fbpx

Topdekmatras

Het is een ware trend in slaapkamerland, de Topdek-matras. Zoals elk product heeft ook een topdek-matras voor- en nadelen. We vertellen je graag meer over de topdek-matras:

Wat is een topdek matras?

Een topdek-matras is een matras van tussen de 5 en 15 cm wat gecombineerd kan worden met het gewone matras. Een goed matras hoort van zichzelf al een goede ondersteuning te geven en comfortabel te slapen. Een topdek-matras is dus zeker geen noodzaak.

Wij zijn er zelfs van overtuigd dat een topdek-matras, zeker voor mensen met lichamelijke klachten, niet altijd een toegevoegde waarde is. Waarom, simpel: het matras hoort de juiste steun te geven en het lichaam op te vangen. Een ergonomische houding dus! Een laag daar bovenop, kan de ondersteuning vaak teniet doen. Er komt namelijk een extra laag boven op het matras waardoor het matras anders gaat reageren.

Wanneer is een topdek een goed idee?

Wanneer is een topdek-matras dan wel een goed idee? Heb je geen lichamelijke klachten, een topdek-matras kan dan een toevoeging geven in het comfort. Het geeft een lekker zacht en royaal slaapcomfort. Alsof je op een zachte wolk ligt.

Daarnaast is een topdek-matras gemakkelijk te verschonen want het hoeslaken is er een stuk makkelijker en minder zwaar over heen te krijgen.

Ook ideaal om de naad tussen twee matrassen op te lossen. Daarnaast verlengt het gebruik de levensduur van je matrassen, echter een topdek-matras gaat maar ongeveer 5 jaar mee (bij goede kwaliteit).

Wanneer is een topdek geen goed idee?

Veel mensen denken door de toevoeging van een topdekmatras een slecht matras te verbeteren. Dat werkt maar zeer zelden. Uiteraard geeft de topdek een zacht laagje, maar de ondersteuning levert het matras zelf. Als de basis niet goed is kun je deze oplappen maar het zal nooit echt een grote verbetering zijn.

Ook kost een goede topdek-matras extra geld. Geld wat je wat ons betreft beter kunt steken in een goed matras wat past bij jou lichaam.

Voordelen topdek

  • Langere levensduur matrassen (onder het topdek)
  • Extra comfort laag (zacht laagje)
  • Gemakkelijk verschonen beddengoed
  • Oplossen naad tussen matrassen

Nadelen topdek

 • Relatief korte levensduur (max 5 jaar bij goede kwaliteit)
 • Ondersteuning vanuit matras verminderd
 • Extra financiële uitgave

Onze adviseurs vertellen je graag meer:

Elke situatie is natuurlijk anders. Wat voor de ene persoon een ideale oplossing is kan voor de andere persoon helemaal niet werken. Onze slaapadviseurs hebben ontzettend veel ervaring. Zij zijn dan ook enorm goed instaat om je te begeleiden in het maken van de juiste keuzes. Bezoek onze showroom in Alphen aan den Rijn of neem contact op met een van onze slaapadviseurs. Ze staan natuurlijk graag voor je klaar! Maak hier een afspraak om te kijken welk topdekmatras het beste bij je past!

Deel

Bekijk meer artikelen

De Laatste Trends: Hout

De laatste trends: Houten Ledikanten Kenmerkend bij de houten ledikanten is uiteraard het gebruik van natuurlijke materialen. De collectie bestaat

Opruiming

Matrassen opruiming

Matrassen opruiming bij Passie voor Slapen: 50% korting! Het is tijd om onze collectie aan te passen. Nieuwe ontwikkelingen, nieuwe kleuren,

Koffie & Dutjes

Wie op zoek is naar wat extra energie grijpt al snel naar de koffiekan, of geeft toe aan de vermoeidheid

Contact ons