De voor- en nadelen van een boxspring

Voordat je een boxspring gaat aanschaffen, is het handig eens goed te kijken naar de voordelen en nadelen van een boxspring. Waarom zou je kiezen voor een boxspring en waarom juist niet? De boxspring is momenteel een van de meest verkochte bedden in Nederland. Een boxspring in je slaapkamer geeft dan ook gelijk het gevoel te slapen in een luxe hotel.
voordelen en nadelen boxspring

Voordelen van een boxspring:

 • De combinatie van de verende boxspring en het verende matras geeft een optimale ondersteuning aan het lichaam en een comfortabel ligcomfort.
 • Optioneel is een boxspring ook verkrijgbaar in elektrisch verstelbaar. Ideaal voor die gebruikers die graag lezen, tv-kijken of ontbijten.
 • De hoogte van een boxspringcombinatie is gelijk op een prettige hoogte zonder gelijk oubollig over te komen. Vaak is een boxspring dan ook een stuk hoger dan een gewoon ledikant met bedbodem en matras. De hoogte zorgt voor een prettige in- en uitstap in bed, fijne werkhoogte tijdens het verschonen en ook een aangename hoogte om te slapen.
 • Door de enorme keuze mogelijkheden op gebied van design, kleur en materiaal (stof, leer en houtdetails) is de boxspring zeer goed aan te passen aan je slaapkamer interieur of woonstijl. De boxspring kun je geheel zelf samenstellen zodat deze exact gaat voldoen aan jouw persoonlijke wensen.
 • Zowel de temperatuur als de ventilatie van de boxspring is erg goed. De boxspring bestaat als het ware uit een open constructie van veren.
 • De boxspring is kampioen in levensduur. Na 10 jaar is het verstandig de matrassen eens te vervangen. De boxspring zelf haalt 25 jaar met gemak.

Nadelen van een boxspring:

 • De bekleding van een boxspring is wat lastiger te onderhouden. Dat is vooral een nadeel voor mensen met een allergie voor bijvoorbeeld huisstofmijt. Als alternatief zijn er tegenwoordig ook kunststofbekledingen te krijgen, zodat het onderhouden bij allergie een stuk gemakkelijker is.
 • Vlekken en vegen op de stoffen bekleding zijn een stuk lastiger te verwijderen. Door de komst van kunststofbekleding is de kans op vlekken natuurlijk ook een stuk kleiner.
 • Omdat zowel de boxspring bedbodem als de matras vaak is voorzien van veren, ervaren sommige gebruikers dat de combinatie te veel verend vermogen heeft bij het draaien en keren tijdens de slaap of het in- en uitstappen in bed.
 • Vooral in een kleine slaapkamer kan de boxspring nogal massief overkomen. Inmiddels zijn er ook boxsprings leverbaar die een stuk ranker en slanker zijn vormgegeven.
 • Een boxspring is opgebouwd uit verschillende onderdelen die uit elkaar te halen zijn, maar alsnog zijn de verschillende onderdelen vaak groot en lomp. In de gemiddelde woning ervaren wij daar geen problemen mee. Een enkele keer past bijvoorbeeld de boxspring of het hoofdbord niet door een trapgat. Dit kan een probleem geven bij de montage of bij verhuizing. Bij twijfel checken wij dit graag voor je!

–> Bekijk HIER onze overige 13 artikelen met alles wat je moet weten over de Boxspring!

Deel

Bekijk meer artikelen

Kastverlichting

Wie kent het niet, het is nog donker buiten maar jij staat al naast je bed omdat het tijd is

Kastinterieur

Wanneer je een kast koopt, heb je er natuurlijk niks aan als er geen planken of roedes in zitten. Omdat

Commodes

Een commode is een elegante oplossing om meer opbergruimte in de slaapkamer te creëren. Dat is fijn want dan blijft

Topdekmatras

Het is een ware trend in slaapkamerland, de Topdek-matras. Zoals elk product heeft ook een topdek-matras voor- en nadelen. We

Contact ons