fbpx

Een nieuw bed!

Bedden zijn er in allerlei vormen en maten, dus laten we eerst duidelijk maken waar we over schrijven: een nieuw bed. Met een bed bedoelen wij, een ledikant (bedomranding) met bedbodem, of een boxspring. In de meeste gevallen kiezen mensen ook voor nieuwe matrassen wanneer ze op zoek zijn naar een nieuw ledikant of nieuwe boxspring. Een boxspring is steeds populairder maar ook ledikanten blijven in smaak.
nieuw bed

Ga je een nieuw bed kopen? Gefeliciteerd! Het is wel belangrijk dat je met een aantal zaken rekening houdt, zodat je nieuwe bed altijd comfortabel ligt. We hebben alle belangrijke punten voor je op een rijtje gezet:

Waar moet je rekening mee houden?

Het is verstandig om het volgende in je achterhoofd te houden, slaap je alleen? Of ligt er iemand naast je? Als het laatste het geval is raden wij altijd aan om je samen in te lezen, en om samen op pad te gaan wanneer je rondje langs verschillende woon- en beddenwinkels maakt.

Het kijken naar bedden is leuk, maar of ze goed aanvoelen kan je alleen ervaren door daadwerkelijk op de bedden te gaan liggen. We zien veel mensen die terughoudend zijn om op een bed te gaan liggen en duwen daarom met hun hand op de matras, of gaan op het randje zitten, en vormen zo de mening: dit bed is te hard, of dit bed is te zacht. Een bed en matras dragen je hele lichaam, zo ga je het ook daadwerkelijk gebruiken wanneer het in je slaapkamer staat, dus voel je vrij om op ieder bed te gaan liggen! Hoe mooi de bedden ook zijn opgemaakt, gooi die dekens en kussens opzij en neem de tijd om te voelen hoe het ligt!

Krijg je in de winkel te horen dat het niet de bedoeling is, of wordt je vriendelijk verzocht om niet op de bedden te liggen? Dan wordt het tijd om op zoek te gaan naar een andere winkel, want bedden moet je voelen! Kijk hier hoe je jouw eigen boxspring kunt samenstellen.

Wanneer is het tijd voor een nieuw bed?

Een ledikant, de bed-omranding die vaak gemaakt is van hout of staal, kan zomaar ruim 30 jaar meegaan! Een bedbodem (schotelbodem, lattenbodem, spiraalbodem of boxspring) gaat gemiddeld zo’n 20 à 25 jaar meegaan.

Vaak komen mensen voor een nieuw bed wanneer ze verhuizen, omdat het huidige bed niet meer bij de nieuwe inrichting past, of omdat ze er gewoon op zijn uitgekeken en na al die jaren graag wat nieuws in huis willen. We horen eigenlijk zelden dat een ledikant toe is aan vervanging omdat het kapot is.

Zoals je hierboven kan lezen, is een boxspring een bedbodem. We merken dat mensen vaak het idee hebben dat een boxspring het hele bed is, maar dat is onjuist. Een boxspring is een bak met pocketveren die dient als bedbodem onder de matras zoals een lattenbodem als bedbodem werkt.

Een boxspring is gestoffeerd, dat betekent dat het gevoeliger is om vies te worden, en wat lastiger schoon te maken is, dan een houten of stalen ledikant. Het kan dus zijn dat je uit hygiënische overweging je boxspring wat eerder zou moeten vervangen, omdat er bijvoorbeeld ook huisstofmijt in kan gaan zitten.

Doe hier de test om te kijken of jij toe bent aan nieuw matrassen!

Waar begin je?

Om alles mee te nemen in de zoektocht naar een nieuw bed, gaan we er nu van uit dat je ook op zoek bent naar een nieuwe matras. De matras speelt namelijk een grote rol bij de keuze van je bed en bedbodem.

Stap 1: Ledikant of Boxspring

De eerste keuze die je moet maken voor jezelf is of je gaat voor een boxspring, of voor een ledikant. Dit is omdat een ledikant gecombineerd kan worden met verschillende bedbodems en matrassen, terwijl de boxspring als bedbodem geen bed-omranding nodig heeft.

Voor het uiteindelijke comfort en voor de ergonomie maakt deze keuze niet heel veel uit. Het gaat er puur om wat jij het mooist vindt. We merken dat de laatste jaren een groot deel van de mensen koos voor een boxspring, maar dat het met de komst van stoere, eigentijdse houten ledikanten weer wat afneemt.

