fbpx

Webshop bestellingen gratis thuisbezorgd tot 20 juni a.s.

Slaapadvies

Een nieuw matras kopen is lastig: het aanbod is enorm en ‘de beste matras’ verschilt enorm per persoon. Een goed slaapadvies is echt goud waard. Helaas gebeurt dit niet overal op de juiste manier. 
slaapadvies

Jouw persoonlijke wensen en eisen:

Ik adviseer onze klanten altijd eens goed naar de eigen huidige situatie te kijken. Wat ervaar je allemaal tijdens de nachtelijke uren. Dan kun je denken aan heel wat elementen:

Als eerste het ligcomfort. Heb jij het gevoel dat je echt lekker ligt? Lig je veel te draaien, ervaar je dat de matras te hard aan voelt of juist te zacht? Voel je de juiste ondersteuning? Is er sprake van lichamelijke klachten?

Daarna is het klimaat in bed een belangrijk punt. Heb je het aangenaam? Juist warm? of juist te koud?

Als je het bed deelt met een partner, dan kunnen eventuele storingen van bewegingen van een partner een oorzaak zijn, of bijvoorbeeld de zogenoemde spleet tussen de twee matrassen in.

Maar ook het gebruiksgemak van het bed. Lees je veel in bed? Kijk je TV in bed? Midden in de nacht in het donker het bed even uit, kan dat zonder stoten aan harde randen? Heb je voldoende ruimte om het bed heen?

Ook de sfeer speelt steeds meer een rol. Hoe wil jij dat je slaapkamer eruit gaat zien? Welke kleuren, welke style?

Slaapadvies van een slaapadviseur

Naast de wensen en eisen die je persoonlijk hebt geformuleerd, zal de slaapadviseur ook nog rekening willen houden met verschillende elementen die van belang zijn om tot een goed advies te komen:

In welke slaaphoudingen slaap je tijdens de nacht?

Gaat het om een compleet nieuw slaapsysteem, of alleen een matras, hoofdkussen of dekbed? Welke bedbodem is aanwezig of moet deze ook vernieuwd worden?

Lichamelijke klachten, zijn deze van toepassing?

Is er sprake van allergieën?

In ons slaapadvies maakt de slaapadviseur als het ware een persoonlijk slaapdossier. Alle genoemde elementen van jouw eigen inventarisatie als ook die van de slaapadviseur komt hierin voor. Zo weten wij zeker dat we een goed doordacht en compleet slaapadvies kunnen maken.

Wil je zo goed mogelijk voorbereid naar de winkel komen? Klik dan hier voor meer info.

Na de inventarisatie komt het proefliggen

Na het opstellen van het persoonlijke slaapdossier, komt het proefliggen. Niemand zou een nieuwe matras moeten kopen zonder te proefliggen. Het is met name van belang voor onze slaapadviseur om te kunnen zien hoe de matras reageert op het lichaam van de slaper. Past de matras goed aan en bereiken we die mooie ergonomische lighouding. Ook de eerste reactie van de slaper op de matras geeft ons veel informatie. Echter probeer open te staan voor nieuwe ervaringen. Als je een hard bed gewend bent, zul je dat bijvoorbeeld al snel ervaren als bekend en prettig, maar gezond is dat zeker niet altijd. Enkele tips voor het proefliggen:
• Neem verschillende slaaphoudingen aan.
• Blijf minimaal even 10 minuten liggen op een matras om het echt even te ervaren
• Beweeg tijdens proefliggen om te ervaren of je prettig kunt draaien tijdens het slapen en de matras zich goed aanpast aan bewegingen.
• En als belangrijkste tip: ga altijd proefloggen op de juiste bedbodem. Een matras geeft op elke bedbodem een ander ligcomfort en ondersteuning.

Klik hier voor meer informatie over het proefliggen bij Passie voor Slapen.

90 nachten slaapgarantie

Omdat je voor een goed slaapadvies enorm afhankelijk bent van het advies van de slaapadviseur, geven wij een slaapgarantie van 90 nachten. Deze slaapgarantie zorgt ervoor dat je geen miskoop kunt doen als de matras niet lekker ligt.
Neem de tijd voor een bezoek aan de winkel
Een goed slaapadvies kost nu eenmaal tijd. Zorg dat je minstens anderhalf uur kunt vrijmaken zodat je rustig de juiste afwegingen kunt maken. Wij zorgen voor goede koffie, thee en wat lekkers! Meer weten over onze slaapgarantie? Klik dan hier

Deel

Bekijk meer artikelen

De Laatste Trends: Hout

De laatste trends: Houten Ledikanten Kenmerkend bij de houten ledikanten is uiteraard het gebruik van natuurlijke materialen. De collectie bestaat

Opruiming

Matrassen opruiming

Matrassen opruiming bij Passie voor Slapen: 50% korting! Het is tijd om onze collectie aan te passen. Nieuwe ontwikkelingen, nieuwe kleuren,

Koffie & Dutjes

Wie op zoek is naar wat extra energie grijpt al snel naar de koffiekan, of geeft toe aan de vermoeidheid

Contact ons