fbpx
Zoek

Mijn account

Cropped Passie voor Slapen logo 2

De verschillen in het kort!

Eens in de 10 jaar is het verstandig uw matras te vervangen. Immers na 7 uur per nacht en dat 10 jaar lang, heb je de matras ca. 25.000 uur belast. Op het moment dat je je gaat oriënteren op een nieuw matras kan ik me voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn 6 typen matrassen, polyether, koudschuim, latex/rubber, binnenvering, pockertvering, drukverlagende/traagschuim matrassen.
Polyether: Polyether is een schuim gemaakt uit olie. De ei-ige celletjes van dit schuim knakken snel waardoor de matras zijn veerkracht, volume en vochtregulerend vermogen snel verliest. Polyether scoort dus op alle 4 de punten slecht: slechte ondersteuning, slechte conformiteit, slechte vochtregulatie en zeer beperkte levensduur. Meer weten over polyether klik dan hier.

Koudschuim: koudschuimmatrassen of HR-matrassen zijn een duurzamere variant van polyether met een verbeterde vochtregulatie en een goede ondersteuning mits de matras is voorzien van zones. Koudschuim wordt ook gebruikt in bijv. autostoelen en is dus zeer duurzaam. Meer weten over koudschuim klik dan hier.

Latex / Rubber: latexmatrassen zijn gemaakt van rubber uit de rubberboom, terwijl polyether en koudschuim gemaakt is van olie. Eigenschappen: matige ondersteuning, goede conformiteit, matige vochtregulatie en goede levensduur. Bij dit type matras is het van belang om een goede ondersteunende bodem te gebruik. Meer weten over latex/rubber klik dan hier.

Binnenvering: binnenveringsmatrassen zijn de voorloper van de pocketveringsmatrassen. Bij binnenveringsmatrassen zitten de veren nog aan elkaar gekoppeld met als nadeel dat de matras niet goed de contouren van je lichaam kunnen volgen. Hierdoor is de ondersteuning van dit type matras erg slecht. Dit is dus de reden dat wij deze type niet in onze collectie hebben. Meer weten over binnenvering klik dan hier.

Pocketvering:  pocketveringsmatrassen zijn de moderne uitvoering van de binnenveringsmatrassen. De metalen veren zijn nu los in zakje (pockets) verpakt en niet meer aan elkaar gekoppeld. Deze matrassen bieden daardoor een goede ondersteuing. Daarnaast is de conformiteit, vochtregulatie en duurzaamheid erg goed. Meer weten over pocketvering? Klik dan hier.

Drukverlagende matrassen: drukverlagende matrassen oftewel traagschuimmatrassen heb je in diverse kwaliteiten waarvan de beste en de bekendste Tempur is. Tempur geeft daarom ook 15 jaar garantie. Bij dit type, net als bij latex, is een ondersteunende bodem erg belangrijk. De conformiteit is zeer goed. De vochtregulatie is ruim voldoende en de duurzaamheid is afhankelijk van de dichtheid / kwaliteit van het schuim. Meer weten over drukverlagende matrassen? Klik dan hier.

Deel

Bekijk meer artikelen

De Laatste Trends: Hout

De laatste trends: Houten Ledikanten Kenmerkend bij de houten ledikanten is uiteraard het gebruik van natuurlijke materialen. De collectie bestaat

Opruiming

Matrassen opruiming

Matrassen opruiming bij Passie voor Slapen: 50% korting! Het is tijd om onze collectie aan te passen. Nieuwe ontwikkelingen, nieuwe kleuren,

Koffie & Dutjes

Wie op zoek is naar wat extra energie grijpt al snel naar de koffiekan, of geeft toe aan de vermoeidheid

Contact ons