fbpx

Webshop bestellingen gratis thuisbezorgd tot 20 juni a.s.

Alles over: hoeslakens en moltons voor Matras en Topper

Je nieuwe bed staat in bestelling of is misschien zelfs al geleverd. Belangrijk natuurlijk om te zorgen dat je nieuwe bed fris en schoon blijft. Het juiste bedtextiel kan daar een goede bijdrage aan leveren.

Wat heb je nodig om matras of topdekmatras te beschermen?

Als eerste adviseren we een molton te gebruiken. De molton zorgt voor extra bescherming van het matras. Daarnaast adviseren we over de molton heen een hoeslaken te gebruiken. Zowel bij een matras als een topdekmatras is dit van toepassing.

Bedtextiel voor matrassen of topdekmatrassen

Bij de aankoop van een molton of een hoeslaken is het van belang de juiste maatvoering te hanteren. Een niet goed passend hoeslaken kan erg veel ergernis geven bij het opmaken van het bed. Lengte en breedte van het matras of topdekmatras is van belang, maar ook bijvoorbeeld de hoogte van het matras of topdekmatras is belangrijk.

Hoeslakens voor matrassen en topdekmatrassen zijn in de volgende materialen beschikbaar: Katoen Percal, Katoen Satijn en Katoen Jersey. Katoen Percal en Katoen Satijn zijn materialen zonder stretch. De Katoen Jersey heeft stretchend vermogen waardoor het een perfecte pasvorm heeft en daarnaast goed kan meebewegen in het contourend vermogen van de matrassen en topdekmatrassen van tegenwoordig. In deze video legt eigenaar Kees Goddrie uit waarom een stretch hoeslaken onmisbaar is bij aanschaf van een nieuw matras.

Ons advies is dan ook om gebruik te maken van Katoen Jersey omdat het mooi meebeweegt (perfecte contouring) en perfect past om de matrassen en topdekmatrassen. Veel mensen geven aan dat Jersey zo warm aanvoelt, maar dat is door de verbetering van de materialen eigenlijk geen probleem meer.

Moltons voor matrassen en topdekmatrassen zijn over het algemeen gemaakt van katoen en vaak ook voorzien van een percentage elastan. Ook zien we enorm veel ontwikkelingen op klimaat technisch gebied in moltons. Duidelijk in opkomst zijn 3d vezels of bijvoorbeeld het gebruik van Tencel.

Ons advies is dan ook gebruik te maken van deze nieuwe technologieën zoals een 3d vezel of een Tencel. Deze vernieuwende materialen zijn namelijk enorm goed instaat om zowel je matras te beschermen als ook het klimaat in bed aangenaam te houden.

Voor topdekmatrassen adviseren wij echt speciale hoeslakens en moltons aan te schaffen die ook echt geschikt zijn voor een topdekmatras. Dit zorgt voor een juiste pasvorm en voorkomt dat de hoeken van een topdek omhoog gaan krullen.

Welke producten adviseren wij uit ons hoeslaken assortiment?

De matrassen en topdekmatrassen van tegenwoordig geven een mooie contouring en hebben een goed aanpassingsvermogen op het lichaam. Een hoeslaken wat goed kan meebewegen met je matras en de contouring van het lichaam in het matras is bijvoorbeeld een Katoen Jersey. Een perfecte duurzaamheid, pilling vrij (geen bolletjes vorming) en een mooie pastvorm geven bijvoorbeeld de hoeslakens van Formesse. Deze kunnen op 60 graden gewassen worden en kunnen probleemloos in de droger. Daarnaast zijn deze hoeslakens in 54 verschillende kleuren beschikbaar.

Formesse heeft twee verschillende kwaliteiten in haar assortiment. De Bella Donna is het luxe hoeslaken (super zacht door gebruik van Aloe Vera en Zijde Proteine). De Bella Gracia is het voordeligere alternatief hoeslaken (nog steeds een mooie kwaliteit en duurzaamheid, maar iets minder luxe). Bekijk hier de Formesse hoeslakens in onze webshop.

Voor matrassen met een hoekhoogte tot 26 cm:

Voor matrassen met een hoekhoogte vanaf 26 cm tot 40 cm:

Voor topdekmatrassen met een hoekhoogte tot 15 cm:

Voor topdekmatrassen met een hoekhoogte tot 15 cm en een enkele of dubbele split:

Welke producten adviseren wij uit ons molton assortiment?

Een goede bescherming van je matras of topdekmatras is voor een goede levensduur en een fris en schoon slaapcomfort natuurlijk erg belangrijk. Er zijn traditionele moltons beschikbaar van katoen met elastan. Prima in staat om je matras te beschermen. Maar tegenwoordig gebruiken we steeds meer materialen uit bijvoorbeeld de sportwereld die nog beter instaat zijn om transpiratievocht te verwerken en het klimaat te verbeteren in bed door bijvoorbeeld luchtcirculatie.

Traditionele moltons voor matrassen tot 26 cm hoogte:

Traditionele moltons voor matrassen vanaf 26 cm tot 40 cm hoogte:

Traditionele moltons voor topdekmatrassen tot 15 cm hoogte:

Traditionele moltons voor topdekmatrassen tot 15 cm hoogte en een enkele of dubbele split:

Molton voorzien van Tencel voor extra goede opname van transpiratievocht:

Molton voorzien van 3D technologie voor volledige bescherming tegen transpiratievocht en daarnaast voorzien van luchtcirculatie:

Molton speciaal voor bijvoorbeeld incontinentie of extreem transpiratieverlies:

–> Lees hier alles over bedtextiel in de diverse artikelen van Passie voor Slapen.

Deel

Bekijk meer artikelen

Contact ons