In de winkel hebben we meer dan 75 boxsprings en ledikanten staan om uit te kiezen. Zodra jij erachter bent welk bed je in jouw slaapkamer wilt hebben, kunnen we door naar stap 2.

Benieuwd naar de verschillen tussen bedden en boxsprings klik dan hier!

Stap 2: Kies je bedbodem

Wanneer je erachter bent of je een ledikant of een boxspring wilt, is het nu tijd om goed te kijken naar de wensen van je bedbodem. Wil je die vlak, of moet die verstelbaar zijn? En moet dat dan handmatig, of elektrisch verstelbaar zijn? Wordt het een spiraalbodem, een lattenbodem, een schotelbodem of een boxspring? Er zijn een aantal zaken die hierbij een rol kunnen spelen, bijvoorbeeld of je voorkeur uitgaat naar een matras van Tempur, dan kan je best voor een schotelbodem kiezen. Wil je graag een ledikant van Auping? Dan zou je beste optie een spiraalbodem zijn. Zo zijn er nog een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Onze slaapexperts helpen je hierbij en nemen alle mogelijkheden met je door. Kom je er later achter dat je bedbodem niet past bij de matras dat jij het lekkerst vindt liggen? Dan kan je natuurlijk gewoon een andere bedbodem kiezen. Voor het proefliggen is het belangrijk dat we de matras neerleggen op het soort bodem dat je wilt hebben, zodat je de matras in de winkel precies zo ervaart als hoe het thuis zal zijn. Bekijk hier een uitgebreid artikel over bedbodems of klik op deze link voor de bedbodems in onze webshop. 

Stap 3: Kies je matras

Je hebt nu een ledikant met bedbodem of een boxspring gekozen, eventueel verstelbaar. Dan is het nu tijd om een matras te zoeken dat lekker ligt. We hebben meer dan 100 verschillende matrassen en kunnen matrassen zelfs in de winkel aanpassen op jouw postuur! Dat betekent dat we altijd een matras kunnen vinden dat optimaal bij jouw lichaam past. Omdat het erg veel tijd zou kosten om al die matrassen te voelen, maakt een van onze slaapexperts een selectie van matrassen waarvan hij denkt dat die zouden kunnen passen bij jouw voorkeuren. Hierbij houden we rekening met:

  • De gekozen bedbodem
  • Lichaamsbouw
  • Pijnklachten
  • Allergieën
  • Voorkeuren voor bepaalde materialen (traagschuim, natuurlijke materialen, etc.)
  • Voorkeuren voor bepaalde eigenschappen (dikte, hardheid, handgrepen, etc.)
  • Het budget

Wanneer je jouw matras hebt gevonden heb je jouw bed helemaal samengesteld. Je hebt een ledikant met bijpassende bodem, of een boxspring, en een lekker matras. Wanneer je zeker bent van je keuze wordt deze voor je besteld en is het nog een paar weekjes wachten voor je kunt genieten van jouw nieuwe bed! Bekijk hier hoe wij je kunnen helpen bij het uitkiezen van een nieuw matras!

Een nieuw bed koop je online bij Passie Voor Slapen

Als het goed is voel jij je nu iets meer thuis in de wereld van de bedden, en kan de zoektocht naar een nieuw bed van start gaan! Wij zouden je natuurlijk graag willen helpen in onze winkel, want wij vinden natuurlijk dat ons slaapadvies superieur is. Je hoeft ons natuurlijk niet zomaar te geloven. Als er een producent bij ons langskomt die vertelt dat zijn product het beste is en dat wij dat echt moeten verkopen, geloven wij dat ook niet zomaar! Door te testen en te onderzoeken komen we erachter of die matras ook echt zo goed is als beweert wordt, en alleen als het hele team overtuigd is komt een nieuwe matras in onze collectie. Maak online een afspraak met één van onze slaapadviseurs.

Deel

Bekijk meer artikelen

De Laatste Trends: Hout

De laatste trends: Houten Ledikanten Kenmerkend bij de houten ledikanten is uiteraard het gebruik van natuurlijke materialen. De collectie bestaat

Opruiming

Matrassen opruiming

Matrassen opruiming bij Passie voor Slapen: 50% korting! Het is tijd om onze collectie aan te passen. Nieuwe ontwikkelingen, nieuwe kleuren,

Koffie & Dutjes

Wie op zoek is naar wat extra energie grijpt al snel naar de koffiekan, of geeft toe aan de vermoeidheid

Contact ons