kunnen komen. Met onze gratis haal & breng service, voor iedereen in een straal van ca. 30 km van IJmuiden en Alphen a/d Rijn, is een bezoek aan onze prachtige showrooms altijd mogelijk! Laat ons weten waar u woont en wanneer u langs wilt komen dan staan we zo bij u op de stoep.