fbpx

Webshop bestellingen gratis thuisbezorgd tot 20 juni a.s.

Silvana Hoofdkussen Collectie

silvana hoofdkussen

De Silvana hoofdkussen is één van de meest bekende merken van Nedeland en dan met name de Support lijn. Maar ook het hoofdkussen waar we via onze chat de meeste vragen over ontvangen. Tijd om alles op een rijtje te zetten over de Silvana Support hoofdkussens. 

Silvana Support Collectie

De Silvana Support collectie bestaat uit zes verschillende typen hoofdkussens. Voor elke slaper met zijn eigen individuele bouw en hardheids wensen is een passend hoofdkussen in de collectie te vinden.

De verschillende types in de Silvana Hoofdkussen Collectie

Silvana Support heeft zes verschillende typen hoofdkussens. Elk hoofdkussen heeft zijn eigen hardheid. Elk kussen past daardoor ook bij een ander soort bouw en huiding van de slaper. Ook de hardheid van het slaapsysteem is daarbij een faktor:

Silvana Support Grenat
Voor extreem zachte ondersteuning.
– Voor gebruik op een uiterst zacht slaapsysteem
– Voor gebruiker met smalle schouders, tenger postuur
– Voor gebruiker met buik slaaphouding

Silvana Support Saphir
Voor zachte ondersteuning.
– Voor gebruik op een zacht slaapsysteem
– Voor gebruiker met smalle schouders, smal postuur
– Voor gebruiker met buik, rug of zij  slaaphouding

Silvana Support Emerald
Voor gemiddelde ondersteuning.
– Voor gebruik op een gemiddeld (hardheid) slaapsysteem
– Voor gebruiker met een gemiddelde schouder, gemiddeld postuur
– Voor gebruiker met een rug of zij slaaphouding

Silvana Support Fluorine
Voor een beetje stevige ondersteuning.
– Voor gebruik op een wat steviger slaapsysteem
– Voor gebruiker met een bredere schouder, gemiddeld postuur
– Voor gebruiker met een rug of zij slaaphouding

Silvana Support Cristal
Voor een stevige ondersteuning.
– Voor gebruik op een stevig slaapsysteem
– Voor gebruiker met brede schouder, breder postuur
– Voor gebruiker met rug of zij slaaphouding

Silvana Support Larimar
Voor een hele stevige ondersteuning.
– Voor gebruik op een zeer stevig slaapsysteem
– Voor gebruiker met zeer brede schouder, breed postuur
– Voor gebruik met een zij slaaphouding

Naast de 6 comfortabele Silvana Support uitvoeringen, zijn er inmiddels ook 3 luxere varianten: Silvana Support Royale 

De Silvana Support serie krijgt er een koninklijk zusje bij: de Silvana Support Royale, voor als het nét iets mooier en luxer mag. De Royale is het eerste donzen kussen in de Silvana Support serie.

De heerlijk zachte en goed vochtregulerende tijk van bamboe/katoen zorgt samen met de hoogwaardige donzen vulling en Vita Talalay® latex neksteun voor ultiem slaapcomfort.

De Silvana Support Royale is vanaf nu verkrijgbaar in de hardheden Zacht, Medium en Stevig.

Silvana Support Royale Zacht
Voor zachte ondersteuning.
– Voor gebruik op een zacht slaapsysteem
– Voor gebruiker met smalle schouders, smal postuur
– Voor gebruiker met buik, rug of zij  slaaphouding

Silvana Support Royale Medium
Voor gemiddelde ondersteuning.
– Voor gebruik op een gemiddeld (hardheid) slaapsysteem
– Voor gebruiker met een gemiddelde schouder, gemiddeld postuur
– Voor gebruiker met een rug of zij slaaphouding

Silvana Support Royale Stevig
Voor een beetje stevige ondersteuning.
– Voor gebruik op een wat steviger slaapsysteem
– Voor gebruiker met een bredere schouder, gemiddeld postuur
– Voor gebruiker met een rug of zij slaaphouding

Bekijk de verschillende Silvana Support Royale producten in onze webshop

Welk hoofdkussen uit de Silvana Support collectie, past het beste?

