fbpx

Een vlakke boxspring of een verstelbare boxspring?

Altijd een lastige keuze: vlakke of verstelbare boxspring! Een boxspring heeft een lange duurzaamheid. Een keuze waarbij je enerzijds kijkt naar je leefgewoontes maar anderzijds ook een soort kijkje te toekomst in zult moeten nemen.

Het verschil

Een vlakke boxspring bodem is niet te verstellen en deze is ook op termijn niet aan te passen naar verstelbaarheid. Bij een verstelbare boxspring kun je verschillende zones van de boxspring in een andere positie zetten. Bij verstelbaarheid kun je denken aan het hoofdeind en het voeteind. Daarnaast heb je in de verstelbaarheid van het hoofd- en voeteind nog verschillende opties om deze nog individueler aan te passen.

Het maken van de keuze

Uiteraard speelt het budget wat je beschikbaar wilt maken, hierbij een belangrijke rol. Een verstelbare uitvoering is simpelweg kostbaarder in aanschaf dan een vlakke. Wij hanteren altijd de regel dat de nachtrust zelf er niet onder mag leiden. Kortom, eerst het juiste matras en een duurzame boxspring daarna bekijken of het budget nog extra luxe toestaat.

Wanneer past een verstelbare boxspring het beste?

Lees je veel in bed? Kijk je veel TV in bed? Of geniet je van je ontbijt vanuit bed? Dan is een verstelbare boxspring echt ideaal. Maar ook bijvoorbeeld bij het opmaken en het verschonen van het bed kan een verstelbare boxspring veel gemak brengen. Inmiddels al wat op leeftijd, dan kan een verstelbare boxspring erg prettig zijn om makkelijk uit bed te komen. Bij sommige lichamelijke klachten is het ook erg prettig om tijdens het slapen de boxspring in bepaalde zones iets te kunnen verstellen.

Welke elektrische verstelling past het beste?

De kogel is door de kerk, een verstelbare boxspring dat gaat het worden. Dan heb je vervolgens nog een aantal keuzes te maken. De verstelling is verkrijgbaar met 1, 2, 3 of 4 motoren. Elke motor geeft sturing aan een bepaalde zone van de boxspring. Het hoofdeinde kan aangestuurd worden door 1 of 2 motoren. Bij 1 motor is het hoofdeind verstelbaar, het toevoegen van een tweede motor zorgt voor verstelling van het gedeelte bij het hoofd en nek. Het voeteind is ook weer te verstellen door 1 of 2 motoren. Bij twee motoren kun je ook de knik bij de knieen nog extra instellen.

Wij adviseren bij verstelbaarheid altijd minimaal 2 motoren. Een aangename zit in bed bereik je door zowel het hoofdeind als het voeteind te kunnen verstellen. Meerdere motoren dan 2, begint pas interessant te worden als je nog meer opties wilt hebben om te verstellen.

Als laatste zul je nog een keuze moeten maken of je de handbediening via een draad (verbonden met het bed) of draadloos wilt hebben. Bij de draadloze varianten heb je tegenwoordig ook vaak de mogelijkheden het bed te verstellen via een app op telefoon of tablet.

Extra luxe? Sommige merken bieden ook de mogelijkheid een soort van massage unit in te bouwen.

Hulp bij de keuze die past bij jouw situatie?

Onze slaapadviseurs inventariseren graag hoe jij gebruik maakt van je boxspring en adviseren je graag! Maak hier gemakkelijk een afspraak.

Deel

Bekijk meer artikelen

De Laatste Trends: Hout

De laatste trends: Houten Ledikanten Kenmerkend bij de houten ledikanten is uiteraard het gebruik van natuurlijke materialen. De collectie bestaat

Opruiming

Matrassen opruiming

Matrassen opruiming bij Passie voor Slapen: 50% korting! Het is tijd om onze collectie aan te passen. Nieuwe ontwikkelingen, nieuwe kleuren,

Koffie & Dutjes

Wie op zoek is naar wat extra energie grijpt al snel naar de koffiekan, of geeft toe aan de vermoeidheid

Contact ons