Koudschuim

Koudschuim is een zeer geschikt en populair schuim om te gebruiken in matrassen. Het is duurzaam, elastisch en is door de open celstructuur ook nog eens heel goed in staat om goed te kunnen ventileren en het vocht af te voeren. Deze eigenschappen maakt het schuim natuurlijk erg populair bij het maken van matrassen.

De opbouw van een Koudschuimmatras

Als we kijken naar het schuim alleen zijn veel verschillende soorten. en dan kijken we veel naar het HR (high Resilience). De beste koudschuim matrassen hebben dan ook een HR waarde van 45, 50, 55 of 60. HR heeft in tegenstelling tot wat veel mensen denken niets te maken met de kwaliteit van de matras. Als er dus op de matras HR 55 staat betekend dit dat het koudschuim 55 kg per kubieke meter weegt.

De voordelen van een Koudschuimmatras

Koudschuim is een heel populair product om te gebruiken in matrassen maar waarom? Een goed Koudschuim matras is duurzaam en gaat daarom lang mee, en heeft een hoog corrigerend vermogen. Dit betekend dat het schuim zich heel goed kan aanpassen aan de contouren van het lichaam waardoor je een goede ondersteuning hebt waar nodig. Ook biedt Koudschuim de beste progressieve tegendruk.

De nadelen van een Koudschuimmatras

Eigenlijk zijn er maar weinig nadelen van koudschuimmatrassen op te noemen. één van de nadelen zou het gewicht van de matras kunnen zijn, Koudschuim matrassen zijn redelijk dik en daarmee ook vrij zwaar, wat lastig zou kunnen zijn met het draaien en keren van de matras. Maar ook omdat er zo veel verschillende soorten koudschuim zijn is het heel belangrijk je goed te laten voorlichten door een slaapadviseur. Maak hier je afspraak voor een nieuw koudschuim matras.

Deel

Bekijk meer artikelen

Kastverlichting

Wie kent het niet, het is nog donker buiten maar jij staat al naast je bed omdat het tijd is

Kastinterieur

Wanneer je een kast koopt, heb je er natuurlijk niks aan als er geen planken of roedes in zitten. Omdat

Commodes

Een commode is een elegante oplossing om meer opbergruimte in de slaapkamer te creëren. Dat is fijn want dan blijft

Topdekmatras

Het is een ware trend in slaapkamerland, de Topdek-matras. Zoals elk product heeft ook een topdek-matras voor- en nadelen. We

Contact ons