Een van de faktoren is de slaaphouding. Nou slaapt bijna niemand in maar 1 houding. We nemen hiervoor als basis altijd de voorkeurshouding.

Een buikslaper heeft geen hoofdkussen of een heel laag hoofdkussen nodig. Dit omdat bij een te hoog hoofdkussen de nekwervels in een vervelende positie komen te liggen.

Een rugslaper heeft een hoofdkussen nodig wat past bij de natuurlijke curve die de nek maakt. Je mag met je kin niet te ver richting je borst.

Een zijslaper heeft een hoofdkussen nodig wat de schouder goed kan overbruggen en de nek in een comfortabele positie kan ondersteunen.

Als eerste kijken wij altijd naar de bouw van diegene die er op moet gaan slapen. Over het algemeen is een smalle bouw een smal hoofdkussen en een stevige bouw een hoger hoodskussen. (Voor zijslapers: belangrijk punt daarbij is de schouder. Brede schouder heeft een hoger en over het algemeen wat steviger hoofdkussen nodig, dan iemand met een smalle schouder.)

Als tweede is de hardheid van het matras een belangrijk punt. Vooral bij zijslapers is de schouderzone van belang (punt waar de schouder ligt op het matras). Bij een stevig matras zakt de schouder minder ver weg dan op een wat zachter matras.

Daarnaast speelt je eigen voorkeur een rol. Ook informeren wij altijd naar gezondheidsklachten. Denk aan pijn in nek, schouders, of hoog in de rug. Deze klachten hebben vaak te maken met het hoofdkussen, waarop wij gericht kunnen adviseren.

Het beste advies: testen in de showroom onder begeleiding van onze slaapadviseurs

Een hoofdkussen aankopen in een webshop? Natuurlijk kan dat ook bij ons. Maar eigenlijk is ons advies om er toch even een bezoek aan onze showroom voor te maken. We kunnen dan goed kijken naar je bouw, je ligcomfort vanuit het matras en eventuele lichamelijke klachten en persoonlijke wensen.

In onze showroom testen we het hoofdkussen altijd op het matras wat het dichtste in de buurt komt van je eigen matras. Ook let de adviseur op je lichamelijke bouw en vraagt naar je persoonlijke voorkeuren en eventuele lichamelijke klachten. Die punten allemaal op een rij en goed bekeken, zorgt vaak voor weer zorgeloos een aantal jaar slapen. Maak hier uw afspraak.

14 nachten hoofdkussen testservice op de Silvana Support Collectie

Om zeker te weten dat we het goede hoofdkussen hebben geadviseerd, heb je altijd 14 nachten hoofdkussen testservive op je aankoop. Dat wil zeggen dat je het hoofdkussen 14 nachten kunt testen en mocht het niet naar tevredenheid zijn ruilen we deze om.

Maatvoeringen Silvana Support Collectie

Alle hoofdkussens uit de Silvana Support collectie zijn te krijgen in de basis maatvoering 60 x 70. De maatvoering 60 x 70 is de Nederlandse maatvoering voor dekbedovertrekken.

Daarnaast is er voor langere mensen ook een versie maatvoering van 50 x 70. Hierdoor krijg je 20 cm meer lengte beschikbaar in bed.

Rond de vakantieperiode (juni / juli) is er jaarlijks de travel versie. Een hoofdkussen op de maat 35 x 35. Ideaal formaat om mee op vakantie te nemen. Eenmaal gewend om te slapen met je Silvana Support hoofdkussen dan wil je dat ook tijdens je vakantie.

Extra producten voor je Silvana Support hoofdkussen

Om je hoofdkussen van Silvana Support goed te beschermen tegen vuil en transpiratie, is er een passende molton kussensloop beschikbaar. De molton beschermt je hoofdkussen erg goed door de vochtregulerende eigenschappen.

Daarnaast is er ook een speciale Climate Control sloop beschikbaar. Voor die gebruiker die het hoofdkussen te warm zou kunnen vinden. Het materiaal zorgt voor een gelijkmatige warmte verdeling waardoor je minder gaat transpireren en het hoofdkussen minder warm aanvoelt.

Bekijk hier de Silvana Molton.

