fbpx

Stel je eigen boxspring samen

Een boxspring kan je in de meeste gevallen helemaal zelf samenstellen. Je kiest dan de onderdelen die het best passen bij jouw lichaam en bepaalt welke uitstraling het bed mag krijgen. Jouw nieuwe bed wordt dus helemaal uniek en jij kan ervoor zorgen dat het perfect past bij je wooninrichting en slaapkamer interieur. Er zijn een aantal stappen die je kunt doorlopen om je boxspring samen te stellen.

Stap 1: Kies je Boxspringbodem

Allereerst kies je de boxspring, dit is de basis van de boxspringcombinatie. Hierbij maak je een afweging tussen een vlakke of een verstelbare boxspring, kies je de pootjes die eronder komen en kies je de dikte van de boxspring. De dikte heeft geen invloed op het ligcomfort maar bepaalt wel de uitstraling. Ga jij voor een strakke moderne look? Of toch die royale hotelsfeer? Met de dikte van de boxspring en de hoogte van de pootjes is het gelijk het moment om over de instaphoogte na te denken, je wilt namelijk niet een te laag bed hebben maar ook zeker niet te hoog.

Stap 2: Kies de Matras

Vervolgens is het tijd om een matras te kiezen. Tijdens het testen leg je deze op de boxspring die je hebt gekozen, zodat je weet hoe het thuis gaat zal voelen. Matrassen kun je kiezen als ‘normaal’ wit matras, of als gestoffeerd matras. Een gestoffeerd matras wordt gestoffeerd in dezelfde stof en kleur als de boxspring en eventueel het hoofd- en/of voetbord. Als je kiest voor een gestoffeerd matras komt hier altijd een topdekmatras bovenop. Ook deze test je in combinatie met de gekozen matras en boxspring. Ook op een wit matras kan je een topdekmatras leggen voor extra comfort. Meer weten over hoe je het juiste matras kiest?

Stap 3: Kies het Hoofdbord

Hoofdborden zijn er in alle vormen en maten. Oversized betekent dat het hoofdbord breder is dan de boxspring zelf, standaard is oversized 20 cm breder dan de breedte van het bed (dus 10 cm aan beide kanten). Het hoofdbord fungeert ook als ankerpunt voor de boxsprings. Ook is het mogelijk om een voetbord te kiezen, waardoor de boxspring er wat strakker en moderner uitziet. Het hoofdbord en voetbord worden in dezelfde stof en kleur gestoffeerd als de boxspring, maar kunnen ook in andere uitvoering worden gekozen.

Stap 4: Kies de Stoffering

De boxspring, de gestoffeerde matrassen, het hoofdbord, het voetbord en eventueel de TV-lift worden standaard in één en dezelfde stof en kleur gestoffeerd. Hierbij heb je bij de meeste merken keuze uit talloze stoffen in verschillende kleuren. Kies je voor een tijdloze stof in antraciet? Of een moderne stof in een eigentijdse kleur? Ons advies is om een ‘veilige’ tijdloze kleur te kiezen. Een boxspring kan met gemak 20 jaar meegaan, dus ook over 20 jaar moet het nog steeds bij de inrichting van de slaapkamer passen.

Deel

Bekijk meer artikelen

De Laatste Trends: Hout

De laatste trends: Houten Ledikanten Kenmerkend bij de houten ledikanten is uiteraard het gebruik van natuurlijke materialen. De collectie bestaat

Opruiming

Matrassen opruiming

Matrassen opruiming bij Passie voor Slapen: 50% korting! Het is tijd om onze collectie aan te passen. Nieuwe ontwikkelingen, nieuwe kleuren,

Koffie & Dutjes

Wie op zoek is naar wat extra energie grijpt al snel naar de koffiekan, of geeft toe aan de vermoeidheid

Contact ons