fbpx

Twijfelaar bedden

Bij een twijfelaar moet je denken aan een ledikant of boxspring in de afmeting 120 of 140 cm breed. Deze maten zijn ideaal wanneer je niet genoeg ruimte hebt in de slaapkamer of logeerkamer voor een groter tweepersoons bed. Bij beide afmetingen is het advies om gebruik te maken van 1 grote matras. Maar dit gaan we natuurlijk hieronder nog verder behandelen.

Welke afmetingen zijn er?

Als je kiest voor een twijfelaar comfort ledikant heb je de keuze uit 2 verschillende afmetingen. De afmetingen zijn 120 en 140 cm breed. In de lengte is er wel meet keus dan kun je namelijk kiezen tussen 190, 200, 210 of zelfs 220 cm lang. Deze afmeting hebben allemaal te maken met het ligcomfort in bed, onze adviseurs helpen je dan ook graag bij het samenstellen van jou ideale bed. En kijken welke afmetingen het best bij je passen.

Waar moet ik op letten?

Als we kijken naar de breedtematen 120 en 140 cm breed horen wij vaak dat de aankoop van de matras een stuk ”lastiger” wordt. Dat valt best wel mee, maar er zijn zeker een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Zo is in beide gevallen het advies om te kiezen voor 1 grote matras. Voor 2 aparte matrassen is het best krap, een matras van 60 of 70cm breed is te smal om het lichaam op de juiste manier te ondersteunen.

Welke opties zijn er?

Ook bij een twijfelaar ledikant of boxspring kun je jouw eigen bed helemaal zelf samen stellen, zo kun je kiezen voor hout, staal of helemaal gestoffeerd. Maar ook de pootjes zijn aan te passen waardoor de instaphoogte bepaald kan worden, en door te kiezen voor het hoofdbord wat het best bij je past maak je het bed helemaal af.

Welke bedbodem bij een twijfelaar?

Bij het kiezen van een nieuw slaapsysteem is de keuze van bedbodem natuurlijk ook erg belangrijk! In een twijfelaar kunnen alle bedbodems geplaatst worden. Dus een lattenbodem, schotelbodem en spiraalbodem vallen onder de mogelijkheden. Ook zijn al onze boxsprings op de afmetingen 120 of 140 breed beschikbaar.

Twijfel je tussen een bed en een boxspring? Lees dan dit artikel over de verschillen tussen een bed en een boxspring. Tegenwoordig zijn er ook twijfelaar boxsprings op de markt, we vertellen er alles over in dit artikel.

Deel

Bekijk meer artikelen

De Laatste Trends: Hout

De laatste trends: Houten Ledikanten Kenmerkend bij de houten ledikanten is uiteraard het gebruik van natuurlijke materialen. De collectie bestaat

Opruiming

Matrassen opruiming

Matrassen opruiming bij Passie voor Slapen: 50% korting! Het is tijd om onze collectie aan te passen. Nieuwe ontwikkelingen, nieuwe kleuren,

Koffie & Dutjes

Wie op zoek is naar wat extra energie grijpt al snel naar de koffiekan, of geeft toe aan de vermoeidheid

Contact ons