fbpx

Webshop bestellingen gratis thuisbezorgd tot 20 juni a.s.

Simpele wijsheden voor een gezonde nachtrust

Al verblijven we er meestal met onze ogen dicht, de inrichting van je slaapkamer (de plek waar lichaam en geest tot rust komen), doet er wel degelijk toe. Met een paar simpele wijsheden kun je zorgen dat ook jouw slaapkamer ideaal is ingericht.

Enkele tips

  1. Hoe minder meubels, hoe rustiger. Liefst alleen het bed: onrust in je slaapkamer zorgt dat je zelf ook de rust niet helemaal kan vinden. Zorg dus dat je slaapkamer een rustige omgeving is.
  2. Verwen jezelf met een goed matras, hoofdkussen en dekbed: de juiste ondersteuning vanuit je matras en hoofdkussen, zal wonderen verrichten voor je lichaam. Je lichaam kan zo optimaal ontspannen en zich klaarmaken voor de volgende dag.
  3. Verwijder mobieltjes, TV en computers of laptops uit je slaapkamer: deze apparatuur beinvloed de productie van melatonine (het slaaphormoon). Ban ze uit je slaapkamer of zorg dat ze op zijn minst volledig uit staan.
  4. Zet je bed zo dat je de deur kan zien: onbewust zien we ingangen in een ruimte als een potentiele mogelijkheid waar gevaar vandaan kan komen. Stel je bed zo op dat je vanuit liggende positie zonder teveel moeite overzicht kan hebben op de ingang van de ruimte. Je zult er onbewust een stuk rustiger door slapen.
  5. Zorg dat je slaapkamer voldoende verduisterd is: licht verstoort de slaap enorm. Erg belangrijk dus, om te zorgen dat licht geen kans krijgt je slaap te verstoren.
  6. Verwijder planten in de slaapkamer: planten in de slaapkamer lijken misschien een goed idee, maar het tegendeel is waar. Planten maken alleen zuurstof als het licht is, ‘s nachts concurreren ze met jou om de beschikbare zuurstof.
We wensen je succes met het nalopen van de tips! En natuurlijk een gezonde nachtrust!

Deel

Bekijk meer artikelen

Contact ons