fbpx

Webshop bestellingen gratis thuisbezorgd tot 20 juni a.s.

Jouw kussen en bed zijn een verzamelplaats voor bacteriën!

In een tijd waarin ons leven grotendeels bepaald wordt door hygiëne en vrees voor besmetting is het schokkend om te zien hoe het kussen en ons bed zich stilletjes kunnen ontpoppen tot een verzamelplaats van bacteriën en huisstofmijt. 

Ga maar na, we houden afstand van elkaar, we wassen de handen meerdere keren per dag en elkaar de handen schudden of een lekkere knuffel geven is al helemaal verleden tijd. We doen er alles aan om niet besmet te raken of een besmetting door te geven en ondanks de impact op het ‘normale leven’ houden we ons over het algemeen netjes aan de regels. 

In de afgelopen periode hebben we diverse specialisten horen uitleggen hoe gemakkelijk bacteriën of virussen van de ene persoon op de andere wordt doorgegeven, hoe het van de handen op de telefoon kan komen en hoe het dan uiteindelijk op ons gezicht of in het haar terecht komt als we de telefoon gebruiken om te bellen. 

Zorgwekkend is dat veel mensen zich niet beseffen hoe gemakkelijk bacteriën of zelfs virussen van buitenaf op het hoofdkussen terecht kunnen komen wanneer we tussendoor even gaan liggen. Nu we veel meer tijd thuis spenderen tijdens de corona tijd is vaak de enige plek om je even terug te trekken de slaapkamer en je bed en is ook het even op bed gaan liggen in veel opzichten erg aantrekkelijk. Doorgaans wassen we niet zo snel ons gezicht en haar alvorens we ‘even op bed gaan liggen’ wat we wel doen met het wassen van de handen. Dit is dé manier is waarbij bacteriën en eventuele virussen de vrije loop krijgen om zich lekker op je kussen of in je bed te nestelen.

6 handige tips om bacteriën, virussen en huisstofmijt te weren

1.Bescherming voor je hoofdkussen voor bacteriën van buitenaf.

Om zorgeloos ‘even op bed te gaan liggen’ is het raadzaam om overdag een handdoek over je kussen te leggen. Zodoende voorkom je dat eventuele bacteriën of in het slechtste geval een virus op het gezicht of in het haar de kans krijgen om zich op je kussen of in het bed te nestelen en hoef je niet dagelijks je kussensloop te wassen. s’ Avonds na het douchen kun je gewoon op je kussen slapen zonder handdoek. 

2. Stop vanaf nu met het opmaken van je bed

Natuurlijk staat het netjes om een opgemaakt bed te hebben, en toch is het beter om dat nu even niet te doen. Eigenlijk beter om er helemaal mee te stoppen wanneer voor jou ‘het bed opmaken’ betekent dat je het dekbed volledig over je matras trekt. Je bed netjes achterlaten kan natuurlijk wel, trek het dekbed recht en vouw het richting het voeten-eind. De reden is dat huisstofmijt en bacteriën zich prima gedijen in een warme en donkere plek, door veel licht te creëren en de warmte te laten ontsnappen jaag je huismijt en bacteriën je bed uit.

3. Was je beddengoed alleen nog maar op 60 graden

Op lage temperatuur wassen voor je kleding is geen probleem maar voor je beddengoed is 60 graden echt een vereiste. Huisstofmijt en bacteriën komen pas uit de lakens bij 60 graden. Mocht je beddengoed maar tot 40 graden gewassen kunnen worden dan is het raadzaam om deze te vervangen, zeker in deze tijden. 

4. Breng frisse lucht in de slaapkamer en houd de pollen buiten de deur

Wanneer je de hele nacht in bed ligt met de slaapkamerdeur dicht, komt de luchtcirculatie stil te staan. Open overdag of ‘s nachts een raam voor de toevoer van frisse lucht. Indien het pollenseizoen is aangebroken en je last hebt van hooikoorts, kun je ook kijken of een luchtreiniger naast je bed in de slaapkamer misschien een betere oplossing is. Zo houd je niet alleen de pollen buiten, maar filter je ook direct alle pollen en andere deeltjes uit de lucht binnen. Luchtreinigers zijn eigenlijk gewoon gemoderniseerde ventilatoren. Het verschil zit veel meer in het filter wat gebruikt wordt. In onze FreciousCare luchtreiniger van ROWA zit een HEPA filter dat meer dan 99,99% van de vervuilende deeltjes uit de lucht filtert.

5. Zorg dat die halve liter vocht wordt afgevoerd

Geloof het of niet maar gemiddeld verliezen we een halve liter vocht per persoon per nacht. Dat vocht moet worden opgevangen door je bed en op zo’n manier worden verwerkt dat het geen bodem vormt voor bacteriën en huisstofmijt. Een goed matras in combinatie met kwalitatief hoogwaardig bedtextiel zorgt voor de juiste afvoer en verwerking van het vocht, kies daarom altijd voor kwaliteit! Tencel is een speciaal materiaal wat extra goed vocht kan afvoeren, tot wel 2 keer zoveel als katoen maar voelt niet anders aan op de huid. In onze winkel informeren we je graag over de verschillende mogelijkheden. 

6. Vakantie kussens hebben heel wat meegemaakt

In vakantiegebieden ligt de temperatuur meestal een stuk hoger dan we in Nederland gewend zijn. Bezweet van buiten komen en heerlijk even uitrusten op bed, het is immers vakantie. De halve liter vocht waar we het al eerder over hebben gehad gaat in dergelijke situaties vaak niet op, dat ligt vele malen hoger. Het kussen krijgt veel te verduren tijdens de gezellige vakanties en ondanks het schone kussensloop zal het nooit echt hygiënisch zijn. We adviseren om je eigen kussen mee te nemen op vakantie, iets wat steeds vaker wordt gedaan. Mocht je geen ruimte hebben in je bagage dan is er nog de optie om speciaal hygiënisch beddengoed aan te schaffen dat een vele malen hogere bescherming geeft tegen bacteriën en nare geurtjes dan gewoon beddengoed. In onze winkel vertellen we je graag meer over het hygiënische beddengoed. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel

Bekijk meer artikelen

Contact ons