fbpx

Webshop bestellingen (kussens, dekbedden en bedtextiel) gratis thuisbezorgd tot 31 juli a.s.

Allergie en hoofdkussens / dekbedden

Omdat je met je gezicht en lichaam een nacht lang met het beddengoed in contact bent, is de kwaliteit daarvan van het grootste belang: een aanleg voor allergie zal zich vroeg of laat wreken wanneer je hiermee bij de aankoop geen rekening hebt gehouden. Als er sprake is van een allergie is het advies van onze slaapspecialist van belang. Daarnaast kan dit artikel je ook helpen bij het maken van de juiste keuzes.

Huisstof

De allergie die vooral in verband wordt gebracht met de slaapkamer is de huisstofmijt-allergie. Vroeger dacht men dat mensen allergisch konden zijn voor materialen als veren, wol of kapok, die onder andere in dekbedden kunnen zitten. Dat blijkt echter niet zo te zijn.

De werkelijke veroorzaker is een beestje dat in deze stoffen leeft, de huisstofmijt, die algemeen voorkomt in onze woningen. Dit spinachtige diertje is met zijn 0,3 mm (net) niet zichtbaar voor het blote oog. In de warme, vochtige omgeving van het bed voelthet zich prima thuis. Zijn voedsel bestaat vooral uit de in het bed altijd aanwezige huidschilfertjes.

Maatregelen die je kunt nemen?

Houdt de slaapkamer droog door in het najaar tijdig de verwarming aan te zetten. Dat voorkomt een explosie van het aantal mijten. De ideale temperatuur voor de slaapkamer is ongeveer 18 graden.

Beperk huisstof in de slaapkamer door te kiezen voor een gladde vloer en reinig deze regelmatig.

Was het beddengoed op 60 graden. Maar ook zeer lage luchtvochtigheid is effectief. Een diepvries heeft een prima klimaat om huisstofmijt te doden. Na enkele uren in de vriezer is dekbed, hoofdkussen, beddengoed of knuffel weer volledig vrij van huisstofmijt.

Anti Allergisch dekbed en/of kussen kopen?

Met de wetenschap dat het eigenlijk niet de materialen zijn maar de huisstofmijt, is de aankoop van een anti allergisch dekbed geen noodzaak. Wat wel echt van belang is, is een aankoop van goede kwaliteit. De tijk van het dekbed of kussen dient van zeer dichte stof te zijn. Maar speciaal voor die personen die het zeker voor het onzekere willen nemen hebben we een speciale lijn met Anti Allergische materialen in onze collectie voor zowel dekbedden als hoofdkussens.

Deel

Bekijk meer artikelen

Contact ons