fbpx

Webshop bestellingen (kussens, dekbedden en bedtextiel) gratis thuisbezorgd tot 31 juli a.s.

Traagschuim

Traagschuim is een schuimsoort die bij iedereen wel bekend is door met namen het merk Tempur. Traagschuim is drukverlagend wat zeker voor mensen met lichamelijke klachten een uitkomst is. Daarnaast zijn er verschillende namen voor traagschuim zo noemt men het ook wel: Visco-elastisch schuim of NASA schuim.

Verschillen in een traagschuimmatras

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten traagschuimmatrassen. De verschillen in traagschuimmatrassen zitten vooral in de dichtheid van de verschillende traagschuimsoorten. De dichtheid van het schuim zegt hoe snel het schuim reageerd op temperatuur en het terugkomen in zijn oorspronkelijke vorm. Natuurlijk gebruikt iedere leverancier zijn eigen soort schuim en is dat ook de reden dar er zo veel verschillende soorten zijn. Het meest verkochte traagschuim matras is die van Tempur, klik hier en lees alles over de Tempur collectie bij Passie voor Slapen.

De opbouw van een traagschuimmatras

Traagschuim is een schuim dat gemaakt wordt van polyurethaan, Dit schuim bestaat uit holle (open) cellen. Deze cellen zijn niet helemaal afgesloten waardoor er altijd lucht tussen de cellen blijft op het moment dat je de matras indrukt. De lucht tussen deze cellen zorgt er dan ook voor dat de matras altijd langzaam terugkomt in de oorspronkelijke vorm. Een traagschuim matras bestaat altijd uit verschillende “lagen” schuim. In veel gevallen wordt er meestal gebruik gemaakt van koudschuim soms een stevige staagschuimsoort of een pocketveer als basis, dit heeft met namen een positieve invloed op de stabiliteit en ondersteuning. De bovenste laag bestaat uit traagschuim wat zorgt voor de juiste verdeling van het gewicht over het gehele matras.

De voordelen van een traagschuimmatras

Traagschuim is drukverlagend, op het moment dat de slaper druk uitoefent op de matras zorgt de open celstructuur ervoor dat de druk over een groot oppervlak wordt verspreid. Dit betekend dat het materiaal bij de uitstekende delen (schouders en heup) zachter wordt, en steviger blijft bij bijvoorbeeld de lenden en zo dus een dragend effect heeft. Wat dus zeker een voordeel is voor mensen met specifieke klachten.

Nadelen van een traagschuimmatras

Traagschuim is een schuim wat gevoelig is voor veranderingen van temperatuur. Op het moment dat het warmer is in de slaapkamer zal het schuim (sneller) contouren naar het lichaam. Ook in de koude wintermaanden heeft de temperatuur invloed, zo voelt de matras steviger aan en duurt het iets langer voor de matras goed aansluit bij het lichaam.

Wij helpen je graag bij het maken van een keuze voor een traagschuimmatras

In onze showroom hebben we een enorm aanbod op gebied van traagschuimmatrassen. Elk matras heeft zo zijn eigen specificaties. Onze adviseurs weten zonder moeite een aantal matrassen te selecteren die passen bij jouw persoonlijke slaapfactoren. Veel mensen zien door het enorme aanbod op het gebied van traagschuimmatrassen, de bomen door het bos niet meer. Eigenlijk is het gewoon een kwestie van ons als specialisten het werk te laten doen. Ben jij toe aan een nieuw traagschuimmatras klik dan hier!

Deel

Bekijk meer artikelen

De Laatste Trends: Hout

De laatste trends: Houten Ledikanten Kenmerkend bij de houten ledikanten is uiteraard het gebruik van natuurlijke materialen. De collectie bestaat

Opruiming

Matrassen opruiming

Matrassen opruiming bij Passie voor Slapen: 50% korting! Het is tijd om onze collectie aan te passen. Nieuwe ontwikkelingen, nieuwe kleuren,

Koffie & Dutjes

Wie op zoek is naar wat extra energie grijpt al snel naar de koffiekan, of geeft toe aan de vermoeidheid

Contact ons