fbpx

Bedden op comforthoogte

Een bed op comforthoogte is allang niet alleen meer alleen geschikt voor senioren. We kiezen steeds meer voor comfort in de slaapkamer. Aangenaam in en uitstappen is daarbij steeds meer, een van de eisen die we stellen aan het nieuwe bed.

De juiste hoogte voor je nieuwe bed?

Een normaal ledikant heeft, inclusief matras, over het algemeen een hoogte tussen de 35 en 45 cm. Voor het in en uit bed stappen is dat geen prettige hoogte. Steeds meer zien we ledikanten die de aangename hoogte hebben tussen de 50 en 60 centimeter. Ook is er steeds vaker de keuze voor verhoogde poortjes om deze hoogte te bereiken. Lees hier meer over comfort bedden.

Welke hoogte past bij jou als slaper?

De ideale hoogte van het bed is voor iedereen verschillend. Dat komt doordat we allemaal verschillende lengtes hebben. Wil jij berekenen wat de ideale hoogte is: Meet de hoogte van grond tot bovenkant van de knie. Tel daar vervolgens 5 centimeter bij op. Dan kom je vervolgens terecht op de ideale hoogte van het totale bed.

Makkelijker je bed opmaken

Niet alleen het in en uit bed stappen is prettiger bij de juiste hoogte van het bed. Ook het opmaken en verschonen van het bed gaat een stuk aangenamer wanneer het bed de juiste hoogte heeft. Je hoeft minder ver te bukken om de hoeslakens om de matras heen te krijgen en ze er weer af te halen wanneer het bed wordt verschoond.

Totale hoogte van je nieuwe bed?

De totale hoogte van het bed berekenen? Hou dan ook rekening met de matras en eventueel de topdekmatras. Hoeveel zakt de matras nog weg in het ledikant en hoeveel komen matras en topdekmatras daar nog bovenuit? Als je weet wat de hoogte ongeveer moet wordend dan kunnen we in een van onze winkels op zoek gaan naar een bed op de juiste hoogte. Maak hier een afspraak met één van onze slaapadviseurs.

Deel

Bekijk meer artikelen

De Laatste Trends: Hout

De laatste trends: Houten Ledikanten Kenmerkend bij de houten ledikanten is uiteraard het gebruik van natuurlijke materialen. De collectie bestaat

Opruiming

Matrassen opruiming

Matrassen opruiming bij Passie voor Slapen: 50% korting! Het is tijd om onze collectie aan te passen. Nieuwe ontwikkelingen, nieuwe kleuren,

Koffie & Dutjes

Wie op zoek is naar wat extra energie grijpt al snel naar de koffiekan, of geeft toe aan de vermoeidheid

Contact ons