fbpx

Verband tussen slaap en rugklachten?

Ongeveer tussen de 60 en 80% van de bevolking krijgt tijdens zijn leven te maken met rugklachten. In 85 % van de gevallen is er geen duidelijke oorzaak aan te wijzen. Veel mensen met rugpijn hebben ook nog eens te maken met problemen tijdens het slapen gedurende de nacht. Uit onderzoek is zelfs naar voren gekomen dat slaapproblemen een risicofactor kunnen zijn voor de ontwikkeling van rugklachten.

Het verband tussen slaap en rugklachten

De hele dag zijn we druk in de weer. Neem je wervelkolom eens in gedachten en kijk eens naar de inspanning die de wervelkolom de hele dag verricht. Niet meer dan logisch dat ons lichaam maar met name de wervelkolom herstel nodig heeft na een drukke dag. Herstel vindt voor lichaam en geest plaats in de nacht. Het is belangrijk dat de wervelkolom een optimale ondersteuning krijgt zodat echt herstel kan plaatsvinden. Wil je weten hoe een matras kan helpen bij rugklachten? Maak dan snel een afspraak.

Alleen ‘s nachts kunnen de tussenwervelschijven herstellen

Tussen 2 wervels zit een tussenwervelschijf ook wel de discus genoemd, de tussenwervelschijf bevat een gelachtige vloeistof. De tussenwervelschijf dient als schokdemper voor onze wervelkolom. Na een drukke dag op het werk of na een dag vol fysieke inspanningen is het dan ook belangrijk de tussenwervelschijf te laten herstellen. Alleen door ’s nachts voldoende rust te nemen en ergonomisch goed te liggen kan de tussenwervelschijf ook de volgende dag als schokdemper dienen.

Raadpleeg onze slaapadviseurs

Pijn wil je natuurlijk zo snel mogelijk behandelen. Maar kijk naast de behandeling ook eens naar je nachtrust. Krijg jij van je slaapsysteem de optimale ondersteuning voor je wervelkolom? Onze slaapadviseurs zijn allemaal stuk voor stuk geschoold en getraind om jouw te voorzien van een gezond slaapadvies. Ze kijken graag met je mee om de meest optimale ondersteuning te vinden voor jouw slaapsituatie!

Deel

Bekijk meer artikelen

De Laatste Trends: Hout

De laatste trends: Houten Ledikanten Kenmerkend bij de houten ledikanten is uiteraard het gebruik van natuurlijke materialen. De collectie bestaat

Opruiming

Matrassen opruiming

Matrassen opruiming bij Passie voor Slapen: 50% korting! Het is tijd om onze collectie aan te passen. Nieuwe ontwikkelingen, nieuwe kleuren,

Koffie & Dutjes

Wie op zoek is naar wat extra energie grijpt al snel naar de koffiekan, of geeft toe aan de vermoeidheid

Contact ons