fbpx

Pocketvering

Pocketveermatrassen zijn er in vele verschillende uitvoeringen. De pocketveermatras is eigenlijk de opvolger van de binnenveringsmatras die we waarschijnlijk allemaal wel kennen van vroeger. Hieronder leggen we uitgebreid uit wat een pocketveer matras is en wat de voor/nadelen zijn!

De opbouw van een pocketveringsmatras:

Een pocketveermatras bestaat vaak uit verschillende lagen. De pocketveren zelf worden verpakt (per veer) in zakjes en in het midden met elkaar verbonden. Doordat de veren individueel kunnen reageren, geeft een pocketvering ondersteuning waar dat nodig is. de pocketvering wordt zowel aan de boven als onderkant afgedekt met een drukverdeler en een afdeklaag van schuim. Dit zorgt voor een comfortabel ligcomfort.

Verschillen in een pocketveermatras

De ene pocketvering kan heel anders liggen dan de andere pocketvering. De verschillen zijn met name te vinden in het soort veer wat gebruikt wordt. Zo zijn er verschillen in de veren te maken, door de draaddikte van de veer, het aantal slagen wat de veer maakt, de breedte van de veer en de manier waarop de verenmat in elkaar wordt gezet. Daarnaast worden er vaak verschillende zones met hardheidsverschillen gemaakt. Maar ook de verschillende mogelijkheden die er zijn om het pocketveermatras af te werken, geven ligcomfort- en ondersteuningsverschillen. Zo ontstaat er eigenlijk voor elk pocketveermatras zijn eigen recept. Fabrikanten maken verschillende soorten matrassen door verschillende recepten samen te stellen.

De voordelen van een pocketveermatras

Het lichaam heeft ondersteuning nodig om de nacht in een gezonde houding door te brengen. Het grote voordeel van een pocketveermatras is dat de matras, mits passend bij de slaper die ondersteuning door de pocketvering erg goed kan geven. Daarnaast is de ventilatie van een pocketvering erg goed. Met de juiste afdeklagen voor een comfortabel ligcomfort is het een matras waar veel mensen enorm prettig en gezond op slapen.

De nadelen van een pocketveermatras

Bij sommige lichamelijke klachten kan de ondersteuning die een pocketveermatras kan geven juist niet prettig zijn. Daarnaast is een goed pocketveermatras ook wat zwaarder en kan deze behoorlijk hoog zijn. De enorme keuze in verschillende pocketveermatrassen, zorgt er voor veel gebruikers voor dat ze eigenlijk niet op de juiste soort liggen. Te hard, te zacht, gewoon een niet passende receptuur. Dat is natuurlijk enorm jammer. Kundig advies is dus wel van belang bij het uitkiezen.

We helpen je graag bij het maken van een keuze voor een pocketveermatras

In onze showroom hebben we een enorm aanbod op gebied van pocketveermatrassen. Elk matras heeft zo zijn eigen specificaties. Onze adviseurs weten zonder moeite een aantal matrassen te selecteren die passen bij jouw persoonlijke slaapfactoren. Veel mensen zien door het enorme aanbod op het gebied van pocketveermatrassen de bomen door het bos niet meer. Eigenlijk is het gewoon een kwestie van ons als specialisten het werk te laten doen. Maak hier je afspraak voor een nieuw pocketveermatras.

Deel

Bekijk meer artikelen

De Laatste Trends: Hout

De laatste trends: Houten Ledikanten Kenmerkend bij de houten ledikanten is uiteraard het gebruik van natuurlijke materialen. De collectie bestaat

Opruiming

Matrassen opruiming

Matrassen opruiming bij Passie voor Slapen: 50% korting! Het is tijd om onze collectie aan te passen. Nieuwe ontwikkelingen, nieuwe kleuren,

Koffie & Dutjes

Wie op zoek is naar wat extra energie grijpt al snel naar de koffiekan, of geeft toe aan de vermoeidheid

Contact ons