fbpx

Webshop bestellingen (kussens, dekbedden en bedtextiel) gratis thuisbezorgd tot 31 juli a.s.

Silvana: Mijn eerste kussen voor je kind

Wanneer geef je je kind een hoofdkussen? Een van de meest gestelde vragen bij ons in de showroom als het gaat om kinderen en hoofdkussens. Het antwoord is kort en krachtig (maar we geven nog wat extra uitleg): vanaf 2 jaar!

Vanaf 2 jaar een hoofdkussen voor je kind:

Vanaf de leeftijd van ongeveer 2 jaar, is het verstandig om je kind een hoofdkussen te geven. Je kind begint de ondersteuning nodig te hebben. Sommige kinderen leunen tijdens het slapen met het hoofd op de arm, een knuffel of frommelen het dekbed onder hun hoofd.

Het lichaam begint zich aardig te ontwikkelen. Kinderen die op de zij slapen, hebben de hoogte van een kussen nodig om het hoofd en de nek te ondersteunen. Maar ook voor kinderen die op de rug slapen is het aangenaam het hoofd iets te laten ondersteunen.

Wat voor kussen, is de juiste voor je kind?

Vanaf de leeftijd 2 jaar tot ongeveer 5 a 6 jaar, adviseren we het Silvana Mijn Eerste Kussen te gebruiken. Het hoofdkussen is speciaal ontwikkeld voor kinderen. De hoogte past bij het lichaam van een kind tussen de 2 en 6 jaar. Maar ook bij het gebruik van materialen in het kussen is rekening gehouden met deze leeftijdsfase. Het kussen is volledig wasbaar. Je kunt doorademen als je met je hoofd in het kussen ligt en het kussen is volledig Anti Allergisch.

Vanaf de leeftijd van 5 a 6 jaar past weer een ander hoofdkussen. Hiervoor heeft Silvana het speciale Silvana Start hoofdkussen ontwikkeld. Wederom passend bij de lichaamsbouw van kinderen tussen de 5 a 6 jaar en 10 a 11 jaar.

Vanaf de leeftijd van 11 a 12 jaar kun je langzaam richting de volwassenen hoofdkussens. Pak hierbij dan wel een variant die passend is bij de lichaamsbouw en slaaphouding van je tiener.

Een hoofdkussen van jezelf even doorschuiven of een hoofdkussen geschikt voor een volwassenen is onder de leeftijd van 12 echt af te raden. Een kinder lichaam heeft gewoon echt ondersteuning nodig die passend is bij de lichaamsbouw en de leeftijd van een kind.

De hoofdkussens zijn beide natuurlijk in onze webshop te verkrijgen. Maar extra leuk natuurlijk om samen met je kind naar onze showroom te komen en het kussen ook nog even te testen en te laten adviseren. We zien menig kind weer trots vertrekken met hun eigen lekkere hoofdkussen!

De hoofdkussens voor kinderen in onze webshop:

Onderstaand zijn de verschillende kinder hoofdkussens te vinden in onze webshop.

Silvana Mijn eerste kussen = van 2 t/m 5 a 6 jaar
Silvana Start = van 5 a 6 tot 10 jaar
Silvana Start Up = van 5 a 6 tot 10 jaar (extra luxe versie)
Silvana Grenat Extra Zacht = vanaf 10 jaar

Meer informatie of vragen? Neem contact op via Live Advies of bezoek onze showroom:

Ben je opzoek naar meer informatie of heb je vragen naar aanleiding van dit blog? Neem contact met ons op via Live Advies of bezoek onze showroom!

Deel

Bekijk meer artikelen

Contact ons