fbpx
Zoek

Mijn account

Cropped Passie voor Slapen logo 2

Bed versus Boxspring: de verschillen

Steeds meer mensen die zoeken naar een nieuw bed, zijn geïnteresseerd in een boxspring. Een bed kan tot wel 30 jaar meegaan dus het kan zijn dat toen jij op zoek ging naar jouw huidige bed, boxsprings nog bijna nergens verkrijgbaar waren. Nog niet iedereen is daarom even bekend met het idee van een boxspring en wat een boxspring anders maakt van een ‘normaal’ bed.

Wat is een bed?

Onder een normaal bed verstaan wij een ledikant (een bed ombouw) met daarin een bedbodem (een lattenbodem, schotelbodem of spiraalbodem) en daarop de matrassen. Hierbij komen dan indien gewenst nachtkastjes, een hoofdbord, een voetenbank of andere accessoires. Eventueel zou je een van deze bedbodems ook alleen op een potenset kunnen leggen, voor een minimalistische uitstraling. Weten waar je op moet letten bij het kijken naar een nieuw bes? Klik dan hier.

Wat is een boxspring?

Een Boxspring is een bed met een boxspring als bedbodem. Een boxspring is eigenlijk een potenset en bedbodem in één. De boxspring is een gestoffeerde houten omranding die gevuld is met metalen veren (vandaar ook de naam). Daarbovenop komen dan de matrassen en indien gewenst nachtkastjes, een hoofdbord, een voetenbank of andere accessoires. Een boxspringbodem kan niet in een ledikant worden geplaatst. Meer weten over wat een boxspring precies is? Klik dan hier.

Een complete boxspring

Wanneer mensen het hebben over een boxspring dan denkt men vaak aan een compleet bed met boxspring bodem, dit bestaat meestal uit een boxspringbodem met gestoffeerde matrassen, een hoofdbord en een topdekmatras. Het hoofdbord, de boxspringbodem en de matrassen zijn dan gestoffeerd in dezelfde stof. Dit is het plaatje wat vaak wordt onthouding na bijvoorbeeld een hotelovernachting. Klik hier om te kijken hoe je jouw eigen boxspring samen kunt stellen!

Bed versus boxspring?

Een boxspring ziet er dus erg anders uit dan en ledikant en is erg populair. Hoe het ligt wordt met name bepaald door de matrassen. Een topdekmatras kan zowel op een ledikant als op een boxspring. Een boxspring heeft verder als voordeel dat het erg makkelijk in elkaar gezet wordt en dat het meestal iets voordeliger in de prijs uitkomt, omdat je alleen de boxspring koopt en niet een ledikant plus bedbodem.

Deel

Bekijk meer artikelen

De Laatste Trends: Hout

De laatste trends: Houten Ledikanten Kenmerkend bij de houten ledikanten is uiteraard het gebruik van natuurlijke materialen. De collectie bestaat

Opruiming

Matrassen opruiming

Matrassen opruiming bij Passie voor Slapen: 50% korting! Het is tijd om onze collectie aan te passen. Nieuwe ontwikkelingen, nieuwe kleuren,

Koffie & Dutjes

Wie op zoek is naar wat extra energie grijpt al snel naar de koffiekan, of geeft toe aan de vermoeidheid

Contact ons