fbpx

Webshop bestellingen gratis thuisbezorgd tot 20 juni a.s.

Wat is een boxspring precies?

Het succes van de boxspring is te danken aan zijn royale uitstraling. Een slaapkamer met een mooie complete boxspring geeft dan ook gelijk het gevoel van een luxe hotelkamer. De boxspring is eigenlijk alleen een bedbodem en op die boxspring bedbodem kun je een matras neerleggen en dan heb je een slaapsysteem. Door de populariteit van de boxspring zijn er inmiddels nog veel meer mogelijkheden om een boxspring een luxe en royale uitstraling te geven.

Een bijpassend hoofdbord voor de Boxspring:

Een boxspring kun je uitbreiden met een hoofdbord. Het hoofdbord maakt de boxspring
helemaal af. Voor elke woonstijl is er wel een bijpassend hoofdbord te vinden. Je hebt de keuze uit verschillende ontwerpen, kleuren en materialen: stof, leer of hout.

De Potenset of het frame van de Boxspring:

De boxspring staat altijd op een potenset of een frame. Met een potenset of frame creëer je weer een stukje van de uitstraling van het bed en kun je eventueel ook de hoogte van het bed beïnvloeden. Je hebt de keuze uit verschillende kleuren en materialen zoals hout en metaal voor de potensets of frames. Benieuwd naar de ideale hoogte van de Boxspring?

Waar je op moet letten bij aanschaf van een Boxspring:

De boxspring is eigenlijk een bak met veren. Er zijn twee verschillende soorten veren die toegepast worden in een boxspring. De bonellveer en de pocketveer. De bonellveren zijn veren die aan elkaar verbonden zijn door middel van stalen spiralen. De pocketveren zijn veren verpakt in zakjes die in het midden zijn verbonden met elkaar. Beide veren zijn prima te gebruiken in een boxspring. Echter een pocketveer heeft meer aanpasbaar vermogen waardoor deze nog beter in staat is om de juiste ondersteuning te verlenen aan zowel matras als het lichaam. Lees hier alles over matrassen.

De boxspring is verkrijgbaar in een vlakke uitvoering en een verstelbare uitvoering. Vooral tijdens het lezen, tv kijken of ontbijten in bed kan een verstelbare boxspring veel extra comfort geven. De boxspring is daarnaast verkrijgbaar in verschillende hoogtes. De hoogte is eigenlijk alleen een verandering van de uitstraling van de boxspring. Lees hier meer over de vlakke boxspring of over de elektrische boxspring.

LET OP: een boxspring dient altijd voorzien te zijn van veren. In sommige gevallen zijn er geen veren maar een harde plaat verwerkt in een boxspring. Een goede bedbodem hoort ondersteuning te verlenen aan de matras. Een harde plaat levert daaraan geen bijdrage en is echt af te raden. Meer tips over hoe je een Boxspring kiest en waar je op moet letten in dit artikel.

Welk matras is goed voor een Boxspring?:

Het belangrijkste deel van de boxspring is en blijft de matras, deze is verantwoordelijk voor ongeveer 80% tot 90% van het ligcomfort. Op de boxspring kun je eigenlijk alle verschillende soorten matrassen combineren. Dat kan een enkel matras zijn of een matras voorzien van een topdekmatras. Bij de combinatie van een matras met topdekmatras is de matras vaak gestoffeerd in dezelfde stof als de boxspring. Dit geeft vaak een imposante uitstraling aan de boxspring. Bekijk hier welk matras het beste bij jou past.

Topdekmatras:
Naast de matras zelf, zou je ook nog een topdekmatras kunnen toevoegen. Topdekmatrassen zijn er in verschillende materialen en diktes. Ze helpen niet in de ondersteuning van je lichaam maar geven wel een zacht en aangenaam gevoel.

Het voetbord voor een Boxspring:

Naast het hoofdbord zou je ook nog een voetbord kunnen toepassen op een boxspring. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar zodat je de boxspring kunt voorzien van het voetbord wat past bij je eigen woonstijl. Zonder voetbord zul je niet minder slapen want het voetbord voor de boxspring heeft eigenlijk geen belangrijke functie. Maar voor wie design en uitstraling belangrijk vindt zal zeker los kunnen gaan in het kiezen van een voetbord.

Nachtkasten naast de Boxspring:

Het grote voordeel van de boxspring is dat er vaak met stoffen of leersoorten wordt gewerkt. Dit maakt het veel gemakkelijker om de nachtkasten te kunnen combineren. Sommige collecties hebben ook nachtkasten waarbij de stof van de boxspring terugkomt in het design van de boxspring. Welke nachtkast past bij jou?

Wat kost een Boxspring?

Zoals je zult verwachten en zoals je mogelijk al hebt gezien lopen de prijzen enorm uiteen als het gaat om de boxspring. De goedkoopste boxspring heb je voor een paar honderd euro en de duurste staat eigenlijk niet vast door de vele mogelijkheden die de boxspring biedt. Maar laten we kijken naar de meest gangbare modellen van de boxspring. Bij Passie voor Slapen hebben we een collectie boxpsrings samengesteld op basis van strenge criteria. Bij ons kun je er dus vanuit gaan dat alle boxsprings die wij aanbieden van zeer hoogwaardige materialen zijn gemaakt, er een betrouwbaar merk achter zit, goede garantie voorwaarden en behoren tot de top boxsprings van de wereld. Voor minder bieden wij geen boxsprings aan. Onze boxspring-prijzen starten iets boven de €1.000,- (exclusief matrassen).

Kan ik een Boxspring samenstellen?

Een groot voordeel van de boxspring is dat je hem feitelijk helemaal kunt samenstellen. De verschillende onderdelen van de boxspring zijn vaak in diverse stijlen verkrijgbaar en biedt de mogelijkheid om alles op elkaar af te stemmen. Meer weten over het samenstellen van je boxspring in dit artikel.

Twijfel je tussen een bed en een boxspring?

Als je twijfelt tussen een bed en een boxspring dan ben je zeker niet de enige. Zeker als je altijd op een ‘gewoon’ bed hebt geslapen dan is er toch niet echt een reden om te veranderen. En gelukkig zijn er nog zoveel mooie en goede bedden te koop dat je altijd kunt kiezen voor een goed nieuw bed i.p.v. een boxspring. Voor diegene die twijfelen hebben we een goed artikel geschreven die je hier kunt bekijken. Wil je meer weten over de bedden van tegenwoordig neem dan hier een kijkje.

Meer weten over de mogelijkheden van de boxspring?
Onze slaapadviseurs begeleiden je graag bij het samenstellen van jouw ideale boxspringcombinatie. Onze showroom heeft een groot aanbod van verschillende merken boxsprings. In onze testhoek kun je op je gemak alle verschillen bekijken en ervaren. Maak hier een afspraak met één van onze winkels.

Deel

Bekijk meer artikelen

De Laatste Trends: Hout

De laatste trends: Houten Ledikanten Kenmerkend bij de houten ledikanten is uiteraard het gebruik van natuurlijke materialen. De collectie bestaat

Opruiming

Matrassen opruiming

Matrassen opruiming bij Passie voor Slapen: 50% korting! Het is tijd om onze collectie aan te passen. Nieuwe ontwikkelingen, nieuwe kleuren,

Koffie & Dutjes

Wie op zoek is naar wat extra energie grijpt al snel naar de koffiekan, of geeft toe aan de vermoeidheid

Contact ons