fbpx

Webshop bestellingen gratis thuisbezorgd tot 20 juni a.s.

Slapen is mijn vak: mijn eigen bed uitzoeken!

Op slag verliefd, de jaarlijkse beurs in Brussel en ik liep er zo ineens tegen aan! Al een tijdje was ik in mijn hoofd bezig met een nieuwe boxspring. Eigenlijk was het bed nog niet echt heel nodig toe aan vervanging, maar dagelijks zie je de mooiste bedden voorbij komen, dus tja het begon te kriebelen. Heel wat boxsprings passeerde, maar de echte, echte klik, die was er nog niet. 

Mijn eigen bed uitzoeken, vind ik ook echt een stuk lastiger dan voor onze klanten het beste comfort erbij zoeken en meedenken in de aankleding. Soort van keuze stress. Al die collecties die ken ik uit mijn hoofd. Zoveel mooie ontwikkelingen, zoveel mooie bedden, teveel mogelijkheden en altijd die ja-maar.

En toen was er Serta

Mijn huidige bed is een mooie strak vormgegeven boxspring, recht toe, recht aan. Natuurlijk strak in stoffering, gewoon een mooi bed. Mijn nieuwe bed dat wilde ik nou gewoon eens heerlijk luxe en over de top. En laat dat heerlijk luxe en over de top gewoon eigenlijk Serta zijn!

Mijn keuze voorwaarden

Teveel kennis, dat zal mijn manco zijn. Enorme lijst met voorwaarden, dat was wel echt een puntje! De ene voorwaarde matched dan niet met de andere. Maar de keuze die ik nu gemaakt heb, komt eng dicht bij ‘mijn’ ideale bed!

– Mijn bed moet een minimale hoogte hebben van 60 cm maar liever nog 70 cm. Aangename hoogte voor het in en uitstappen, wekelijkse verschonen en hoog slapen geeft mij een aangenaam gevoel.

– Mijn bed moest het liefste voorzien zijn van 1 groot matras. Die spleet tussen de matrassen dat vind ik zelf echt heel vervelend. In dat ‘ene’ matras wilde mijn partner en ik wel ieder zijn eigen ligcomfort.

– Luxe over de top uitstraling. Gewoon een bed wat je in een luxe hotel ziet staan en vraagt om er gewoon direct in te duiken. Niets fijner toch, na een lange werkdag?

– Mijn bijnaam is ‘eskimo’ ik heb het altijd warm. Zelfs met -8 kan ik nog zonder jas naar buiten. Mijn bed moet dus zeker niet warm zijn. Klimaat vind ik dus echt belangrijk. Het materiaal moet goed ademen. Het liefst ook soort van cool blijven.

– Mijn nieuwe bed moest vooral een soepele schouderzone hebben. Ik slaap het liefste op mijn buik, maar dat is vragen om rugproblemen. Bij een goede schouderzone in mijn matras lukt het zelfs mij om gewoon op mijn zij te slapen.

De belangrijkste voorwaarden staan nu wel op een rijtje!

Groot discussie punt met mijn partner was nog wel, dat ik een gestoffeerd matras wilde voorzien van topper, en hij liever echt puur voor de beste ondersteuning wilde gaan, door alleen een matras. Hij heeft gewonnen! Het gaat gewoon een heerlijk matras worden. Die topper zorgt voor een verminderde ondersteuning, alhoewel ik het plaatje wel super mooi blijf vinden.

Welk bed is het geworden?

De keuze is gevallen op een bed van Serta. Uiteindelijk een keuze moeten maken uit de volgende drie:

Boxspring Clementine Capitone

Boxspring Wagner

Boxspring Magnum XXL

Na veel wikken en wegen is het de Wagner geworden! In een mooie luxe beige / grijze fluweel achtige stof. Het grote wachten is begonnen. Nog heel even geduld en dan slapen we eindelijk op ons nieuwe bed.

Het bed dat eigenlijk voldoet aan alle vooraf gestelde voorwaarden!

Tijd om gelijk de slaapkamer ook maar aan te gaan pakken. Ik ben benieuwd of onze relatie bestand is tegen een paar dagen behangen 🙂

Bekijk een selectie van de Serta collectie

Ook opzoek naar een heerlijk royaal en luxe bed. Neem dan zeker eens een kijkje in de collectie van Serta.

PS: een tip voor als je zelf opzoek bent naar een nieuw bed

Het nadenken over wat voor jouw essentiele punten zijn in het gebruik van je slaapkamer en bed, is echt een aanrader. Ga gewoon eens een avondje sparren met je partner en denk na over wat voor jou belangrijke punten zijn. Onze adviseurs nemen daar in ons slaapadvies ook nog graag alle tijd voor en denken met je mee!

Deel

Bekijk meer artikelen

Contact ons