fbpx

Matras uitzoeken: checklist

Matrassen zijn er in allerlei uitvoeringen. Welk type het beste aanvoelt of past, is een kwestie van persoonlijke ligvoorkeur, lichaamsbouw en persoonlijke wensen. Onze slaapadviseurs nemen in het slaapadvies alle verschillende factoren mee! Graag geven we je vast wat denkwerk om je alvast voor te bereiden:

Stevigheid van een matras:

Vroeger was het credo, hard liggen is gezond. We horen dat nog dagelijks terug van klanten in de showroom. Inmiddels is dat achterhaald. Het lichaam heeft ondersteuning en aanpassend vermogen nodig van de matras. Zodra een matras de juiste ondersteuning en aanpassend vermogen geeft, zijn er nog wel verschillen te voelen op gebied van hardheden.

Verschillen tussen partners:

Ieder mens heeft zijn eigen lichaamsbouw en persoonlijke voorkeuren. Gelukkig is het tegenwoordig ook goed mogelijk om samen op 1 matras te slapen waarbij we geen concessies doen aan de persoonlijke voorkeuren van de slapers. Hoe denken jullie over een spleet tussen de matrassen? Beweegt de ene partner misschien ontzettend veel? Kijk goed naar de slaapgewoontes van beide partners om te bepalen of het 1 groot matras of misschien 2 verschillende matrassen moeten worden.

Slaaphouding en bewegen tijdens de slaap:

Je slaaphouding is een van de factoren die van belang is voor het uitzoeken van de matras. Een buikslaper heeft bijvoorbeeld een stevig matras nodig zodat de wervel niet teveel belast gaat worden. Een zijslaper heeft extra aandacht nodig voor de schouder en een rugslaper met name in de onderrug. Natuurlijk moet een matras goed aansluiten in elke lighouding maar een beetje extra aandacht voor je voorkeurshouding is belangrijk.
Draaien gedurende de nacht is van belang, maar er is een verschil tussen normale bewegingen gedurende de nacht en overmatig veel bewegen. Beweeg jij erg veel? Dan is daar bij het uitkiezen van een nieuw matras door het toepassen van de juiste materialen wat aan te doen.
Als we ouder worden, bewegen we vaak ook wat minder makkelijk in bed. Ervaar jij dat draaien en keren wat lastiger gaat in bed? Belangrijk om dit mee te nemen bij het uitkiezen van een nieuw matras.

Klimaat in bed:

Te koud of juist ontzettend warm? Temperatuur is een belangrijke factor tijdens de nachtrust. Tegenwoordig zijn er erg veel materialen die een bijdrage kunnen leveren. Hoe ervaar jij de temperatuur momenteel?

De afmetingen van je slaapkamer:

Hoe ervaar jij je slaapkamer momenteel? Heb je lekker de ruimte of komt het erg druk over. Het kiezen van de juiste afmeting van het bed, de juiste inrichting van de ruimte, maar ook de juiste uitstraling van het bed is hierbij van belang.
Leven in de slaapkamer: TV kijken, lezen of ontbijten
Gebruik jij de slaapkamer echt alleen om lekker te slapen? Of lees je een boek, kijk je tv of ontbijt je gezellig in het weekend in bed? Kortom moet het bed elektrisch verstelbaar worden of kun je uit de voeten met een vlak bed?

Onderhoud van een matras:

Vind jij het van belang dat de matrashoes gewassen of gereinigd kan worden? Hoe sta je tegenover het draaien en keren van de matras? Bespreek het eventuele onderhoud wat een matras nodig heeft met de slaapadviseur. Tegenwoordig zijn er namelijk matrassen die niet gedraaid en gekeerd hoeven worden. Of bijvoorbeeld matrassen met een speciale tijk die makkelijk te wassen zijn.

Tips bij het proefliggen:

Als eerste geven we graag het advies om het proefliggen zoveel mogelijk aan het begin of het midden van de dag te doen. Aan het eind van de dag voelt door vermoeidheid alles lekker aan. Daarnaast is het belangrijk even de tijd en de rust te nemen om even goed te kunnen proefliggen. Schroom je vooral niet! Onze testhoek is daar speciaal voor ingericht.

Deel informatie:

Onze slaapadviseurs horen graag zo veel mogelijk over jouw situatie, wensen en eisen. Hoe meer informatie we van je krijgen, hoe beter wij instaat zijn om je te ondersteunen bij de juiste aankoop. Schroom dus vooral niet om de informatie met ons te delen. Het is ons dagelijkse werk!

Overige informatie waarover je vast zou kunnen nadenken:

– Welk budget wil je gaan uittrekken?
– Gaat het alleen om een matras of een compleet slaapsysteem?
– Heb je al een voorkeur voor een bepaald materiaal of merk?

Maak hier snel een afspraak in een van onze winkels!

Deel

Bekijk meer artikelen

De Laatste Trends: Hout

De laatste trends: Houten Ledikanten Kenmerkend bij de houten ledikanten is uiteraard het gebruik van natuurlijke materialen. De collectie bestaat

Opruiming

Matrassen opruiming

Matrassen opruiming bij Passie voor Slapen: 50% korting! Het is tijd om onze collectie aan te passen. Nieuwe ontwikkelingen, nieuwe kleuren,

Koffie & Dutjes

Wie op zoek is naar wat extra energie grijpt al snel naar de koffiekan, of geeft toe aan de vermoeidheid

Contact ons