fbpx

Topdekmatrassen

Een topdekmatras is een matras van tussen de 5 en 15 cm wat gecombineerd kan worden met het gewone matras. Een goed matras hoort van zichzelf al een goede ondersteuning te geven en comfortabel te slapen. Een topdekmatras is dus zeker geen noodzaak. Wij zijn er zelfs van overtuigd dat een topdekmatras, zeker voor mensen met lichamelijke klachten, niet altijd een toegevoegde waarde is. Waarom, simpel: de matras hoort de juiste steun te geven en het lichaam op te vangen.
topdekmatras

Wanneer is een topdekmatras een goed idee?

Heb je geen lichamelijke klachten, een topdekmatras kan dan een toevoeging geven in het comfort. zacht en royaal slaapcomfort. Alsof je op een zachte wolk ligt. Daarnaast is een topdekmatras gemakkelijk te verschonen want het hoeslaken is er een stuk makkelijker en minder zwaar over heen te krijgen. Ook ideaal om de naad tussen twee matrassen op te lossen.

Wanneer is een topdekmatras geen goed idee?

Veel mensen denken door de toevoeging van een topdekmatras een slecht matras te verbeteren. Dat werkt maar zeer zelden. Uiteraard geeft de topdek een zacht laagje, maar de ondersteuning levert de matras zelf. Als de basis niet goed is kun je deze oplappen maar het zal nooit echt een grote verbetering zijn. Ook kost een goede topdekmatras extra geld. Geld wat je wat ons betreft beter kunt steken in een goed matras wat past bij jou lichaam. Benieuwd of een topdekmatras bij jouw past? Neem dan snel contact met ons op en wij helpen je verder!

Voor en nadelen van een topdekmatras

Voordelen: de voordelen van een topdekmatras zijn dat de matras onder de topper langer meegaat. Door een topdekmatras te gebruiken heb je geen naad meer in het midden, en het verschonen van het bed is makkelijker.

Nadelen: een nadeel van een topdekmatras is dat het niet heel lang meegaat max 5 jaar bij goede kwaliteit. Ook verminderd de ondersteuning die je krijgt vanuit de matras, en het is een extra financiële uitgave elke 3 tot 5 jaar weer.

Deel

Bekijk meer artikelen

De Laatste Trends: Hout

De laatste trends: Houten Ledikanten Kenmerkend bij de houten ledikanten is uiteraard het gebruik van natuurlijke materialen. De collectie bestaat

Opruiming

Matrassen opruiming

Matrassen opruiming bij Passie voor Slapen: 50% korting! Het is tijd om onze collectie aan te passen. Nieuwe ontwikkelingen, nieuwe kleuren,

Koffie & Dutjes

Wie op zoek is naar wat extra energie grijpt al snel naar de koffiekan, of geeft toe aan de vermoeidheid

Contact ons