fbpx

Hoe kies je de juiste boxspring?

We hebben ontzettend veel verschillende merken en modellen en eindeloos veel mogelijkheden. Als je dan ook nog de collecties van andere winkels in je vergelijking meeneemt kunnen wij ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Om je op weg te helpen in dit proces vertellen we je graag wat meer over waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe boxspring.

Het matras en de boxspring

De belangrijkste onderdelen van een boxspring combinatie zijn de matras en de boxspring bodem. De matras is echt een individuele keuze die wij graag persoonlijk adviseren. In de boxspring bodem zijn er echter ook verschillende ligcomforts mogelijk. Daarom adviseren wij om altijd het gekozen matras ook op de gekozen boxspring bodem te testen. Zo weet je zeker dat de combinatie van matras en boxspring comfortabel ligt. Kies je voor een gestoffeerd matras, dan komt hier altijd een topdekmatras bovenop, test die ook gelijk mee in je gekozen combinatie. We vertellen zo meer over de stoffering. Bekijk hier de matrassen checklist.

Het hoofdbord en/of voetbord

De keuze voor een hoofdbord en of een voetbord is een stuk gemakkelijker, omdat deze geen invloed hebben op het slapen. Dit is puur een decoratieve keuze. Hou wel goed de ruimte in je slaapkamer in de gaten en ook de mogelijkheden die het huis geeft om het hoofd- en/of voetbord naar boven te krijgen, dit kan via de trap zijn maar eventueel ook via een raam op de verdieping van je slaapkamer. Onze slaap-experts nemen dit altijd mee in onze adviezen en bij twijfel komt een van onze monteurs eerst de situatie thuis even bekijken.

De kleur en materialen

Door de vele mogelijkheden in kleur en materiaal kun je van de boxspring, echt je eigen persoonlijke uitvoering maken. Bij de aanschaf van een kwalitatief goede boxspring is deze zeer duurzaam. Hou daar bij de kleur- en materiaalkeuze ook rekening mee. Kies voor tijdloze kleuren zodat de boxspring ook over +/- 15 jaar nog steeds bevalt en bij de inrichting van de slaapkamer past. Met de keuze van bedtextiel in de laatste trends breng je het bed in de gewenste stijl. Bij lichte kleuren adviseren wij een vuilafstotende behandeling te geven aan de boxspring.

De slaapadviseur is je graag van dienst

Onze slaap-experts zijn dagelijks bezig met de collectie en worden continue getraind. Zij hebben jarenlange ervaring en weten precies welke mogelijkheden er allemaal zijn, en wat het beste gaat passen bij jouw individuele wensen en eisen. Maak gebruik van die kennis, zij staan voor je klaar! Het kiezen van een nieuwe boxspring kost tijd, wij nemen doorgaans zo’n anderhalf uur de tijd. Dan bespreken we eerst te wat je zoekt in een nieuw bed en matras om vervolgens te laten voelen wat bij je wensen en eisen past. Daarna gaan we terug aan tafel en stellen we de boxspring van je dromen samen. Maak hier gemakkelijk je afspraak.

Deel

Bekijk meer artikelen

De Laatste Trends: Hout

De laatste trends: Houten Ledikanten Kenmerkend bij de houten ledikanten is uiteraard het gebruik van natuurlijke materialen. De collectie bestaat

Opruiming

Matrassen opruiming

Matrassen opruiming bij Passie voor Slapen: 50% korting! Het is tijd om onze collectie aan te passen. Nieuwe ontwikkelingen, nieuwe kleuren,

Koffie & Dutjes

Wie op zoek is naar wat extra energie grijpt al snel naar de koffiekan, of geeft toe aan de vermoeidheid

Contact ons