Katoenen dekbedden

Dekbedden zijn er in vele soorten en maten. De materialen en de hoeveelheid die daarvan wordt gebruikt hebben een grote invloed op het slaapklimaat. Katoenen dekbedden zijn wanneer je kijkt naar alle mogelijke dekbedden een van de koelste opties en worden veel gebruikt als zomerdekbed. Katoen is een materiaal dat erg goed is in het reguleren van vocht en warmte zodat je het klimaat is bed fris en luchtig blijft.

Wat is katoen?

Katoen is afkomstig van de katoenplant. Het is een 100% natuurlijke vezel die veel gebruikt wordt in textiel, zoals kleding en beddengoed. De goede isolerende en ventilerende eigenschappen van katoen maken het ideaal als zomerdekbed. Daarnaast is een dekbed van katoen te wassen op hoge temperatuur waardoor je makkelijk van huisstofmijt afkomt. Katoenen dekbedden zijn daardoor ideaal voor mensen met een huisstofmijtallergie maar ook voor de slaper die ‘s nachts soms last heeft van ongelukjes.

Deel

Bekijk meer artikelen

Kastverlichting

Wie kent het niet, het is nog donker buiten maar jij staat al naast je bed omdat het tijd is

Kastinterieur

Wanneer je een kast koopt, heb je er natuurlijk niks aan als er geen planken of roedes in zitten. Omdat

Commodes

Een commode is een elegante oplossing om meer opbergruimte in de slaapkamer te creëren. Dat is fijn want dan blijft

Topdekmatras

Het is een ware trend in slaapkamerland, de Topdek-matras. Zoals elk product heeft ook een topdek-matras voor- en nadelen. We

Contact ons