fbpx

Webshop bestellingen gratis thuisbezorgd tot 20 juni a.s.

Slaapverwekkend nieuws geanalyseerd: Patiënten vaker wakker in een ziekenhuisbed – PZC.nl

Vandaag in de krant PZC (Zeeuws Nieuws) dat patiënten in een ziekenhuis gemiddeld 1,5 uur korter slapen per nacht, dan zij thuis zouden doen. En dat is eigenlijk helemaal geen goed nieuws. 

Slaap is essentieel voor een goed herstel. Allereerst zodat we dagelijks ons drukke leven gewoon prettig kunnen doorlopen. Maar helemaal zodra we geteisterd worden door gezondheidsklachten.

De volgende verbeteringen zijn van belang voor een goede nachtrust:

  • de ruimte waarin je slaapt zou goed verduisterd moeten zijn. Geef vooral aandacht aan het stand-by lampje van de TV, de wekker, licht vanaf ramen of andere ruimtes. Gebruik een slaapmasker of zorg dat de storende lichtbronnen bestreden worden.
  • Omgevingsgeluiden zijn ook zo’n storende factor op de nachtrust. Gebruik oordoppen of probeer de geluiden te verminderen.
  • Klimaat: niet te koud en niet te warm. Een juiste slaaptemperatuur is ongeveer tussen de 16 en 18 graden. Belangrijke factoren zijn hierbij de temperatuur van de omgeving en de ventilatie in de ruimte zelf. Ook matras, hoofdkussen en dekbed spelen hierbij een belangrijke rol en kunnen ondersteunen in het juiste klimaat in bed.
  • Ondersteuning van matras en hoofdkussen voor je lichaam. Een juiste ondersteuning zorgt dat je lichaam de juiste slaaphouding kan aannemen en optimaal kan herstellen tijdens de nacht.
  • Het aanhouden van een dagelijks slaapritueel draagt bij aan prettig slapen. Als het ware kun je met een slaapritueel aan je lichaam en geest duidelijk maken dat het tijd is voor nachtrust. Het dagelijks voorbereiden op slaap door bijvoorbeeld minimaal 1 uur voor het slapen geen gebruik meer te maken van laptop of mobiel, verlichting te dempen en bijvoorbeeld een goed boek in te duiken of een warme douche te nemen geeft een duidelijk signaal naar je lichaam af.

Een goede nachtrust zorgt voor een prettig leven en een goed herstel. Eigenlijk van belang voor iedereen, maar speciaal voor mensen inh een herstelfase.

Het artikel in PZC ook lezen, het is hier te vinden:

 

Klik hier om het artikel te openen.

 

Naast het adviseren een goed slaapcomfort, houden onze slaapadviseurs zich ook graag bezig met alle andere factoren die van belang zijn bij een goede nachtrust. Eens van gedachten wisselen met onze adviseurs? Ze helpen je graag op weg naar de ideale nachtrust!

Meer blogs van Team Passie voor Slapen

Deel

Bekijk meer artikelen

Contact ons