fbpx

Webshop bestellingen gratis thuisbezorgd tot 20 juni a.s.

Kleur in de slaapkamer

Bij het inrichten van de slaapkamer spelen kleuren een grote rol. Alles kan op gebied van kleur tegenwoordig. Belangrijk is dat het gaat passen bij wie jij bent en waardoor jij rust ervaart. Kleur bepaalt namelijk je gemoedstoestand. Het draagt bij aan de sfeer. 

Welke kleuren zijn geschikt voor de slaapkamer

Over het algemeen kun je zeggen dat kleuren zoals bruin, blauw en groen rust geven en rood bijvoorbeeld energie. Eigenlijk wil je in een slaapkamer rust, waardoor rood misschien een minder wenselijke kleur is. Maar heeft iemand echt rood als wens, dan kiezen we rood maar dan wel genuanceerd. We adviseren dan de kleur wat verzacht te gebruiken.

Laat de kleur terugkomen in de ruimte

Nederlanders zijn een van de weinige in de wereld die 1 muur in een afwijkende kleur schilderen of behangen en de rest wit houden. Vaak pakken ze dan ook nog eens de kleur achter het bed. Als eerste staat het bed dan grotendeels voor de kleur en daarnaast valt zo’n muur gewoon ontzettend uit de toon. Zorg voor eenheid is ons advies.

Pak de kleur die je wil gaan toevoegen in verschillende kleur nuances zo voorkom je dat grote contrast met de overige muren.

Het is belangrijk dat je een interieur soort van begrijpt. Kleuren en materialen moeten terugkomen, ze moeten een eenheid vormen. Een wandje taupe schilderen en deze kleur nergens meer laten terugkomen klopt gewoon niet. Dat geeft, wellicht onbewust, onrust en dat is niet wenselijk in een slaapkamer. Kijk maar eens goed om je heen in bijvoorbeeld een luxe hotelkamer, het klopt gewoon; behang dat terugkomt in de bedlampjes, een gekleurde sprei die past bij de stof van een ander meubel zoals de stoel. Dat is een van de redenen waarom veel mensen zo heerlijk slapen in een hotel.

Lichte kleuren of juist donkere kleuren

Of je juist lichte kleuren of donkere kleuren gaat gebruiken is een beetje afhankelijk van de ruimte. Wil je het groter laten lijken dan werken lichtere kleuren juist erg goed. Wil je geborgenheid dan kunnen donkere kleuren daar een goede rol in spelen. Ook de warme of juist koele uitstraling van het licht dat van buiten komt heeft invloed op welke kleuren daar goed bij passen. Een kleur heeft namelijk altijd een warme of juist koele ondertoon.

Onze stylist maakt graag een passend plan voor jouw slaapkamer

Bij Passie voor Slapen kun je advies krijgen van onze stylist. Ben jij van plan je slaapkamer een nieuwe look te geven. Maak een afspraak met onze stylist, we helpen je graag opweg!

Deel

Bekijk meer artikelen

Contact ons