Onderhoud van je Silvana hoofdkussen

De tijk (of hoes) van je hoofdkussen kun je wassen. De neksteun in het kussen zelf kan niet gewassen worden. De vulling van het hoofdkussen adviseren wij ook niet te wassen omdat er teveel slijtage zou kunnen optreden.

Wij adviseren het hoofdkussen elke 3 tot 4 jaar te vervangen. Sommige mensen transpireren erg veel waardoor de slijtage in de neksteun zou kunnen versnellen. Speciaal daarvoor hebben wij losse neksteunen beschikbaar in onze webshop en in de showroom zodat je de alleen de neksteun even zou kunnen vervangen.

Ook het losse vulmateriaal zou bijgevuld kunnen worden. Ook de materialen daarvoor hebben wij beschikbaar in onze webshop en showroom.

Verder adviseren wij het kussen af en toe even goed te laten luchten in de buitenlucht. Let wel op dat het hoofdkussen niet in de zon komt te liggen omdat dat schadelijk is voor de neksteun en de vulmaterialen.

De drie gezichtjes van de Silvana Support, waar staan die precies voor

Mensen die een Silvana Support aanschaffen hebben het vaak over ‘het kussen met de drie gezichtjes’. Zij doelen dan op de kenmerkende bedrukking. Het idee van een neksteun was 25 jaar geleden zo nieuw dat mensen niet goed begrepen hoe het kussen moest worden gebruikt. Het werd dan achterstevoren neergelegd. Zo ontstond het idee van de gezichtjes: ze laten zien, waar het hoofd hoort te liggen.Inmiddels is het een van de meest verkochte hoofdkussens in Nederland en zijn de gezichtjes vooral ook een herkenning voor veel mensen.

Ik gebruik al een Silvana Support maar welke heb ik precies thuis?

Het hoofdkussen Silvana Support is inmiddels al meer dan 30 jaar in collectie. Inmiddels zijn er natuurlijk al verschillende updates in de collectie geweest en ook de namen zijn veranderd. 1 ding is altijd hetzelfde gebleven de afgelopen tientale jaren: de kleur van het hoofdkussen.

Een van de herkenningspunten is de kleur accenten in het hoofdkussen.

De zachtste versie is altijd in de kleur Roze / Rood geweest. Het hoofdkussen had vroeger de naam Silvana Support Gracile. Inmiddels heet het hoofdkussen: Silvana Support Grenat (extra zacht).

De zachte versie is altijd in de kleur oranje geweest. Het hoofdkussen had vroeger de naam Silvana Support Sensic. Inmiddels heet het hoofdkussen: Silvana Support Saphir (zacht).

De gemiddelde versie is altijd in de kleur paars geweest. Het hoofdkussen had vroeger de naam Silvana Support Elastic. Inmiddels heet het hoofdkussen: Silvana Support Emerald (beetje zacht).

De beetje stevige versie is altijd in de kleur blauw geweest.. Het hoofdkussen had vroeger de naam Silvana Support Finesse. Inmiddels heet het hoofdkussen: Silvana Support Fluorine (beetje stevig).

De Stevige versie is altijd in de kleur geel geweest. Het hoofdkussen had vroeger de naam Silvana Support Carresse. Inmiddels heet het hoofdkussen: Silvana Support Cristal (stevig).

De extra stevige versie is altijd in de kleur groen geweest. Het hoofdkussen had vroeger de naam Silvana Support Largo. Inmiddels heet het hoofdkussen: Silvana Support Larimar (extra stevig).

Nieuw in de Silvana Support collectie: Silvana Support Royale. Voor gebruikers van het Saphir, Emerald of Fluorine kussen is er dus nu ook een Silvana Support Royale versie verkrijgbaar.
– Saphir = Royale zacht
– Emerald = Royale Medium
– Fluorine = Royale stevig

De hoofdkussens van Silvana Support met uitgebreide omschrijvingen:

Uiteraard is het complete assortiment van Silvana Support hoofdkussens, losse kussenslopen, neksteunen en vulmaterialen verkrijgbaar in onze webshop:

Bekijk het complete overzicht van de Silvana Support Collectie

Deel

Bekijk meer artikelen

Contact ons