fbpx

Webshop bestellingen (kussens, dekbedden en bedtextiel) gratis thuisbezorgd tot 31 juli a.s.

Latex

Latexmatrassen zijn er natuurlijk in verschillende soorten, verschillende soorten schuim: natuur en Synthetische latex. maar er zijn natuurlijk ook veel verschillen in de opbouw van de matrassen, volledig schuim of met een kern van Pocketveren. Latex komt van de rubberboom en is van nature veerkrachtig en bied een goede ondersteuning.

Verschillen in latexmatrassen

Als we kijken naar alleen het schuim zijn er maar twee soorten latex: synthetische latex en natuurlatex. 100% natuurlatex kan niet omdat het anders vloeibaar zou zijn (latex melk). Daarom wordt er altijd synthetische latex toegevoegd. Als we kijken naar de Europese norm dan mogen fabrikanten al bij een aandeel van 40% natuurlatex in een matras de matras een volledig natuurlatexmatras noemen. Ook is er nog talalay latex, deze latex is geperforeerd dus is beter in het ventileren en het afvoeren van het vocht wat we s’nachts verliezen.

De opbouw van een latexmatras

Latex is een natuurproduct en wordt afgetapt van de rubberboom. De latex die daar wordt afgetapt is vloeibaar en dus nog niet te gebruiken voor matrassen. 10 tot 12 jaar geleden zagen wij nog veel volledige latex matrassen, tegenwoordig zie je veel matrassen met een latex comfortlaag maar met een kern van pocketveren. Niet voor niets dat Auping alle matrassen heeft afgedekt met een latex comfortlaag.

De voordelen van een latexmatras

Latex heeft de eigenschappen om heel rekbaar en veerkrachtig te zijn, dit zorgt er natuurlijk voor dat de latex in combinatie met een pocketveren kern heel goed kan ondersteunen en daarmee de wervelkolom kan volgen. Door de rekbaarheid en veerkracht kan de latex zich zonder problemen aanpassen aan het lichaam dus ook met draaien en keren past de latex zich moeiteloos en snel aan. Latex wordt over het algemeen als soepel ervaren in het ligcomfort.

De nadelen van een latexmatras

Niet alle soorten latex zijn geperforeerd wat betekend dat het in het gevoel warmer aan kan voelen. Daarom is het een goed idee om je goed te laten voorlichten in de winkel welk matras het beste bij je past ook als je het snel warm hebt. Ook moet je er rekening mee houden dat je een goede bedbodem hebt die goed kan ventileren bijvoorbeeld een: lattenbodem, schotelbodem, spiraalbodem of boxspringbodem zijn dan zeer goede opties.

Wij helpen je graag bij het maken van een keuze voor een latexmatras

In onze showroom hebben we een enorm aanbod op gebied van latexmatrassen. Elk matras heeft zo zijn eigen specificaties. Onze adviseurs weten zonder moeite een aantal matrassen te selecteren die passen bij jouw persoonlijke slaapfactoren. Veel mensen zien door het enorme aanbod op het gebied van latexmatrassen, de bomen door het bos niet meer. Eigenlijk is het gewoon een kwestie van ons als specialisten het werk te laten doen. Maak hier een afspraak voor een nieuw latexmatras.

Deel

Bekijk meer artikelen

De Laatste Trends: Hout

De laatste trends: Houten Ledikanten Kenmerkend bij de houten ledikanten is uiteraard het gebruik van natuurlijke materialen. De collectie bestaat

Opruiming

Matrassen opruiming

Matrassen opruiming bij Passie voor Slapen: 50% korting! Het is tijd om onze collectie aan te passen. Nieuwe ontwikkelingen, nieuwe kleuren,

Koffie & Dutjes

Wie op zoek is naar wat extra energie grijpt al snel naar de koffiekan, of geeft toe aan de vermoeidheid

Contact ons